EVOLYRAN
|
|
| 02. Chattal | |
|
+40Tikina Etele Barlon Antonius fejedelem Selly Lilyan Gray Dreamien Tifar Talyon Burke Fatima Ferses Melinda Skyles Sephrio Elruhir Galwor Alex Morose Akira Pain Akira Angel Aysha Celestin Christopher MCCallum Seyla Vulfia Nibelon Declan-Clive Sword Ned'rila Olveti Hiswa Fénylőszemű Adryana Éranimé Leathé Isqua Fangë Furmányos Ungar Aredhel Narmolanya Zothar Dragon Nemes Kressara Mylene Hythamorys Vulpesh Fáradt Egor Alais Formenya Hyalma Hypyno Grymythas Racatho Rita Flow Avaia Eldsaye Émia Mesélő 44 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Alais Állattartó
Hozzászólások száma : 53 Age : 37 Hírnév : 0
Beosztások, rangok Nép: Emberek Beosztás: Gazdálkodó Rang: Állattenyésztő
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 00:04 | |
| *Hosszú órákat lovagolt, mire visszatért Chattalba. Már alkonyodott, mikor átlovagolt a kapun. A fogadóhoz érve fáradtan szállt le a lováról. Miután meggyőződött Amhrán és Liath biztonságáról, bement a fogadóba, és gyorsan rendelt egy vacsorát, és egy korsó sört. Ezt a szokást bátyjaitól örökölte. Miután végzett, egy szobát kért. A fogadós elkísérte az ajtóig. Miután kinyitotta az ajtót, és meglátta az ágyat, éreztecsak, milyen fáradt. Holmiját az ágy mellé dobta, le sem vetette ruháját, csak lefeküdt, és azon nyomban mély álomba merült.* | |
| | | Alais Állattartó
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 12:08 | |
| *Másnap a nap első sugaraival ébredt. ~Nincs jobb, mint puha ágyban aludni.~ gondolta, miközben kinyújtóztatta hátát és karjait. Körbenézett a kis szobában. Elég egyszerű bútorzata volt: Az ágyon és az apró szekényen kívül csak egy egyszerű asztal és egy szék állt a szobában. Az ággyal szemben kis kandalló tátogott üresen. Alais nem rakott benne tüzet, túl fáradt volt hozzá. Alais az ablakhoz lépett, és félrehúzta a függönyt. Emeleti szoba volt, ezért felülről nézte Chattal zsúfolt utcáját. Levette koszos ruháját, és csomagjából elővette másik ruháját. Ezt a ruhát anyja vette neki, búcsúajándékként. Gyönyörű világoskék volt, derekán ezüst övvel. Összepakolta holmiját, még utoljára körbenézett a kis szobában, majd kilépett az ajtón. Lesietett a lépcsőn. A fogadóban nem voltak sokan, egy két törzsvendég, és pár vándor, akik szobát vettek ki. A púlthoz lépett, hogy reggelit rendelhessen magának. A fogadós gondterhelt arcal lépett hozzá, és megkérdezte, mit szeretne. Alais látta, hogy nincs túl jó kedvében a fogadós.* -Valami baj van? Tudok neked segíteni? -Baj? Baj az van minden nap. De ma két baj is van: kifogyott a készletem, és egy gazda sem ér rá, hogy segítsen nekem. *~Úgy sem sietek sehova~ gondolta Alais.* -Én tudok neked segíteni. Elhozom neked, ha megmondod, mi kell. És ha tudsz szekeret adni. *A fogadós szeme felcsillant.* -Valóban? De... Neked nem kötelesságed segíteni... -Szvesen teszem. -Hát, ha szívesen... Akkor rendben. Elfogyott a borom és a búzám. A kikötőbe nemsokára érkezik egy kereskedőhajó. Arról tudsz venni. Itt van a pénz.*azzal egy erszényt nyújtott át a lánynak.* -Sok szerencsét az úthoz. A szekér hátul van az istállónál. *mondta a fogadós, és sietve kikísérte Alaist az istállóba* | |
| | | Alais Állattartó
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 12:58 | |
| *Alais befogta a szekér elé Amhránt. Már felült a szekérre, amikor a fogadós megkérte, várjon egy pillanatot, és visszarohant a fogadóba, majd pár perc múlva ismét megjelent, egy batyuval a kezében.* -Egy kis szárított hús és friss cipó az útra. *a csomagot felrakta Alais mellé a szekérre. -Köszönm. Alkonyat előtt már biztos itt leszek. Bár remélem, hogy korábban. *A szekér lassan távolodott. Chattal kapuján átérve Alais megpróbálta kiszámolni, mennyi idő alatt érnek a Belhan-tengerhez. Lóháton három óra az út, de most szekérrel mentek, ami lelassította őket. Így, ha normális ütemben haladnak, négy órán belül odaérnek. Addigra a hajók is megérkeznek. ~Remélem nem lesz semmi gond az úton. Bár inkább a visszafele út miatt aggódom. Bárhol lehetnek útonállók... De szerintem nem lesz semmi gond. Meg ha rám is támadnak, se baj. Engem is kemény fából faragtak. ~ *Hangosan felnevetett, amikor visszagondolt a bátyjaival való verekedésre. Nagyon szereti a testvéreit, és most szörnyen hiányoztak neki. Bár jól érezte magát Evolyranban, és sokakkal találkozott is, igazi barátokra még nem tett szert, és még otthona sem volt. De dolga akadt bőven, ami jobb kedvre derítette. Az dő gyorsan szállt, szinte észre sem vette, és már ott is volt a kikötőben, ahol egy hatalmas hajó horgonyzott. ~Az lesz a kereskedőhajó. ~ gonolta, s lovát a lehető legközelebb állította meg a hajóhoz.*
A hozzászólást Alais összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Feb. 18 2009, 20:21-kor. | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 18:22 | |
| -Megtiszteltetés lenne, ha önnel tarthatnék.*Szóval szépen el is indul a nagyúr mellett Chattal felé. Igaz még nincs kedve visszatérni a fogadóba, de tényleg nagy öröm számára, hogy Vardar nagyúr társaságában lehet.* -Nem felejtem el!*És ezt nem csak úgy mondja. Tényleg nem felejti el, vagy legalább is megpróbálja nem elfelejteni.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 18:25 | |
| - Megérkeztünk. A te utad a fogadóba visz, az enyém még tovább a Főmágushoz. *mondja Vardar.* - Ha holnap Evolyranba érsz, s látod a Kékpalota tornyán a zászlómat, jöjj be nyugodtan. Egy magam készítette teával mindig szívesen szolgálok a látogatóknak. |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 18:31 | |
| -Mindenképpen meg fogom önt látogatni! Nagyon örültem a találkozásnak és köszönöm, hogy önnel lehettem, még ha csak egy kis időre is.*Mondja megint egy mosollyal arcán, majd el is köszön.* -Viszontlátásra!*Azzal meg is fordul és elindul a fogadó felé, de kerülő útón megy oda, hogy azért a sétája is meglegyen. Sötétedésre azért vissza is tér a fogadóba, de még nem tér nyugovóra.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Kedd Feb. 17 2009, 18:33 | |
| - Csillagok vigyázzák álmod Moirstis Vanare. *köszön el a mágus és elindul Dyora úrnő háza felé.* - Óvakodj a barna sörrtől... *szól még a mágus után. //Köszönöm a játékot.// |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:24 | |
| *Sophie tegnap hallotta hogy van errefelé egy Chattal nevű falucska.Kora reggel már felkelt hogy tíz utánra majd ide érjen.Mikor beértek a falu kapujába megállt és megcsodálta a falait.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:27 | |
| *Sophie beljebb lépett a faluba, és hát minden olyan bolsognak tűnt neki, semmi komorság, semmi.* -Ez olyan uhh, de nem az én stílusom.*mondja majd keres egy fogadót.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:31 | |
| *Meg is találta a hűn áhított fogadóját.Belépett ot csak néhány részeg hajód volt és egy alvó fogadós.Odasétált a fogadóshoz.* -Hahó!*kiáltott az öregre miközben megböködte pálcájával.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:34 | |
| *A fogadós meghorkant, majd felugrott a székéből.* -Mire vár csináljon nekem valami ennivalót.*mondta Sophie majd leült egy üres asztalhoz.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:39 | |
| *Pár perccel később már Sophie előtte volt egy steakes rántotta.* -Köszöntem.*mondta Sophie majd kifizette az ételét.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:47 | |
| *Miután elfogyasztotta reggeliét felállt és kisétált az ajtón.Kint körül nézett és találkozott azzal az urral akinek sínbe rakta a kezét.* -Szép napot.*köszönt rá majd egy mosolyt küldött felé.Megnézte a kezét, amivel már biztos volt egy gyógyítónál hiszen nem volt rajta a sín.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:51 | |
| *Mikor Sophie-t felismerte az öregúr akkor odahívta magához.Behívta Sophie-t a házába, ahol otthon volt a felesége is.Köszönt neki majd megérdeklődte miért is hívta be őt ide az öregember.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Csüt. Feb. 19 2009, 10:55 | |
| *Az öreg mondta, hogy mivel én jót cselekedtem vel, és az ő sínére elhasználtam a köpenyem, így a feleségével csináltatott nekem egy köpenyt.Az öreg átadta a köpenyet.* -Köszönöm.*mondtam és elköszöntünk egymástól.Ez amúgy egy gyönyörű fekete köpeny volt amin ezüst cínnel belevolt varva egy szép mintázat a közepén egész nagyba..* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 08:43 | |
| *az öszvérrel együtt érkezik meg Chattal faluba. Nem keltenek nagy feltünést így együtt, hiszen mindenfelől érkeznek ide népek, hogy egyrészt kereskedejenek, másrészt új hazát találjanak maguknak, mint Abigeel is.* - Nézd Brünhilda! *suttogja az állat fülében.* - Mennyien vannak itt! Végre találkozhatom másokkal is, talán véget ért a bolyongásom és itt letelepedhetem. *hangján megkönnyebbülés hallatszott, ahogy kimondta a szavakat.* - Gyere keressünk egy helyet, ahol megkérdezhetünk valakit, hogy hová is cseppentünk azon túl, hogy Chattal a neve. *mondta, majd kicsit ösztökélve az igásállatot elindultak a falu útján.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 08:59 | |
| - Szép az öszvéred! De nekem egy kicsit nagy! *s a valda leereszkedik Abigeel öszvérének hátára.* - Caraxë vagyok. Valda. S itt élek egy kisodúban, nem messze a tengerparton. De téged még nem láttalak erre. *csacsogja a kicsi lányka.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:05 | |
| *Abigeel először csak a hangra figyel fel, majd pár pillanat múlva megpillantja a tényleg a kicsi lányt. El is mosolyodik nyomban, hogy végre hall értelmes szót.* - Szia! *köszön neki kedvesen.* - Én Abigeel vagyok, ő pedig itt Brünhilda. *paskolja meg az öszvér hátát, de azért vigyázva, nehogy Caraxenak baja essen.* - És tényleg nem láthattál még erre, mert most érkeztem. Vándorúton vagyok, de mostmár lassan szeretnék letelepedni valahol. *meséli a lány, majd megkérdezi.* - Elmeséled nekem, hogy hová érkeztem? Semmit nem tudok erről a helyről, csak azt, hogy a neve Chattal. Meg bevallom, hogy még a valdakról sem hallottam. *teszi hozzá szégyenkezve.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:12 | |
| - A neved is szép! Abigeel... Abigeel... *ismételgeti a valda, majd amikor már jól "megforgatta a nyelvén" a nőre néz.* - Óh, nem hallottál a valdákról? Akkor te messze földről érkezhettél. Mi vagyunk e földnek ősi lakói. Még régebben élünk itt, mint a tündék vagy a mágusok. *majd felreppen és megkerüli Abigeelt. * - De te nem vagy tünde... S mivel botod sincs, így mágus sem vagy. Az Elfajzottakhoz meg túlságosan szép vagy! *s nevetve visszatelepszik az öszvér hátára.* - Chattalról sem hallottál? Ejnye, ejnye, mondom én messziről jössz! Ez itt a határfalu. Az ideérkezők itt érnek partot és itt találkozhatnak először Evolyraniakkal. Bár a falu kapitánya eléggé korrupt, úgy hogy nem sokáig vannak itt az emberek. S akik itt élnek, azok is elvágynak Evolyranba, vagy a tünde városba, vagy az Aranyló Tölgyesbe. *hadarja vidáman a lány.* - De te nem vagy elég kicsi a Tölgyeshez, nem férnél el egy fa odvában sem! * és újra felnevet.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:22 | |
| *a lány furcsán nézett a kis lényre, aki a feje körül röpködött.* - Milyen furcsaságokat mesélsz te itt! *mondja, miközben tekintetével tovább követette Caraxét.* - Hallani is szokatlan. Az viszont igaz, hogy nagyon messziről jöttem, mert 3 éve úton vagyok otthonomtól, ahol felnőttem és ott csak ember nevű lények voltak. Igaz, hogy utazásom során sokféle lénnyel találkoztam, de például elfajzottakat nem láttam még. Ismertem tündéket, de ők nem mesélte a tünde városról, meg volt egy két afférom sárkányokkal is. *mesélte a valdának.* - De szerinted itt le tudnék telepedni? Mert már nagyon megúntam a vándorlást. Egyébként iparos vagyok, és színes üvegeket készítek megrendelésre. Vajon itt lenne rá kereslet? *érdeklődött a lánytól, hangosan elkezdett gondolkodni.* - Bár ha azt mondod, hogy elég korrupt a kapitány itt, akkor lehet, hogy jó üzletet köthetnék vele.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:30 | |
| - Színes üvegek! *csillan fel a valda szeme, mert népe nagy híve a szép és színes dolgoknak.* - Ugye mutatsz nekem majd?! *néz a nőre kérőn., majd felreppen s a nő vállára száll.* - Ha rám hallgatsz, akkor itt csak eszel egy jó reggelit és tovább állsz vagy a tündékhez, vagy inkább... *s felszáll a lány válláról, s elérepül.* ... inkább a selde nép otthonába menj, Fehértorony-várába. Antonius fejedelem úr biztosan örülne egy ilyen szép és gazdag iparosnak, mint te.
|
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:41 | |
| *a lány óvatosan mozog, nehogy a kis lány leessen a válláról, amire a következő pillanatban lesz is ereszkedett.* - Ó, szóval szereted a színes üvegeket? *kérdezi mosolyogva, miközben erszényében kutakodik bőszen.* - Nézd csak, ezt neked is adom, cserébe azért, mert ennyire segítőkész voltál velem. *mondja Caraxénak, majd egy apró, alig csepp alakú szivárványszínű függő akaszt óvatosan a nyakába.* - Viseld egészséggel, remélem tetszeni fog és még fogtok nálam rendelni, sok szép hasonló dolgot tudok a ti méretetekben csinálni ám. *teszi hozzá egy kacsintással.* - De azt mondod, hogy a seldek népét keressem és Antonius fejeldelmet? *kérdezz vissza, hogy biztosan jól értette-e a nevet.* - De ha már előtte az evést emlegettük, tényleg hol tudnék enni végre egy jót, mert már napok óta csak pár sült halon tengődtem. *vallotta be fejét lehajtva és tényleg korgó gyomrára téve kezét és ezzel is nyomatékot adva annak, hogy bizony ő éhes.* - És Brünhildának is adni kellene valamit. Szegény pára, csak mellém csapdott, mikor kiszabadítottam, nem is volt más választása, mint jönni velem. *paskolta meg az állat fejét és érdeklődve néz a picike lányra, hátha ad pár újabb ötletet számára.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:47 | |
| *A Valda egy pillanatra elhúzódik, mikor Abigeel felé nyúl, de amikor a kis gyönyörűséget a nyakába akasztja, majd elalél az örömtől.* - Öh, ez gyönyörű! *s egy csókot ad a nő homlokára.* - Szegénykém... *folytatja aztán.* ... ha éhes vagy, akkor itt Chattalban a fogadóban kaphatsz ételt Fáradt úrnál. Ő a fogadós. Elég savanyú ember, de az étele és az itala fenséges. S olcsó is, ami jó dolog, főleg ha vándorként érkeztél.. *mondja a valda és szárnyait maga elé engedve ismét az öszvér nyergére telepszik.* - S ott Brünhildádnakis van jó istálló és zab, meg friss széna is, amit épen a selde gazdálkodók hoznak ide naponta. S ha szerencséd van, akkor még eggyel találkozhatsz is, aki elvezet a Fehértorony-várába. Mert nekem az az út túl hosszú. Bár az öszvéreden utazva, talán én is megmutathatom az utat neked. |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 09:57 | |
| *a lány remélte, hogy nem ijesztette meg túlságosan ajándékéval a valdát, de aztán megnyugodott, hogy a picike lány továbbra is módfelett közlékeny vele.* - Fáradt úr a fogadós? *mosolyodik el a név hallattán.* - Bár lehet, hogy a sok vándortól van kikészülve, mert ahogy látom eléggé sokan vannak errefelé. *néz körbe a körülöttük lévő forgalmas utcán.* - Akkor azt hiszem, hogy először a szórakozás, utána a munka. *mosolyodik el, majd hirtelen eszébe jut valami.* - Hmm... Ez a fáradt úr elfogad színes üvegeket is fizettségnek? Mert nálam csak gallonok vannak, korábbi utazásaimból fizetőpénz és itt nem tudom, hogy érnek-e valamit? *kutat erszényében, hogy mivel is tudna fizetni a fogadóban.* - Na, de majd csak lesz valahogy. *simogatja meg Brünhilda fejét, mire az állat hálásan nyerít egyet.* - Ha sikerül itt üzleteket kötnöm, akkor bőven meg fogok tudni élni javaimból. *mondja vidáman, majd szemével a valdát kezdi el keresni.* - Akkor együnk valamit! Elkísérsz bennünket vagy csak megmutat az utat, hogy merre találjuk a város fogadóját. Nem szeretnélek nagyon feltartani, már így is örülök, hogy ilyen kedves voltál velem. *mondja, miközben fejét előre hajtja, hogy ne láthassák meg, hogy elpirult. Hiába na, rossz szokása.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 10:04 | |
| - Ha arany vagy ezüst ez a pénz, akkor Fáradt uram elfogadja. De ha nem.. *s a valda az övén függő kis erszényből kivesz két ezüstöt.* - ... akkor ebből vígan élhetsz két napig te és az öszvéred. *s odaadja a nőnek a pénzt.* - A fogadóhoz úgy jutsz el a legközelebb, hogy itt tovább mész az úton, s amikor belépsz a kapun, akkor rögtön balra fordulsz az első szűk kis utcán és ott az első épület a fogadó. Én most nem tudok veled menni sajnos, mert vissza kell térnem az odúmba. De ha itt mardsz, akkor ma délután majd eljövök hozzád. Jó uat Abigeel! s a kicsi valda felreppen az öszvér hátáról és elcikáik az odúja felé.*
//Köszönöm a játékot. Élmény volt! Most mennem kell, de ha dobsz egy privit, akkor egyeztethetünk máskor is. : Szép napot!//
|
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Szomb. Feb. 21 2009, 10:14 | |
| *elfogadja a felé nyújtott ezüstöt, majd figyelmesen végighallgatja a valda szavait, hogy merre találja meg a fogadóst..* - Köszönöm az eddigi segítségédet, remélem még találkozni fogunk! *köszön el Caraxétól, hosszan néz a távolodó kis lény után, majd Brünhildához fordul.* - Gyere csacsi együnk valamit. *mondja és elindul az úton, amerre a fogadó van, azonban az állat nem mozdul.* - Rendben, bocsánat, nem vagy csacsi, hanem öszvér! *javítja ki magát, mire az állat is következni kezdi a lányt és eltűnnek a következő sarkon.*
//Én is köszönöm, rendben van, fordítva is igaz, bár általában csak péntek délutántól jó nekem a hétvégeken.// |
| | | Mesélő Játékmester
Hozzászólások száma : 816 Hírnév : 13
Beosztások, rangok Nép: NJK Beosztás: Mesélő Rang:
| Tárgy: Re: 02. Chattal Vas. Feb. 22 2009, 08:28 | |
| *Chattal falu ma ragyogó napsütésre ébredt. A Belhan-tenger felöl langy szél fújdogál, felhőnek nyoma sincs az égen. A Falukapitány azonban sietősen halad a várfal mellett álldogáló idegenekhez.
Amikor odaér és a szószóló elmondja mit is akarnak, a kapitány arca felderül: Mutatványosok érkeztek, akik ma bemutatják tudományukat. A kapitány engedélyt ad a letelepedésre. A mutatványosok sietve távoznak és alig egy óra múlva már állnak is sátraik a Chattal előtti réten.*
| |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: 02. Chattal Vas. Feb. 22 2009, 13:57 | |
| *Halatir érkezik meg a helyszínre úgytűnik a tünde mostanába töbször hagyja el Orod Ingort mint szokta lehet ennek több oka is van de minden esetre most megjött. Körbe néz látja hogy valami nagyobb ünnep van készülőbe a kiváncsisága miatt még marad is,*~úgyis régóta láttam mutatványosokat~ |
| | | Mesélő Játékmester
| Tárgy: Re: 02. Chattal Vas. Feb. 22 2009, 14:01 | |
| *Ragyogó napsütésben, egy színes forgatag kerekedik a Chattal előtti réten. Most egy vicces figura lép a színre.
- Nagyérdemű publikum, publikum! Lészen itten most ideje csodáknak Mindenféle mutatványok jövének el mostan S a szájak nyílának , s tapsok indulának…
* szavalja valami furcsa tájszólásban, s szavaira egy másik bohóc-figura pattan a nézők elé… *
//Tessék szépen csodálkozó, örömteljes hsz-t írni! // | |
| | | Mesélő Játékmester
| Tárgy: Re: 02. Chattal Vas. Feb. 22 2009, 14:02 | |
| | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 02. Chattal | |
| |
| | | | 02. Chattal | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|