EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 05. MÁGUSOK NÉPE

Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 05. MÁGUSOK NÉPE   Hétf. Feb. 28 2011, 13:41

Mágusok népe


A mágusok nem ismeretlenek Evolyranba, viszont manapság kevés van ki valódi mágusnak mondható. Vérük keveredett az Evolyran-i tündék emberek vérével bár még mindig van pár kik ápolják a régi hagyományokat. Nagyon régen hagyták el e vizeket s utaztak el messzi földekre köztük Álomfalvára is. Node meséljük el mindennek a kezdetét. Azt mondják a legelső mágusok még a tündék idejébe születtek sokan őket is tünde népeknek tartották de nem sok idővel rájöttek hogy koránt sincs így. A legelkülönítendőbb dolog hogy a Mágus varázslattal a testébe születik. A vérébe van a varázserő s ennek segítségével növeli tudását hogy minél hatalmasabb erősebb legyen. A mágusok a tündékkel egyidőbe hagyták el e földeket de külön mentek. Elég erős nép bár nem testi erejükkel győztek csatáikba.

Varázserejükkel képesek bármilyen fizikális hátrányt ledolgozni hisz megbűvőlhetik a kardokat pajzsokat hogy könnyebbek legyenek s úgy harcolnak velük mintha nádpálca lenne a kezükbe. Miután álomfalvár elvándorolt egy részük az itt maradt mágusok bezárkózott életett éltek kerülték a külvilágot de Evolyranba gyakran mentek. Úgy tartották hogy a tündéken kívül ők a legbölcsebb nép s tanácsaik mindig jók s nemesek. S bizony ennek alapja is van hiszen mióta mágus él Evolyranba próbálják tanácsaikkal s mágiájukkal segíteni az itt élő népeket. Sokáig háborítatlanul éltek magányban s volt idejük varázs hatalmukat tökélyre fejleszteni. Viszont a gonoszság szelét ők maguk is megérezték s nyugtalan tekintettel néztek keletnek. A legtöbb mágus felkészült volt de bizony voltak még tapasztalatlanok s fiatalok is. A támadást egy darabig tartották de kéntelenek voltak elhagyni birtokaikat hiszen az ellenség túlereje hihetetlen volt s a titkos fegyverrel még az ő hatalmuk se vetekedhetett. Két hónap alatt a mágusok kivonták magukat Evolyran fővárosába s az ott élőkkel s menekültekkel szálltak szembe az ellenséggel. Gyötrelmes harc volt ez nekik is hiszen rengeteg jó mágust vesztettek el de végül győzedelmeskedtek

Az Evolyrani szövetségesekkel s vissza tértek a sötét béke idők. Lassan kikergették a maradék ellenséget is s vissza foglalták saját településeiket de szívüket mindig is mardosta a kétely hogy mi lesz az elkövetkezendő esztendőkbe. A mágusok innentől kezdve nyitottabb nép lettek sokat érintkeznek főleg tündékkel s Evolyran nagyuraival hogy ha újra valami veszedelmes történik ki tudjanak állni a város mellett s ne érje őket váratlanul. A mágusok szeretnek tanítani. Tudásukat átadni, akiknek lehet, ezért van hogy a legtöbb mester kitől az ember varázslatot tanulhat Evolyranba mind e népet képviseli hisz ilyen behatással még semelyik nép , a tündék se bírtak a mágiák ismerésével. S a mágusok csak várnak s várnak, mikor újra becsületüket kell bizonyítani… bár voltak néhányan kik félelmüktől vezérelve átálltak a gonosz oldalra többségük hű maradt véréhez.

A mágusok kinézetre ugyan olyanok mint az ember, lehetséges köztük fekete fehér bőrü és különböző méretü súlyú mágus. Semmibe nem különböznek külsőleg a Selde néptől kivéve egy valamit. Mind varázstudóak . Álltalába bölcsek rettenthetetlenek nehezen adják fel a harcaikat. De tudják mikor vannak szorult helyzetbe. Megfontolt nép. Tagjai nem örök életüek de jócskán hosszabb mint egy Selde-nek. Egy mágus átlag életkora 5-600 év de vannak kik képesek mágiájukkal ezt is meghosszabítani.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]


Több kasztjuk is van hiszen a mágusok sok féle mágiát űznek vannak sötét és fehér mágusok , boszorkák , vándorok kik állandóan a vadont járják és persze harcosok, a mágusok seregeinek élharcosai. No de erről kicsit bővebben.
A mágusokat is az úr illetve úrnő vezeti.Beosztásaikat tekintve van:


Harcos
Azok a mágusok akik a seregekbe szólgálnak álltalába nekik lételemük a harc úgy érzik erre születtek. S a mágiájuk is erre van kihegyezve. Közelharcosok a csata hevébe lehet látni csak az erejüket ezek fegyver és mágia különös keverékével küzdenek.

Varázsló
A legtöbb mágus Evolyranba varázsló ismerik a fegyvereket de a mágiájukba helyezik minden bizalmukat ők viszont nem csak a hadseregekbe vannak hanem álltalába a településeik szellemi irányítói. A vérfi mágusokat hívják így.

Boszorkány
A női mágusokat hívják így rájuk is ugyan az igaz mint a varázslókra kivéve hogy ők még talán többet foglalatoskodnak különböző mérgek vagy Elixírek előállításával. De ismerik a mágiát úgy mint a varázslók

Vándor
A természetet járja nincs nyugovása az ilyen mágusokbol is van pár Evolyranba. Ők azok akik nem tudnak sokáig egy helybe lenni álltalába ők tartják legjobban a külvilággal a kapcsolatot. Sokfajta mágiát ismernek veszélyeseket is. De nem a harc a lételemük. Bár ha kell ugyan olyan bátrak mint egy harcos.Rangok/kasztok:


Csatamágus
A harcterek mágusai egyszerre fejlesztik mágiájuk és harci tudásuk így nagyon jól bánnak a fegyverekkel főleg a közelharci könnyű és nehéz fegyverekkel viszont félig mágiájukat is bevetik a harcokba .Ezek kisebb de hatásos varázslatok mely támadó is lehet de van ami a mágust segíti.

Elemi mágus
Tipikus varázslói réteg álltalába a föld négy lételemét képesek irányítani illetve azok alfajtáit mint a víznél ugye a jég, vagy a tűznél a láv. Mindennel megbírkóznak álltalába nagyobb csata momentumoknál őket is kivezénylik. A képzettebbek képesek az időjárás rövidtávu befolyásolására is.

Darthar (fekete mágus)
Egy elég különös vállfaja a mágusoknak veszélyesek? Gonoszak? Jó kérdés annyi biztos hogy ezek a mágusok elzárkózodtabbak s modorra is sötétebbek. Sötét praktikákat tanulnak s űznek de a látszat néha csal. Nem minden Darthar rossz csupán a körülmények amik körülöttük vannak sötétek így a mágus lelke is mondhatni megváltozhat.

Isthar (fehér mágus)
Ők a Mágusok között a legbölcsebbek. Álltalába nagyobb udvarokba helytartók királyok segítői és sok mágia fajtát ismernek. Titokzatosak de barátságos népek, viszont tekintélyt is sugallnak. Az isthárok között kevés fiatal van ők álltalába mindig mozgásba vannak nem tudni mire gondolnak hiszen gondolataik oly sokrétüek hogy nemhogy egy ember még egy mágus is néha nehezen érti őket. Sok mágiát ismernek és használják is ha szükséges.


A Mágusok népének szintjei:


Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
1
1
1.szint
3
3
4
3
2.szint
4
4
6
5
3.szint
5
5
9
7
4.szint
6
6
13
12
5.szint
7
7
17
16
6.szint
8
8
21
20
7.szint
9
9
24
23
8.szint
10
10
27
26
9.szint
11
11
31
28
10.szint
15
15
34
30
Vissza az elejére Go down
 
05. MÁGUSOK NÉPE
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
Ugrás: