EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 03. MYRTE NÉP

Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 03. MYRTE NÉP   Hétf. Feb. 28 2011, 12:52

Myrték


A Myrte nép réges - régi lakosa volt Álomfalvának. A falu határában éltek, s aprónyi földjüket a boldogság járta át. Úgy, mint Álomfalván. De egy napon bekövetkezett a legrosszabb, ami csak lehetett. Álomfalva Tartományi városait megtámadták a Sötétség erői. Az álomfalvi vezérek összegyűltek, hogy megvitassák, mit is kezdjenek. A tanácskozás végeztével két várost mentek védeni: Ronyát és Mercasúrë-t. A többi már mind elesett ekkorra. És ezek a városok voltak legközelebb a faluhoz. Nem tehetettek mást, muszáj volt harcolni. Mitryas mester három csapatra osztotta maroknyi népét. Voltak, kik Ronyába mentek a húga, Mylene vezetésével. Voltak, akik a faluban maradtak, és voltak, akik Mercasúrë városát mentek védeni. Velük tartott a mester is. A csata nagyon véres volt. Sokan meghaltak. A város elesett. De a mester meg tudott menekülni vezértársaival együtt. Nem sokkal ezután Ronya városa is vereséget szenvedett, így kénytelenek voltak visszavonulni az ottani seregek is Álomfalvára. A sebesültek rengetegen voltak. A gyógyítók éjjel-nappal dolgoztak. De hamar eljött az a nap is, mikor a sötét erők támadásba lendültek a falu határán. Nagy csata volt. Trollok, fekete mágusok, tűzgömbsárkányok és még ki tudja, miféle gonosz lények álltak az ellenség seregeiben. Az álomfalviak kevesebben voltak, de bíztak abban, hogy sikerül megvédeniük szeretett falujukat. Hosszú ideig vívták a csatát. De végül Álomfalva lakosai győzedelmeskedtek a Gonosz erői felett. Tehát győztek. De a falu romjaiban hevert. Carme földje, a myrték régi otthona szinte teljesen porrá lett égetve. Mitryas-nak nagy döntést kellett hoznia. Végül úgy döntött, elhagyják a falut. Elbúcsúzott barátaitól, a vezérektől, mindenkitől. Népét összehívta, s maroknyian bár, de annál elszántabban elindultak új hazát keresni. A Belhan-tengeren indultak el hajóikkal, de aztán hamar letértek látván, hogy a tenger túl veszélyes. A Däsyron-folyón hajóztak felfelé. Hamarosan elérkeztek a Hyatsë-hágóhoz, ahol igen sok gondjuk volt a bejutással. De végül sikerült nekik felhajózni. Itt, nem messze a hágótól szárazföldet találtak. Kikötöttek, majd megvizsgálták a terepet. Jó minőségű volt a föld, a táj gyönyörű, az időjárás kellemes. A myrtéknek nagyon megtetszett ez a vidék.
Mitryas mester pár myrtével elindult, hogy eme föld tulajdonosait megtalálja. A többi myrte addig tábort vert a parton, s ott várták vissza szeretett mesterüket. A mester és társai hamarosan elérték Evolyran központját és ott kis segítséggel eljutottak a négy vezérhez: Vardar, Caun és Orin nagyúrhoz valamint Dyora úrnőhöz. Mitryas elmondta nekik, hogy mi is a szándékuk. Az evolyrani vezetők nagy tanácskozást tartottak, de végül megengedték nekik a letelepedést, mondván, hogy még szükségük lehet egymásra az idők folyamán. A mester boldogan tért vissza övéi közé, majd kihirdette, hogy itt fognak élni mostantól. A myrték nagy ünneplést csaptak. Három nap, három éjszaka ünnepeltek. Majd a negyedik napon munkának láttak, hogy felépítsék falujukat. Illúziómágiájukkal könnyedén végeztek az építkezéssel. Az elkövetkezendő egy hétben szinte teljesen felépítették a falujukat. Hamarosan már teljesen megszokták ezt a helyet. Mintha mindig is itt éltek volna. A mai napig szoros barátságot ápolnak a többi evolyrani néppel.

A myrte egy barátságos nép. Szeretnek viccelődni a másikkal. Szinte egyfolytában az illúzióikkal játszadoznak. Mindenkivel nagyon kedvesek és tisztelettudóak, ezért szinte az összes nép a barátjuk. Gonoszságot sosem művelnek és megvetik a fekete mágiát. Szeretik a sokszínűséget, ami egy idegen számára furcsa megjelenésükön is meglátszik.

Hajuk általában a széles színskála bármely színében pompázhat, azonban nagy ritkán születnek szőke, fekete, s fehér hajú myrték is.
Történelmük során tapasztalhatták, hogy a különlegesen ritka hajszínnel születők bizony hihetetlen nagy dolgok véghezvitelére születnek.
Közepes és nagy termetűek is megtalálhatók közöttük: testmagasságuk a 165 cm-től egészen a 2 méterig terjed. Színesebbnél színesebb ruháik az idegen számára nagyon furcsák lehetnek és olykor nagyon is megtévesztők. A legjobban a narancssárga színt kedvelik, így a naplementét is szívesen tekintik meg minden egyes napon. Házaikat szeretik túldíszíteni, sok virágot ültetnek a kertjükbe a lehető legtöbb színben.


[You must be registered and logged in to see this image.]


A mágiájuk illúziómágia néven ismert. Ez velük született képesség. Természetesen nem tudnak mindent születésükkor, de később kisajátítják minden egyes különlegességét az illúziómágiának. Eme mágiaággal különböző illúziókat tudnak létrehozni, amikkel az ellenségüket könnyen megtéveszthetik. De játszadozni is nagyon szeretnek vele. Különböző szinteket érhetnek el az illúziómágián belül. Lehetnek látványkeltők, megtévesztők, tájébresztők és a legerősebb szint a teremtő. Ezt a szintet csak a mester birtokolja egész Evolyranban.

Myrte nép beosztása:
1. Illuzionista

Myrte nép rangja:
1. Illúziómágus


Illúziómágusok speciális rangjai


Látványkeltő

A legegyszerűbb illúziókat képes csak létrehozni. Néhány tájat, helyszínt, de inkább csak tárgyakat. De ezek csupán látszatok. Magát a varázslatot nem képes sokáig fenntartani. Általában egy óra múlva megszűnik a hatása. Emellett viszonylag egyszerű illúziótörő varázslattal el lehet tüntetni. Így egy tanult mágus vagy varázsló könnyedén elbánik az illúziójával. Általában a tanonc kis myrték viselik ezt a rangot.

Megtévesztő

Bármely dolgot, helyet képes megjeleníteni. Hatása akár több órán keresztül is kitarthat, még akkor is, ha az illúziómágus már nincs a közelben. A megtévesztő által megjelentetett illúzióból viszonylag nehéz kijutni, sok tapasztalat kell hozzá. Bár egy tanultabb mágus játszi könnyedséggel elintézheti ezt az illúziót is. Különleges képessége, hogy saját magát is képes megjeleníteni illúzió képében. Az egyik legelterjedtebb rang a megtévesztő.

Tájébresztő

Szintén bármely dolgot képes illúzió képében megjeleníteni. De ellentétben a megtévesztővel, a tájébresztő illúziója akár valós dologgá is válhat. Például egy illúzióval megjelenített fatörzsben el is lehet botlani. De inkább a tárgyakat képes valós dolgokká alakítani, emellett saját testét is képes tapintható alakban megjeleníteni. A helyszíneket viszont csak egy erős illúzió képében tudja létrehozni. Bár ezekből nagyon nehéz kijutni. Egy jól képzett mágus is megszenvedhet vele, mire megtöri. Kevesebb myrte képviseli eme rangot, de ennek ellenére számos olyan van köztük, aki a tájébresztő rangot viseli.

Teremtő

Bármekkora területet képes létrehozni varázslatával és eme helyszínek teljesen valósággá is válnak. Úgy szólván új hely keletkezik a világban. Persze mégsem teljesen valós. De például bele lehet esni egy teremtő által megjelenített szakadékba, mint egy valódi szakadékba, az erdő fái is tapinthatóvá válnak, stb. Szinte bármeddig képes magát fenntartani az illúzió, mivel a környezetében lévő varázserőből táplálkozik. Gyógynövények közelében is kiválóan megmarad pár napig, a teremtő jelenléte nélkül. Gyakorlatilag lehetetlen megtörni a varázsát. Tulajdonképpen csak fekete mágiával lehet szabadulni eme illúziótól, amit természetesen nem szeretnek sokan használni. A teremtő nagyon ritka rang, csak a legerősebbek, legképzettebbek viselhetik ezt a rangot. Evolyran-ban egyedül a myrte mester visel teremtő rangot.


A Myrték népének szintjei:


Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
1
1
1.szint
3
3
4
3
2.szint
4
4
6
5
3.szint
5
5
9
7
4.szint
6
6
13
12
5.szint
7
7
17
16
6.szint
8
8
21
20
7.szint
9
9
24
23
8.szint
10
10
27
26
9.szint
11
11
31
28
10.szint
15
15
34
30
Vissza az elejére Go down
 
03. MYRTE NÉP
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
Ugrás: