EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 07. SÁRKÁNYLOVASOK NÉPE

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 07. SÁRKÁNYLOVASOK NÉPE   Hétf. Ápr. 27 2009, 22:26//Előtörténethez tájékoztatás!
Sárkánylovasi előtörténetekhez minden esetben kérjük a népnél megjeleölni az eredő népet is, ahonnan sárkánylovassá váltok!//


A sárkánylovasok történelme:
Egy pillanatnak tűnik csak az a pár emberöltő, ami az óta telt el, hogy fekete szemű Eloyah színt vallott. Hős volt, az elf harcosok legdaliásabbika, népünk fénylő csillaga. A háború előtti időkben sokszor megfordultak Elsgarothban a bölcsek és az elfek, s némelyikük éppen azért, hogy újra és újra belenézhessek azokba a híres fekete szemekbe, vagy a véleményét kérjék a dolgok alakulásáról. Vidám és könnyű időben éltek, virágzó földön. Történetünk kezdetén azonban már másfelé tekintettek Eloyah
szemei. Amikor a vének elkezdték hírét adni a romlásnak és a halálnak, néhány bátor elf és mágus még egyszer utoljára elutazott Elsgarothba. Utoljára néztek a varázslatos szemekbe, de már nem láttak ott mást, csak ürességet. Első döbbenetükben még azt hitték, hogy csupán a saját képzeletük játszik kegyetlen játékot velük, ám amidőn megpillantották az egykoron fehér tornyú város utcáin a reménytelen és önálló akaratukat veszített lények első csoportjait, biztosan tudták: a világunk megváltozott. Amiben eddig éltünk, csupán a mítoszokban létezik ezután.

Evolyranba visszatérve árgus szemekkel figyelték a híreket. Néhányuk szíve szinte beleszakadt a gyászba, melyet régi világunk elmúlásán éreztek, majd a hallgatás hosszú hónapjai után reménykedve várták egy új kor eljövetelét. Közben a rettenet egyre csak nőtt Dagorladban. Egy fényes nyári délután tűntek fel: az első lovas és a sárkánya. A sárkány hatalmas volt, és gyönyörű, a hátán pedig fényes páncélban egy fenséges férfi ült. A lenyugodni készülő nap aranysugarai glóriát vontak köréjük. Ahogy közelebb merészkedtek hozzájuk, már láthatták iszonyú sebeiket is. Elf és sárkány vére összekeveredve folyt a földre, ahol aztán hatalmas tócsában olvadt aranyként csillogott. A kíváncsiságtól hajtva mentek feléjük, s megrendülten szemlélték a kettejüket összefűző köteléket. Látták a mágia szálait, ahogyan át-meg áthálózzák a testüket: egy kis idő múlva azt is felfedezték, hogy ezek a bonyolult minták mintha egyetlen testté kovácsolnák őket. Megszületett a sárkányok és elfek szövetsége.

Idő közben többen is érkeztek a rétre, hiszen Turinqui, a királynék lugasa közkedvelt helye volt a bölcselkedésre, elmélkedésre vágyó mágusoknak és tündéknek. Felemelték a földről az alélt férfiút, és a kastélyba vitték. A sárkány ott maradt egy elf nővel. Fénysárkány volt, népének leghatalmasabbika: Unílah. Az elf szemébe nézett, és a nő belemerült a ragyogó tekintetbe, s a lelke nyitott pergamenként hevert előtte. Képeket vetített az agyába, és a képek láttán a tündét eltöltötte az iszonyat. Eloyah, hogy serege mindennél hatalmasabb legyen, sárkánytojásokat rabolt a vadsárkányok földjéről. Bízva a sárkányok és tündék közötti évezredes utálatban, nem titkolta sem célját, sem kilétét. A sárkány atyák közös erővel indultak megcsúfolt tojásaik visszaszerzésére, ám sokuk elvérzett a harcban. A csata kellős közepén akadt egymásra Unílah és Halderion, aki felfogta a tojások
jelentette fenyegetést, és mielőbb vissza akarta juttatni azokat a sárkányok földjére. A sárkány az elf lelkének tükrébe vetítette az égő Elsgaroth pusztulását: a megfeketedett tornyok között dühödt bestiák verekedtek a levegőben, s iszonyatos üvöltések és halálsikolyok töltötték be a füleket.
Ekkor kötött életre szóló szövetséget Unílah és Halderion. Több volt ez, mint egy barátság. Több mint a szerelem, vagy a vér köteléke. A harc heve és a győzelem ígérete hajtja őket: az eggyé válás után testük is összeforrott, a valaha is létezett leghatékonyabb fegyvert alkotva meg. A sárkánylovast.

Halderion felgyógyulása egyszerre ment végbe Unílah sebeinek beforrásával, s végül eljött a nap, amikor az ámuló szemek előtt népünk vezetői hódolattal fogadták a sárkányokkal kötött szövetség
zálogát. Hatalmas szárnycsapásokkal érkeztek a messzi földről, és tojásokat hoztak. Persze örömmel fogadtuk őket, hiszen a védelem erős bástyáját láttuk bennük. Csak később fogtuk fel az árat.

Hiszen a tojások maguk választották meg társukat. Évente egyszer, a Szövetség napján mindenki hozzájuk érhetett. Amikor megtörtént a csoda, s egy tojás ráakadt a hősére, éteri fény öntötte el a szentélyt: újabb sárkánylovas született, újabb kapoccsal erősödött a szövetség. A kapcsolat, mely minden érzésnél mélyebben ver gyökeret a szívbe, ismét létrejött, s immár nyilvánvalóvá vált, hogy a szövetség nem csupán a sárkányok és elfek között újult meg, mert Evolyran minden népéből akadt
kiválasztott. Kutató szemeink előtt alakultak ki az életre szóló kötelékek, s immár azt is tudtuk, hogy nem élhet egyikük többé a másik nélkül.

Erős és hatékony varázslatokkal a bölcsek felgyorsították a sárkányok fejlődését, s rövidesen egész
iskolarendszer épült rájuk. Harcra nevelték őket, hiszen tökéletesen sejtették, hogy egy-egy csata, sőt, talán a háború kimenetele is tőlük függ majd. Számtalanszor lehetett látni őket, amint féktelenül röpködtek a levegőben, csodálták az alakjukat behálózó mágikus mintákat, s a nép szíve eltelt a
csodálattal.

Eloyah, a fekete úr sem tétlenkedett közben, rettentő sereget szervezve indult meg a birodalom ellen,
hogy igába hajtsa a szabad népeket. Népünk legjobbjai indultak a véderődök felé, élükön a sárkánylovasokkal. Hatalmas virágeső közepette vonultak a csatába, s az Elsők, az elrepülő Halderion és Unílah magával vitte reményeink darabkáit is. Akkor látták őket utoljára együtt.

Fényes győzelmet arattunk a sötét úr seregei ellen, de a diadalének fájdalmas veszteségekről is szólt. Néhányan a legjobbak közül örökre odavesztek, s a csapatok Halderionék nélkül tértek haza. Sokaknak gyászba borult a lelke, a vitézek legnemesebbjét siratva, s legendák sokasága született az Elsőkről.

Aztán, ahogy minden elmúlik, enyhült az gyász is is. Újabb sárkányok születtek, s újabb szemekkel bővült a sárkányokat és népünket összefűző Szövetség lánca. Lassan feledésbe merült az Eloyah árulása miatt érzett kétségbeesés, és új virágzásnak indult a föld. A sárkánylovasok csapata összeállt, s hűségesen és figyelmesen őrzik határainkat és városainkat. Nemrég pedig, az álomfalvi hajók érkezésével új remény ébredt Evolyran népeinek szívében, hiszen közös összefogással és hősi bátorsággal talán leküzdhető a sötétség.


A hozzászólást Mesélő összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 09 2014, 22:50-kor.
Vissza az elejére Go down
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: A sárkánylovasok beosztásai, rangjai   Hétf. Ápr. 27 2009, 23:10

A sárkánylovasok beosztásai, rangjai és speciális rangjaiA sárkánylovasok beosztásai:

A sárkánylovasok csak a Harcos beosztást kaphatják!
A harcos beosztás az Evolyran népeiből kikerülő nagy erejű és bátor harcosok beosztása.


A sárkánylovasok rangjai:


Kapitány
A sárkánylovasok legmagasabb  rangja; a teljes sereg vezetője.

Felderítő
Felderítésre, hírek továbbítására igénybe vett egység, melynek könnyű páncélja csak a harcos felső testét védi. Fegyverük a kard, a tőr, s némelyikük íjat használ.

Elit harcos
Harci sárkányokon lovagló közel-és távharcosok.

A sárkánylovasok speciális rangjai:

A lovasokhoz tartozó speciális rangok:

Könnyűlovas
Felderítő egységként szolgáló, és gyors támadásokra képzett harcosok. Fegyverük lehet íj, kard, tőr, és dárda. A varázstudók közül kikerülő könnyűlovasok fegyvere a tőr, és a varázsbot.

Nehézlovag
Teljes testpáncélt viselő közelharci egység, melynek sárkányai is páncélt viselnek. Fegyverük a pallos és a kard.

Lovasíjász
Könnyű páncélzatú távharci egység, főleg a nehézlovagok védelmére kiképzett harcosok. Fegyverük az íj.


A sárkánylovasok szintjei:


Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
1
1
1.szint
3
3
4
3
2.szint
4
4
6
5
3.szint
5
5
9
7
4.szint
6
6
13
12
5.szint
7
7
17
16
6.szint
8
8
21
20
7.szint
9
9
24
23
8.szint
10
10
27
26
9.szint
11
11
31
28
10.szint
15
15
34
30
Vissza az elejére Go down
 
07. SÁRKÁNYLOVASOK NÉPE
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
Ugrás: