EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 08. DAGORLAD NÉPE

Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 09. DAGORLAD NÉPE   Hétf. Márc. 07 2011, 11:23

Nienath... ez volt az a föld honnan időtlen időkkel ezelőtt a tündék és myrték népe s a mágus nép elköltözött s kivált az ősi birodalomból hogy saját földeket hódítson meg s kezdjen új életet. Azóta már sok sok évszázad telt el s bizony Nienath földje is megváltozott.
Hajdan tündék uralkodtak e föld felett számuk óriási volt s béke volt birodalom szerte. De nem tarthat minden örökké.
Bár a népek mind külön földek urai voltak mégis úgy gondolták hogy a fennköltség és hatalom, s a népek közös jelképeként megépítik az ősi várost melynek neve Evolyran lett.
A város pompában izzott nem volt gonoszság s becsvágy. Minden nép békében élt egymással s közös erővel építették a szebbnél szebb jövőt. De voltak sokan kik új világokat új földeket akartak felfedezni ez idő tájt indultak meg a nagy kivándorlások.
A tündéknek s a myrték népének egy része is ekkor hagyta el birodalmukat. Hajtotta őket a kíváncsiság, s a kalandvágy.
Később a mágusok is követték őket . A nyomok Álomfalva földjére vezettek. Innen indult el a keleti és a nyugati birodalom szerinti nézet. De ez egy másik történet.
Miután népének egy része elhagyta Nienath-ot egy darabig még a város s a környező világ is tartotta magát, magasabbnál magasabb tornyok épültek s egy idő múlva az ismert világ központjává vállt Evolyran.

Létezett egy város, egy testvérváros, minek neve Elsgaroth volt. A vigyázók tornya így nevezték.
Nagyon régen, mikor még alapították, Elsgaroth volt Evolyrannak, s népeinek védelmezője. Ez a város őrizte a biztonságot és a békét. A várost fekete szemű Eloyah vezette. A tünde hős vállalta, hogy minden körülmények között őrzi a békét és vigyázza a föld népeinek biztonságát.


[You must be registered and logged in to see this image.]


Messze volt Evolyrantol így az anyaváros szeme nem láthatta örökké.
Fekete szemű Eloyah a tündék egykori hőse és Elsgaroth urának szíve lassan megfeketedett. Utolérte az, miről azt hitték, ezt a nemes szívű, önfeláldozó hőst nem érintheti.
Nem bírta elviselni a második szerepet s örök hatalomra vágyott, s hogy hatalmát kiterjessze a tengeren túlra. De a gonosz eszközeivel dolgozott s végül maga is gonosz lett. Tündéket, s mágusokat állított maga mellé és várt.
Hadsereget szervezett Evolyran ellen, s a messzi elsgarothi tornyában sötét terveket szült.
Az emberek nagy részét is felhasználta s maga oldalára állítva hatalmas hadsereget állított fel csekély 30 év alatt minek tagjai már koránt sem tündékből, mágusokból, vagy puszta emberekből álltak. Gonosz mágiával átváltoztatta szörnyeket teremtett belőlük, kik magukat Dagorladiaknak nevezték.
A népek, melyek a századok alatt békében éltek Elsgaroth körül, szenvedtek az egykor volt tünde hős elnyomása alatt.
A sötét seregek Eloyah egy-egy megbízható hadura vezetésével uralmuk alá hajtották a környező településeket. Amelyik ellenállt, vagy veszélyesnek ítélték, azokat elpusztították, amely fejet hajtott, azt igába kényszerítették, a gyermekeket, hadra fogható férfiakat elvitték, hogy dagorladi katona váljon belőlük.
A megszerzett területeket hat tartományra osztották, melyekben egy-egy tábornoka lett a helytartó.

Voltak, kik lázadtak, olyanok is, kik Evolyranhoz fordultak segítségért, de Dagorlad seregei a lázadókat leverték, az árulókat elfogták, mielőtt még a fényes várost elérhették volna.
Még hetven év telt el, ezalatt Eloyah megszilárdította hatalmát, tovább erősített seregét, ostromgépeket, harci gépeket építtetett, míg végül hatalmas haderejét megindította Evolyran ellen.
Eloyah, akit akkor már csak a halál uraként hívtak Elsgarothból magával hozott valamit, ami legyőzhetetlenné tette őt s a seregeit is. Azt mondják, a mágia melyet az a valami hordoz nem e világi s igaz is volt.
Bargaran Kardja. Az volt az ő fegyvere. A kardot hosszú hosszú évek alatt készítette s bele vetette minden erejét s a sötétség erőit hívta segítségül kik hallgattak szavára. Azt mondták a fegyver élt, s ha gazdája úgy akarta sárkányok hada állt rendelkezésére, vagy képes volt több ezres seregeket is megfélemlíteni, s visszavonulásra kényszeríteni.
Dagorlad úgy tűnt, győzelemre áll. Seregei, s Bargaran kardja előtt, melyet a Halál ura forgat, nem állhatott meg senki.
Ám keletről új erők érkeztek. Távoli rokonai Evolyrannak, kik maguk is menekültek egy sötét ellenség elől.
Ők álltak a fényes város mellé, s együttes erővel vissza is verték Eloyah seregeit.
Mikor a Halál ura szégyenszemre hazatért vert seregével, bevette magát tornyába, s ott gondolta át mindazt, ami történt.
Hadurai, kikkel közösen vívták meg a harcot, ők látták kárát ennek. A vereségért őket okolta, s elhatározta, lecseréli őket a háborúban kipróbált, saját megbízható embereire.
Ideje újjáépíteni a hatalmas dagorladi hadsereget, hogy végre végrehajthassa terveit, melyekről nem mondott le, csak elhalasztotta, amíg országa új erőre kap.
A harcok addig sem szűntek meg, csapatai újra és újra átlépték a határt, hogy megütközzenek az Evolyrani védőkkel.
Közben a háttérben tovább sanyargatják a népet Dagorlad vezetői, de vigyázniuk kell, mert rejtőzve, de él még a remény, hogy egyszer a nép lerázza magáról a sötétség béklyóját, hogy újra szabadon és békében élhessen Evolyran mellett.

Dagorlad élén Fekete szemű Eloyah áll. Udvartartását a tanácsnok, az írnok és az őrség alkotja.
Dagorlad hat tartományra oszlik, melyeket Eloyah nagyhatalmú tábornokai irányítanak.
A tartományurak és Eloyah együtt alkotják Dagorlad Nagy Tanácsát.
A tartományurak hűbéresei a fejedelmek, akik a tartományuraknak tartoznak elszámolással és a tartományok meghatározott részein (nagyobb városok, birtokok) uralkodnak.

Dagorlad hadseregét egyszerre alkotják elfajzott légiók, kiket megérintett az Eloyah urat megfertőző gonoszság szele és Bargaran kardja, és Dagorlad népének hadseregbe sorozott tagjai.

Hadsereg felépítése:

- katona - zsoldos - kém
- tizedes: Pár katona főnöke, felelőssége a katonák engedelmességre, pontosságra nevelése, illetve szükségleteik segítése /étel-ital-alvás/
- százados: 100 fő; katonák irányítása a harcban. Ő a felettesük
- ezredes: 1000 fő; katonák irányítása a harcban. Ő a felettesük
- kapitány: 10000 fő; katonák irányítása a harcban. Ő a felettesük
- légiós vezér: 100.000-től akármeddig

Őrség:

- kapu-,vár-,templomőr, stb.
- személyi testőr
- testőr parancsnok helyettes
- testőrparancsnok
- király - tartományúr - fejedelem - kormányzó


A dagorladi harcosok szintjei:


Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
-
-
1.szint
4
5
-
-
2.szint
6
8
-
-
3.szint
9
13
-
-
4.szint
11
17
-
-
5.szint
15
20
-
-
6.szint
19
24
-
-
7.szint
21
27
-
-
8.szint
24
32
-
-
9.szint
27
37
-
-
10.szint
30
40
-
-
A dagorladi mágusok szintjei:


Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
1
1
1.szint
3
3
4
3
2.szint
4
4
6
5
3.szint
5
5
9
7
4.szint
6
6
13
12
5.szint
7
7
17
16
6.szint
8
8
21
20
7.szint
9
9
24
23
8.szint
10
10
27
26
9.szint
11
11
31
28
10.szint
15
15
34
30
Vissza az elejére Go down
 
08. DAGORLAD NÉPE
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
Ugrás: