EVOLYRAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EVOLYRAN

KezdőlapLegutóbbi képekRegisztrációBelépés
Similar topics

01. Evolyran városa

Go down 
+49
Edward Elric
Noita Eyre
Caius Alec Snarknit
Fate Nightmare
Xerio Arnon
Arya Darkmen
Christopher MCCallum
Rick Diamond
Victor Strathos
Etele Barlon
Cecília
Orwell Lar Caramon
Alex Morose
Louny Straith
Fatima Ferses
Játékos Mesélő
Talyon Burke
Hyrraosy Retryano
Akira Pain
Dreamien Tifar
Aldo Barras
Ned'rila Olveti
Zenoti Maya
Mitryas Hythamorys
Lucio Rashan
Melinda Skyles
Zothar Dragon
Seyla Vulfia
Akira Angel
Declan-Clive Sword
Casve
Hiswa
Valeria
Isqua Fangë
Nibelon
Avaia Eldsaye
Ivan Blackheart
Errinaya
Elynor Gray
Dyora
Mylene Hythamorys
Vulpesh
Racatho Rita
Selly
Aredhel Narmolanya
Formenya Hyalma
Orin
Flow
Mesélő
53 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 33  Next
SzerzőÜzenet
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Hozzászólások száma : 260
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Elf boszorkány

01. Evolyran városa - Page 12 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzer. Aug. 12 2009, 18:59

*Lovát odavezette egy zöld részhez, mely már a városon belül volt. Már ott merte hagyni egyedül, persze nem napokra, de
több óra hosszára mindenképpen. Elindult, s szemével kutatni kezdte az épületek, és házak sorait. Amolyan könyvtár félét keresett,
hiszen ott biztosan értenek az ilyesmihez. Az egyik ház ajtaja nyitva volt, s furcsa céhtábla volt kirakva fölé. Egy könyvet ábrázolt.
Micsoda véletlen. És nem is kellett sokat keresnie. Nagy léptekkel besétált az ajtón, ahol kicsit sötét volt, de egy ablakon beszűrődött
némi napfény. Ahogy körbe tekintett, nem annyira meglepő látvány fogadta. A polcokon könyvek hevertek, voltak olyan sorok melyeket
szépen elrendeztek, de voltak olyanok is melyeket csak odahánytak, ahogy jöttek az irományok. Néhány tekercset is felfedezett
az egyik sarokban, de nem szentelt nagy figyelmet nekik. Egy dologért jött, amit szeretne minél hamarabb megoldani.
Egy pult szerű bútor zárta el előle a tágas szoba belső részét. De nem volt ott senki, s mikor épp erre gondolt, egy idős úr
lépett ki az egyik ajtón, ami a szobába nyílt. Kivételesen előbb köszönt, de csak mert neki volt szüksége most segítségre.*
Vissza az elejére Go down
http://www.shadow-anna.deviantart.com
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzer. Aug. 12 2009, 19:00

*- Üdvözletem! - *Bólintott az úr felé. Az öreg nem tűnt túl fiatalnak, szakálla már elég hosszú volt, de tekintete okos, és bölcs
Ned'rila számára. Még ha nem is ez a szakmája, biztosan tud segíteni neki valamennyit.*
- Üdv Néked, Tünde! - *Hangja kissé rekedtes volt, bizonyára az évek során a betegségek okozták számára.*
- Miben segíthetnék Neked? - *Azzal tenyerével az asztala fölött lassan átlegyintett, mintha áruját akarná megmutatni másnak.*
- Egy könyvet szeretnék megreparáltatni. Fontos lenne, már régóta magammal hordom, és ki tudja, mikor lesz rá szügségem ténylegesen. - *Azzal táskájára tette a tenyerét.*
- Nos... Akkor had lássuk azt a könyvecskét. - *Azzal előhúzott a köpenyéből egy szemüveget, majd feltette. Furcsa, ha az ember ránéz,
akár nem halandó léleknek is nézné az öreget. De ki tudja milyen szerzet. Ned'rila előhúzta a táskájából a könyvet, s ügyelt,
nehogy ismételten kihulljanak a lapok belőle.*
- Ez lenne az. - *Azzal letette az úr elé, mire az két kézbe fogta, s megforgatta. Óvatosan kinyitotta, közben keze kissé
remegett, de Ned'rila tudja, hogy csak tünde szemének köszönheti, hogy észrevette. Bár az ember is könnyen észreveszi, hogy
nem fiatal már.*
- Nos... Azt hiszem meglehetne javítani. Pár órát kérnék rá, ha időd engedi. - *Mondta, s felnézett Ned'rilára.*
- Nem akadály számomra. - *Bólintott a tünde. Pár órát kibír nélküle, eddig sem volt nagy szügsége rá.*
- Akkor három óra múlva vissza nézek. Jó munkát...- *Tenyerét a pultra helyezte egy pillanatra, majd megfordult s kisétált az
ajtón, meg sem várva az idős ember válaszát...*
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzer. Aug. 12 2009, 19:00

*Idejét azzal töltötte, hogy némi pénzt bányászott elő táskájának egy rejtett zsebéből, s előkészítette mire visszakell mennie
a könyvért. Lovát kissé megjáratta, de csak hogy levezesse felesleges energiáit. Aztán el is telt hamarosan a három óra.
Vissza indult a ház felé, ahol ott hagyta a könyvet. Az idős úr már várta, a könyvvel a kezében. Amint Ned'rila belépett felnézett.*
- Itt lenne hát...- *Azzal két kézzel nyújtotta Ned'rila felé a könyvet.*
- Köszönöm... Mivel tartozom? - *Amint feltette a kérdést, épp kotorászni kezdett volna, hogy elővegyen némi fizetséget,
mire furcsa választ kapott.*
- Nem tartozol semmivel. Viszont jobb ha tudod, ez a könyv igazán értékes lehet még számodra. Remélem nem bánod, de mikor a lapokat
visszahelyeztem, beleolvasgattam, s mondhatom, vannak benne ritka, s erős varázslatok. Sok bűbáj, italok keverése, kifőzése,
idézések, s ráolvasásokat találtam. Érdemes lenne használatba venned, ha nem is folyton, de a szavak használatát megtanulni.
De azért, vigyázz velük... Nem csupán a jó célra találtak ki varázslatokat, melyek gyógyítást, boldogságot, s fehér mágiát képviselnek.-
*Nézett Ned'rilára komolyan, közben levette a szemüvegét.*
- Igyekszem észben tartani. - *Azzal hálásan bólintott. Csodálkozott, hogy nem kellett fizetnie, de nem erőszakolta rá
az idős emberre. Belelapozott a könyvbe, mire mindegyik lap tökéletesen illeszkedett egymáshoz, s stabilan feküdtek egymásra.
Becsukta, majd eltette a táskájába. Bólintott egyet, s ahogy nem régiben hasonlóan, ugyan úgy kisétált az ajtón, s maga
mögött hagyta az öreg urat, majd tovább keresgélt felszerelés után...*

//Szintlépő elfogava!
Orin nagyúr//
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyCsüt. Aug. 13 2009, 20:31

* Végre megérkeztek. Csak egyetlen egy nap. egyszer álltak meg enni. Ez aztán a csúcs! Csodálatosak ezek a lovak! Leugrik a nyeregből, s kinyújtóztatja, immár a hatalmas városkapuk mögött, az elgémberedett végtagjait.*
- Gyere pacim, kiérdemelted a pihenést és a jutalmat!
* Odafordul Declanhoz, s kezet nyújt neki.*
- Nos, itt útjaink elválnak. Ez már Evolyran. -*mosolyog búcsúzóul*- Sok szerencsét meg minden jót kívánok a továbbiakhoz. Itt jobbra kanyarodva -*mutatja*- is gyaloglás után találsz fogadót. Hát akkor... szia.
* Lova kantárját fogva elindul arra, amerre a lakása van.*
- Clivee, egy pillanat! -*fordul vissza, eszébe jutva valami...-* Előkotor a kabátjából egy szórólapot, s Sword kezébe nyomja*- Csak ha van kedved hozzá. Eddig még senki sem bánta meg. Viszlát!
* S visszafutva a lovához belevész a tömegbe. Körülnéz egy kicsit a városban. Messze még a reggel.*

// a szórólapon: " Volt Cuba - hajnal!! Kihagyhatatlan party! Induljon a reggel az estével! Szombaton 9:00-tól illúzionisták, boszik és végül, de nem utolsó sorban VulSey a hangulat mérvadója! Mindenkit hihetetlen mézbor-kóstolóval várunk!"//
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Hozzászólások száma : 340
Hírnév : 3

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Talpas

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyCsüt. Aug. 13 2009, 20:39

*Végre megérkeztek. Leszálltak a lovakról. Seyla kezet nyújtott. Most Declan elfogadta. //ritka eset// Seyla búcsúzkodik. Declan meg csak egyet bólint, amikor megmutatja az irányt a fogadóhoz. Elmegy. Mégsem. Egy szórólapot nyom a kezébe.*
~Volt Cuba - hajnal?? Mi a szösz ez?~
*Aztán a távozó nőt figyelte és még egyet bólintott jelezvén, hogy megpróbál elmenni az alkalomra. Majd maga elé mormogva köszön el.*
-Visszlát Seyla! Remélem mikor legközelebb találkozunk, jobb lesz a kapcsolatunk!-
*A lapot a nadrágjába gyűrte, majd a fogadó felé vette az irányt.*
~Vége a várakozásnak! Itt vagyok! A végső állomás. Casve. Ha itt nem vagy, akkor csak a tenger mélyén lehetsz...~
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 12:06

*Hosszú lovaglás után érkeztek meg Evolyran városának közelébe. Már messziről előtűntek a város falai, melyek a napfényben fehéren szikráztak. Tifar kissé elszokott már a hosszú lovaglástól, általában gyalog jár. Kivételt most is Mayára gondolva tett. Eszébe ötlött, hogy Maya említette, hogy van egy nővére is akihez igyekszik.*
- Említetted, hogy van egy nővéred. Ő itt lakik a városban?
~ Eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem, hogy milyen varázslással foglalkozik, pedig hát ez egy fontos dolog.
*Meg sem várva még Maya válaszát, talán kissé udvariatlanul meg is kérdezi a lányt.*
- Bocsánat a sok kérdésért, de csak most jutott eszembe, hogy nem is tudom, milyen varázslással foglalkozol...
https://evolyran.hungarianforum.net/
Zenoti Maya
Gyógyfű-tudó
Zenoti Maya

Hozzászólások száma : 299

Beosztások, rangok
Beosztás: Varázsló
Rang: Gyógyító

TémanyitásTárgy: Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 12:22

* Maya már megtette ezt az utat csak nem lóháton így úgy érezte nem is igazán fáradt el, de az igazatt meg mondva azért szuszant majd egyett. Mikor közeledtek Maya megörült. Hirtelen Tifar annyi kérdéssel bombázta meg Mayát, hogy nem is tudta mire válaszoljon.*
-Nincs semmi baj, persze megértelek, hiszen már egy ideje együtt vándorlunk és még sem tudunk egy másról szinte semmit. Nem a nővérem nem Evolyran városában lakik. Mi Morilindëben lakunk. Nem olyan messze Evolyranttől persze azért nem is olyan közel.-*viccelődött Maya.*
- Gyógyitó vagyok. Küldetésemnek tekintem az emberek,elfek, állatok bármilyen lények gyógyítását. És mondd te a Mágus vagy ugye, de azon belül?
Ha már megtudtad, hogy van egy nővérem neked van testvéred?-*kérdezett vissza Maya.*
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 12:39

*Tifar arca elkomorul, ahogy Maya a családjáról érdeklődik. Bizony élete nehéz kérdése ez.*
~ Jár a szám, természetes, hogy visszakérdez.~
*Mérgelődik magában.*
- Testvérem nincs, de van egy feleségem....őt keresem most is....elszakították tőlem....
*Hangja egy pillanatra elcsuklik, majd gyorsan erőt vesz magán és témát vált.*
- Isthar mágus vagyok, fényhozó. Fényt hozok az embereknek. De még csak tanulgatom. Hol vagyok én még a bölcs, tanult Istharoktól....
*Lassan elérik a városkaput.*
- Sosem voltam még arra, ahol a nővéred lakik. Milyen hely?

Zenoti Maya
Gyógyfű-tudó
Zenoti Maya

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 12:54

* Maya mikor Tifar családjáról kérdez, úgy gondolja rosszul tete, hogy szóba hozta. Bár nem tudta, hogy feleségét miért szakították el tőle inkább nem kérdezősködött tovább.*
~ Szegény kitudja mi történt vele és a feleségével.~
* Ekkor eszébe jutott anya és apja akiket nem is nagyon ismert. Maya igyekezett a könnyeit visszatartani*
~Erősvagyok! Erős vagyok.~
-A hely....ja igen a hely. Bocsáss meg nekem csak kicsit elgondolkodtam. Hát ezen a helyen él a legtöbb elf mondhatni. Evolyran városából vándoroltunk át ide. Vagyis én már Morilindëben születtem így ezért gondoltam, hogy érdemes lenne Evolyrant megnézni. De csak egy napot töltöttem itt,de az a nap csodás volt. És te jártál már Evolyranben?
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 13:49

*Tifarnak feltűnik, hogy Mayának könnybe lábadtak a szemei és már bánja, hogy szóba hozta a családokat. Tisztelettel tekint rá, amikor látja, hogy mekkora belső ereje van, hogy nem enged a sírásnak.*
- Biztosan nagyon szép hely Morilindë.
*Mondja elmosolyodva.*
- Még egészen kis koromban láttam a várost, de azóta biztosan sokat változott. Érdemes megnézni. Én egy könyvkötőt is keresnék majd.
*Tifart kissé elragadják az érzelmek, amikor apja varázskönyvére gondol. Most is ott pihen a tarizsnyája mélyén. Önkéntelenül odanyúl és meg is nyugszik, mikor keze alatt érzi a könyv kemény fedelét. Közben belépnek a város külső falának kapuján és szétnézve látja, hogy emlékei nem csaknak. Még mindig a harcosok laknak a külső és a belső fal között. Mayát tovább hívja, be a magasabb belső falon túlra.*
Zenoti Maya
Gyógyfű-tudó
Zenoti Maya

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 14:02

-Igen szép hely Morilindë! De próbálom fölfedezni más városok szépségét is ahogy tettem ezt eddig is. Úgy mondom mintha sok helyen jártam volna!- *s, ezen elneveti Maya magát. Kitudja, hogy Tifar mit gondol róla egy perccel ezelőtt még majdnem sírt most meg nevett. Mondanám, hogy segítek megkeresni egy könyvkötőt, de mikor itt voltam csak néhány jellegzetes helyet mutatott meg egy jó barátom.
*A városban Tifar mindent megszemlélt, hogy olyan-e mint amilyen régen volt. Mayának ez nagyon tetszett.*
- És mondd te tudod merre van könyvkötő?
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 14:15

*Tifar kicsit meglepődik Maya hirtelen hangulatváltásán, de csak mosolyog egyet rajta. Életvidám elf. Talán ezért is lett gyógyító. Biztosan sok múlik azon, hogy egy gyógyító mennyire tudja felvidítani a rászorulókat.*
- Nem baj az, ha az ember világlátott, szerintem minél többet látsz, minél többfelé jársz, annál nyitottabb leszel te is és ez jól is van így.
*Közben a várost nézi, szemével keresve a belső fal kapuját. Mellettük harcosok színes forgataga mindenhol, előttük magasodik a második fal.*
- Ha van kedved, megmutathatnád azokat a jellegzetes helyeket, hátha én nem láttam még őket.
*Mosolyog.*
- Igazából fogalmam sincs a könyvkötőről. Van esetleg ötleted? Minden bizonnyal a belső falon túl lesz, ahol a város nem harcos lakosai élnek, talán egy könyvtárban.
Zenoti Maya
Gyógyfű-tudó
Zenoti Maya

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 14:31

-Igen én is így gondolom. Persze azért néha haza is kéne mennem a nővéremhez mint majd azt holnap is teszem. Gondolom most meglepődtél, hogy holnap, de mire elindulnék már sötétedne és veszélyes lehet éjjel. Háát persze szívesen megmutatom azokat a helyeket.
* Elindultak Maya vezetésével, hogy mi merre is van. Mutatott Tifarnak kocsmát, fogadót és még pár dolgot, ahogy azt múltkor a barátja is tette.*
-Ez itt például egy kis fogadó. Ide sokan szeretnek járni. Nagyrészt iszákosok.Még nem voltam bennt de nem is tervezem.-*mondta mosolyogva.*
-Kezd sötétedni és az igazatt meg vallva kezdek éhes is lenni. Ne keressünk egy fogadót ahol megszállhatnánk éjszaka? Ott esetleg utána érdeklődhetnénk a könyvkötő iránt!
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 14:42

*Tifar nem győz meglepődni, milyen ügyesen tájékozódik Maya a városban. Korábban, még a mágusok városában sokkal bizonytalanabbnak tűnt. Előbb jót mosolygott, amikor a lány kocsmát, fogadót mutatott, de nem gondolta, hogy bement volna.*
~ Igen, az éjszakák tényleg elég veszélyesek...~
*Gondolja Tifar és titokban megérinti egyik sebhelyét a ruháján keresztül, amit egy korábbi éjjeli rablótámadáskor szerzett. A rablók rosszabbul jártak nála.*
- Én is kezdek éhes lenni és tényleg jól jönne egy kis segítség a könyvkötő ügyében is. Nem is beszélve a lovainkról, szegények reggel óta cipelnek minket. Melyik fogadót javaslod?
Zenoti Maya
Gyógyfű-tudó
Zenoti Maya

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 14:56

*Még maga Maya is meglepődött, hogy milyen ügyesen kiismeri magát már Evolyran városában.*
~ Na ez már haladás! Ki gondolta volna, hogy én kiigazodom valahol is.~
-Igen! Szegény lovak! Én a Fehér Vadkan fogadót ajánlom. Nem tudom,hogy ismered-e. Én azon az éjszakán ott szálltam meg.
* És akkor Mayának eszébe jutott az a lány a fogadóbol.*
~Ott találkoztam avval a lánnyal is, hogy is hívják...Casveval.Kár,hogy nem ismerhettem meg jobban remélem még találkozom vele.~
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptyPént. Aug. 14 2009, 15:06

~ Fehér Vadkan. Impozáns neve van. Kíváncsivá tett.~
- Próbáljuk ki! Még nem voltam ott, de a neve ismerősen cseng.
*Tifarnak feltűnik, hogy Maya gondolataiba merült, de inkább nem kérdez rá, hogy mi történt.*
~ Biztosan nem tartozik rám. Épp elég volt a család téma felhozása. Ha meg szeretné osztani velem, úgyis elmondja, ha meg nem, akkor nem is kell tudnom, hogy mire gondol.~
*Ezzel elindulnak a város széles utcáin. A lemenő nap fénye narancsra festi a fehér falakat, hangulatossá téve az utcákon való sétát. Az emberek is mintha kevésbé tülekednének, a lovak pedig mintha éreznék a közeledő pihenést és a rájuk váró abrak és víz illatát frissebben ügetnek az utcák kövén.*
Zenoti Maya
Gyógyfű-tudó
Zenoti Maya

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 11:27

*Maya miután elköszönt barátaitól lóhátra ült és haza felé tartott. Épp Evolyran kapujánál volt mikor megszólította egy hang méghozzá egy nagyon ismerős hang.*
-Hová készülsz kisasszony!-*Mondta viccelődösen Kayle. Maya nagyon meglepődött mikor látta a nővére volt az az ismerős hang amelyik megszólította. Gyorsan le is pattant lóváról és megölelte Kaylet.*
-Szia! Hát te? Itt?-*Kérdezősködött.*
-Hogy miért vagyok itt? Azért mert te voltál olyan kedves hogy nem jöttél haza és én halálra aggódtam magam. Szóval érted már miért vagyok itt.-*Szidta le Kayle kicsitt még anyásan is.*
-Sajnálom.Bocsáss meg. Igazad van.Csak tudod olyan hamar elment ez a pár nap és gondoltam ha maradok még egy kicsit nem gond.-*Mondta halkan Maya bűntudatosan.*
-Értem. És persze ezzel nem is lett volna gond ha valahogyan megpróbálsz üzeni.-
-Ne haragudj!-*Ezt már lehajtott fejjel mondta, mert nem mert a nővér szemeibe nézni, hiszen tudta igaza van.*
-Jólvan nincs semmi baj. Az a lényeg, hogy jól vagy és megtaláltalak.-*Mondta még mindig kicsit anyásan. Maya mikor megbocsájtott neki elmosolyodott és átölelte nővérét.*
-Persze nem csak ezért jöttem. Tudod van egy kis gond, amit megkéne oldanod.-
~Mire gondolhat. Milyen gond amit én megtudok oldani. Pont én.~
-Igen. Hallgatlak.-*Mondta kicsit bizonytalanul.*
-Háát tudod a varázskönyved épp kiakartam nyitni, de láttam, hogy nagyon tropa már. Elhanygoltad. Mikor nyitottad ki utoljára?-
-Tudod az az igazság, hogy nagyon régen. Szóval megkéne javítatnom?-
-Igen pontosan. Szóval ez lenne a feladatod. Itt Evolyran városában él egy….-
-Egy öreg könyvkötő mester akit megkéne keresnem. Jól mondom?-*Vágott a szavaiba Maya.*
-Igen pontosan, de ezt meg honnan tudod?-
-Az most nem fontos.-
-Akkor én mennék is mert rám otthon van szükség sok szerencsét a könyvhöz.-*És egy öleléssel el búcsuzott tőle.*
-Rendben. Szia! De vidd magaddal a lovam úgy nem merít ki annyira az utzás.-
Hát jó köszi. Szia.*S már el is ügetet Maya nővére Kayle.*
-Szia!-
*Maya mivel nem rég a barátja is könyvkötőt keresett Tifar eszébe jutott ő hogy találta meg.*
~A fogadós! És így el is indult a fogadóba.~
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 20:18

*A reggeli után, ami majdnem délig húzódott, Declan sétálni indult. Ahhoz képest, hogy nem szereti a tömeget, nagy bátorságra vall, hogy kimerészkedett a fogadóból. Na meg ha meg akarja találni, akit keres, akkor ismerkednie kell. Fú, de utál ismerkedni.*
~Hmm... bár a tegnapi leányzóval nem volt kár megismerkedni. Nagyon kedves. Nem olyan, mint Seyla. Nem érdeklik őt mások érzései. DE Maya... hmm... mindegy, Casvéra kell koncentrálnunk.~
-Így sétafikált az utcán és megismerkedett a bódékkal. Megjegyezte, mi hol van, nehogy gond legyen, ha szükség van valamire. A fegyveres bódénál meg is áll. Mért is ne állna meg. Nézelődik. Persze nem tervezi, hogy vásárolna is valamit.*
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 20:36

*Mióta megérkezett Evolyranba sokkal több időt fordít város nézésre, mint az előtt Chattalben. Akkor alig nézett körül a városban, de most minden nap igyekszik felfedezni a környékeket erre felé. Bár ezt főként eddig csak a városon kívül tette meg az erdők közelében, most még is ahogy táskájában kotorászott muszáj volt végre elismernie, hogy felkéne töltenie a tegezét nyílvesszőkkel. Ezt meg is csinálja, csak ahhoz valahol vennie kéne egy fém lapot, melyből minden egyes vesszőre ráerősíthet egy kisebb darabot. Keresnie kell valamerre egy fegyver raktárt, vagy egy boltot, ahol ilyesmit lehetne szerezni. Talán mást is találna, nem csupán ami szükséges feltétlenül. Úgy döntött, amíg itt van Evolyranban Veduit az erdőkben fogja szabadon tartani. Már bízik benne annyira, hogy tudja nem fogja elhagyni a környéket, míg Ned'rila is itt tartózkodik. Így mindkettőjüknek lehetnek szabad órái, napjai. De minden este ki fog menni hozzá, hogy megnézze minden rendben van-e a kancával. Össze zárta a fűzővel a táska száját, majd ráhajtotta a hozzá vart anyagot, s a vállára dobta. Épp az erdőből jött vissza a városba, így a kaputól nem messze állt meg. Most elindult befelé, s a házakat vizslatta, keresve a kereskdő szakaszt. Hamarosan az emberek gyarapodtak a környéken, s Ned'rila feszélyezve érezte magát. Gyűlőlte a tömeget. De nem fog vissza fordulni miattuk. Ráadásul hamarosan meglátott egy fa tartót, melyen lándzsák sorakoztak végig a ház falának döntve, mellette pedig egy asztalon fémek csillantak meg. Egy-két férfi nézegette a portékát, de azok nem foglalkoztatták. Már a tömeget is igyekezett kizárni a fejéből. Oda sétált ahhoz a házhoz, s lassan elkezdte nézegetni a fegyvereket.*
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 20:43

*Dec nézelődött jó hosszú ideig. Megakadt a szeme egy-két igen csak jó minőségű és ebből kifolyólag drága kardon és tőrön. Jöttek még mások is nézelődni. Egy elf hölgy is.*
~Valahonnan ismerős. Áááh... megvan!~
-Ned'rila? Hmm... itt is találkozunk! Szerencsésen megérkeztetek Akirával? Tudom igen. Ma reggel találkoztam vele is. Állandóan azokkal az idióta virslijeivel kínálgatott!-
*Mondta úgy, mintha dühös lenne, de közben mosolygott. De Declan máris rájött, hogy hé, maradjunk, az eredeti modorunknál, így elkomolyodott, tovább nézelődött, és nem szólt semmit. Viszont jó emlékei vannak a nőről, így inkább mégis hozzáfordul és hallgatja a választ.*
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 20:55

*A lándzsák nem túlzottan keltették fel a figyelmét, így át tért a kardokhoz. Mindig is megnézte őket, bárhol járt. Viszont az sosem fordult volna meg a fejében, hogy egyet magának is vegyen. Viszont a harc után, melyet a sárkánnyal és a hó tündével vívtak, el kellett rajta gondolkodnia. Nem mintha az íja nem tett volna nagy szolgálatot, de talán néha gyors lenne egy kard pengéje is, ha netán közelharchoz kéne folyamodnia. De úgy gondolta, ezt még meg kell fontolnia. Ahogy ment arrébb, folyamatosan a pengéket nézte, azonban egy hang kizökkentette. Oldalra nézett.*
- Declan? Declan! Üdvözletem - *Önkéntelenül is elmosolyodott, mely meglepettségét sugározta. Viszont furcsa viselkedésnek számított tőle.*
~ A meglepetség... ~ *Köszörülte meg a torkát, majd mosolyát eltűntette.*
- Érdekes. Nem régiben még mindketten külön utakon indultunk el, pont ebbe a városba. És lám, most itt találkozunk. - *Kis szünetet tartott.*
- Igen, viszonylag jól ment az utunk Akirával. Bár volt egy kis bökkenő Havas földe környékén...- *Oldalra pillantott. Nem akarta elmondani Declannak, hogy mit tettek. Nem volt rá büszke. Még akkor sem, ha a saját életéért küzdött.*
- Akira és az étel elválaszthatatlanok... Nem tudna meg lenni nélküle, az egyszer biztos. - *Ez volt a meglátása, s egy félmosollyal mondta. De az út során is általában Akira miatt kellett megállniuk, na meg a táplálkozásért.*
- Na és Te? Hogy sikerült eljutnod ide végül? - *Kérdezte kiváncsi tekintettel, hiszen télleg érdekelte a férfi történtete.*
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 21:04

*A férfi elcsodálkozott a történeten és majdnem elnevette magát.*
-Havas föld? Mit kerestetek ti ott? Mi tegnap reggel indultunk és mivel álomfalvi lovaink voltak, estére meg is érkeztünk.-
*Most viszont már elnevette magát, de igyekezett nem megbántóan.*
-Ne haragudj, de... khrmm... tudod... Seylával Evolyran kapuján keresztül jöttünk be. Chattal...khrmm... mellett van...-
*És megint elneveti magát, de persze nem hangosan, hogy HAHAHA, hanem csak kuncog /de férfiasan, nem mint egy 10 éves kislány/. Egyszerűen nem birja ki. De aztán hírtelen elkomolyodik és látni az arcán, hogy nagyon erőlködik, nehogy megint elnevesse magát.*
-Khrm... szóval Seylával minden baj nélkül megérkeztünk.-
*Majd megfordult és úgy csinált, mintha a fegyvereket nézegetné, de csak megtalálta egy széles vigyor.*
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 21:19

*Ned'rila eleinte értetlenül nézte Declant, majd amint elmondta, miért változott meg a tekintete, elöntötte a forróság belülről. De nem a zavartság érzet miatt. Sokkal inkább dühös volt, mint sem olyan, mint aki zavarban van.*
- Elnézést, hogy az én lovammal hat nap alatt megtudtam tenni ezt a hosszú utat, még ha Akira miatt meg is kellett állnom. És igen, átmentübnk Havas-földén. Mert nekem senki sem mutatta merre mennyek, nekem kellett tájékozódnom egy nyamvadt térképen keresztül. Ha egyedül mentem volna, sokkal hamarabb megérkeztem volna, de mivel Akira nem bírta már a lovaglást, egy nap pihenőt adtam neki. -
~ A fenébe is... ~ *Nem mondta ki hangosan, de dühítette ez a megjegyzés, ráadásul a férfi nevetett rajta. Akira semmit sem tudott tenni azért, hogy ide jussanak, így az hogy most itt vannak neki volt köszönhető. Ha nincs vele a másik tünde, már korábban megérkezett volna Evolyranba, ugyan ezen az úton. És csak ez dühítette. Hiszen senki sem mondta neki azt az egyszerű utat, melyen Declanék jöttek. Álomfalvai lovak... Veduival három-négy nap alatt megtette volna, amit Akirával. De nem hagyhatta egyedül, csak úgy. Mélyeket szippantott a levegőbe, igyekezett nem perzselni tovább magát. Látta, hogy Declan elfordult, s magában nevetgél továbbra is.*
- Hm, talán mégis van humoros oldalad. Első látásra kár volt megítélnem téged. Úgy látszik új képet kellene alkotnom rólad talán? - *Kérdezte, s kissé felvonta egyik szemöldökét. Közelebb ment hozzá, a háta mögé, s úgy várta a férfi reakcióját.*
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 21:26

*Kicsit sajnálta, hogy a nő mellre szívta a megjegyzését. El is komolyodott.*
-Hmm... ahogy kiveszem a szavaidból, te nem örültél, hogy veled ment Akira. Sőt...- *Kisebb csend következett.*
-Tudod ezért nem indultam el egymagam. Seyla ismerte az utat, így mindenképp vele akartam menni.-
*Aztán a nő utolsó megszólalására még inkább elkomolyodott. Sőt. Talán elkomorodott.*
-Első látás? Másik kép? Tudtommal eddig soha nem volt képes engem kiismerni. Csak egy valaki...-
~És az Casve.~
*Majd a nő Declan mőgé állt. Dec türelmesen várt, mégis mit akar a nő. Nem fordult meg. Kis idő után megszólalt.*
-Koszos hátul a nadrágom? Vagy mért vagy mögöttem?
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 21:42

*Igyekezett megfontolni a választ, s az őszinteséget is mélyen belevitte.*
- Nem mondom, hogy örültem neki, s azt sem, hogy bosszantott volna az ott léte. Tulajdonképpen ha egyedül lettem volna a sárkánnyal az oldalán, talán végezni tudott volna velem a tünde. De, ha nem lett volna velem Akira, akkor az egész meg sem történt volna hiszen nem álltam volna meg, és nem kellett volna megölnöm azt a két szerencsétlent...- *A végén már egészen felhangosodott, ahogy dühösen emlékezett vissza mindenre. Mindez nem történik meg, ha Akira nincs vele. Nem. Sóhajtott egyet. Ha most a tündét fogja okolni, azzal nem ér el semmit sem. Az ő hibája, hogy megállt vele. Intézte volna el egyedül, s akkor most nem lennének ezek a szörnyű érzelmek a lelkében. De mit tegyen, már így is komor világában éldegél egymagában. Aztán rájött, hogy mit is mondott el. Többet, mint amit akart volna. Declan tudja, és ezt nem akarta. De most már mindegy, a szavak csak úgy özönlöttek az imént, a hirtelen harag váltotta ki belőle. De most igyekett eltünteni a rossz érzéseket.*
- Első kép, mikor találkoztunk az istállóban... Akkor mást néztem ki belőled. Persze, úgy látszik kiszámíthatatlan vagy. - *Magára emlékeztette. Neki is mindig ezt mondták.*
- Khm... Történetesen azért, mert a tekintetedre lennék kiváncsi, s nem a hátadra. - *Mondta, egy kis érzelemmel a hangjában, amivel enyhén kérlelte Declant a szemkontaktusra. Ez fontos volt neki. Még ha ő gyűlölte is, mikor tőle várták el.*
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 21:51

-Honnan veszed, hogy mozgó célpontot nem támadtak volna meg? *Ez volt az utolsó hozzászólása a témával kapcsolatban. Aztán megfordult. Mélyen a nő szemébe nézett. Egy kis csönd következett. Declan titokzatosan elmosolyodott. De még mindig egymás szemét nézték.*
-Mért? Mit néztél ki belőlem első találkozásunkkor. Mármint melyikre gondolsz? Az istállósra, vagy amikor megmondtam, hol vehetsz lovat?-
*Türelmesen és még mindig azzal a titokzatos mosollyal várta a választ.*
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 22:09

*Nem foglalkozott a megjegyzésével, hiszen tudja, hogy ha csak Veduival lett volna, akkor mikor ott haladtak volna el, az nap nem mentek volna be az erdőbe. Mert ott emlékezett, hogy kissé letértek az útról. De nem foglalkozott többet vele. Kissé meglepődve nézett rá, mikor Declan hirtelen megfordult, s eleinte komolyan, majd elmosolyodva nézett Ned'rilára. Titokzatos volt, nem tudott mit kiolvasni az arcából. És ez nagyon zavarta.*
- Első találkozásnak neveznéd azt, mikor két mondatot váltottunk összesen? Én még csak megsem tudtam köszönni rendesen, hiszen akkor épp azzal a nővel igyekeztetek valahova. Meg egy másik fiúval. - *Ned'rila emlékezett még egy harmadik személyre. Nevetett egy kicsit, majd folytatta.*
- Nem, én azt nem nevezném első találkozásnak. Bár annyit megtudhattam, hogy ha az elfnek szügsége van egy kis segítségre, legalább számíthat rád. - *Küldött felé egy félmosolyt*
- Én személyszerint a boxban töltött kis időre gondoltam. De inkább ne firtassuk. Úgy teszek, mintha az előbbi mondatom elsem hangzott volna, s nem is halottam, hogy rajtam nevetsz. Inkább helyette jobb lenne kialakítanom végre rólad egy ideiglenes képet. Persze, csak ha te is megengeded.- *Ezzel úgy mond egy baráti társalgásra próbálta invitálni Declant, amit remél, hogy elfogad.*
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 22:19

*Ned első mondatára nem felelt, mert hát minek. Mondhatta volna, hogy igen, Seyla és Chris volt vele. De nem hiszi, hogy érdekelné a nőt. A második mondatra felhúzta a szemöldökét.*
~Nem voltam valami kedves. Mégis azt veszi le ebből, hogy számíthat rám? Érdekes.~
*Majd mikor felhozta a "rajtam nevetsz" részt, Dec megint elmosolyodott. *
-ideiglenes képet? Mégis hogyan segíthetnék neked ebben?- *Kérdezte komolyan, de kíváncsian, és flegmán és egy kicsit oldalra hajtva a fejét.*
Ned'rila Olveti
Vérlobbantó

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 22:32

*Ned'rila összehúzta a szemeit, s szúrósan nézett Declanra. Elnézte a férfi arcát, ahogy kicsirt oldalra dönti, s olvasott belőle. Most nyilvánvaló vonásokkal találta magát szembe.*
- Sehogy... - *Arca kisimult, s csak Declan szemébe nézett. A férfi szemeivel próbálta zavarba hozni őt, de Ned'rila mindig is állta a pillantásokat. Hozzá volt szokva az ilyesmihez. Így hát inkább arra várt, hogy Declan adja fel. Míg várt, addig egészen közel merészkedett, de testének minden egyes része ugyan azon a helyen maradt. Kivétel szemének világa. Az mélyen vizsgálta a kék szín sötét, s világos szivárvány sávjait a férfi íriszén. Most nem foglalkozott azzal, mit gondol Declan, csupán a színeket vizslatta. S igyekezett megfejteni őket. Aztán abba hagyta, s most ismét a fiú teljes fejét látta maga előtt. Természetesen magasabb volt nála, mint szinte mindenki. Kissé rossz volt egy fél fejjel, vagy legalább egyel magasabbra nézni rá. De már ezt is megszokta. Furcsa. Declan egyben felhozta benne rég elfolytott dühét, de ezt még sem bánta.*
Declan-Clive Sword
Vadász
Declan-Clive Sword

Beosztások, rangok

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 EmptySzomb. Aug. 15 2009, 22:40

-Sehogy? Hát jó. Aztán néztek percekig egymás szemébe. Dec halványan és kihívóan mosolygott. Tudta mire megy ki a játék. Ő is megtanulta bírni a pillantásokat. Nem zavartatta magát. Aztán érezte, hogy a nő mélyen Dec szemét vizsgálja.*
~Csak nem keresel valamit? Értesíts ha találtál valamit!~
*Gondolta magában. Aztán eldöntötte, hogy ő is neki áll a keresésnek. Így hát kereskedtek egymással. Nem tudni, melyik eladó nyert a legtöbbet.*
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: 01. Evolyran városa   01. Evolyran városa - Page 12 Empty

01. Evolyran városa
Vissza az elejére 
12 / 33 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 33  Next
 Similar topics
-
» 01. Evolyran kapuja
» 13. Evolyran kapuja - térkapu
» Caldurt - az elfek városa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: EVOLYRAN - A SZÖVETSÉG :: Evolyrani Birodalom :: Evolyran városa-
Ugrás: