EVOLYRAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EVOLYRAN


 
KezdőlapLegutóbbi képekRegisztrációBelépés
Similar topics

   

   06. SÁRKÁNYOK

  Go down 
  SzerzőÜzenet
  Mesélő
  Játékmester
  Mesélő


  Hozzászólások száma : 816
  Hírnév : 13

  Beosztások, rangok
  Nép: NJK
  Beosztás: Mesélő
  Rang:

  06. SÁRKÁNYOK Empty
  TémanyitásTárgy: 06. SÁRKÁNYOK   06. SÁRKÁNYOK EmptySzomb. Nov. 12 2011, 10:00

  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Sárkány... Ez a szó, vagy akár mondhatnánk megnevezésnek, sokakban páni félelmet ébresztene egy-egy akaratlan találkozás alkalmával. A sárkányok a bestia típusú lények közé sorolandók. Legalábbis a száraz, kissé helyenként nyögve nyelős tanításokból ezt lehet leszűrni. Igaz ezek a bizonyos tanítások, tanulmányok, látatlanban való, akár szájhagyomány útján terjengő elbeszélések, bizony csak egy oldalukról mesélnek mindig: a gyilkosról.
  A gyilkos bestiáról, mely lovat lovastól vagy éppen lovat szekerestől ragad el szemünk láttára, hogy aztán fenséges lakomáját megülve habzsolja magába frissen szerzett élelmét.
  Véres találkozásokról beszélnek a mende-mondák, melyben folyton egyetlen felállás létezhet: sárkány és halálra ítélt szemtanú...
  Én mégis egy másabb oldalról fogom most elmesélni nektek az igazi sárkányok történetét, melyek színes, tarka, s olykor túlontúl is érzelmektől áradó világa oly ismeretlen mindannyiótoknak.

  Hogy miféle bestiák is léteznek birodalmunk határain innen és túl? Az innen részét bármikor elmondom nektek, ám a túlit hagyom más népek szája ízének.
  Evolyran sárkányai... A Birodalom sokat megélt bestiái úgy születnek, s úgy léteznek mindennapjainkban, mint bármely más élőlény. Ám mégsem árt tudnotok valamennyit az istenek által számukra megteremtett kezdetekről...
  Minden sárkány a szárnyasok útján jön erre a világra: tojásban. A tojásból idővel apró, ám emberi fülnek talán még idegesítően vékonyka hangon sipító kis lény bújik elő, hogy irdatlan hosszúra is elnyúlható  életének útjára léphessen.
  A piciny test aztán gyors ütemben fejlődésnek indul, hogy egyetlen év alatt csaknem elérje a kifejlett példányok méretét.
  Az életük útja igazából itt fordul az önállóság irányába.
  A nem is olyan régen még védtelen, kiszolgáltatott növendék sárkányt hamarosan magára hagyja eddig felette őrködő anyja, hogy utódja önerőből élhesse túl a sárkányok vidékének kiszámíthatatlan vadságát, s az ugyanakkor benne lakozó szépségeket is.
  Az elhagyott sárkány aztán rálép az önfenntartás rögös útjára, hogy sikertelenségei árnyékában tanulja ki a vadászat, a zsákmányejtés minden lehetséges fortélyát.

  Élete második évére tökéletes gyilkossá válik. Eztán jön el az idő arra, hogy saját területet szerezzen magának honnan akár véres harcok árán is távol tartsa, megfutamítsa a bitorlásra jelentkezőket... s még azért is, hogy élete párját megtalálhassa.
  A sárkányok területei minden szempontból igen változatosnak mondhatóak. Némelyek a vizek nyírkos környezetét részesítik előnyben, míg mások a száraz, forró, sivatagos földeket, vagy éppen az eget ostromló hegyeket.
  Amiben mind megegyeznek az az életre szóló párválasztás. Ha párjukat elvesztik, többé akkor sem választanak másik társat maguk mellé. Életük végéig magányos vadászokként élnek majd tovább.

  Ennyit hát a száraz, némileg hétköznapiasnak is mondható alapdolgokról...
  A sárkányok itt és most bárhol ott lehetnek... Ezek a bestiák azonban gyönyörűek is a maguk létező tökéletességükben.
  Külsejük oly sokrétű, hogy talán nincs is az a tanulmány, mely tényleg sikeresen fellelhette volna az összes létező példányát eme csodás fajnak. Napjainkban még mindig újabb és újabb sárkányok fajtáit látjuk feltűnni, melyekről korábban még csak szóbeszédek alapján sem hallhattunk.
  Félelmetesek és mégis csodálni valók egyszerre. Jellemeikben épp olyan sokszínűek, mint méretbeli különbségeikben: lehet egy sárkány aprócska, veszélytelen, s mégis pimasz kis teremtmény mint azok, melyeket a tündérek közt is fellelhetünk (a tündér sárkányok népe) de, lehetnek olyan gigászi méretűek is, mint azok, melyek okkal birtokolják az Ég gyilkosa nevet. Ez utóbbiak bizony semminek nem kegyelmeznek, mi mozogni látszik. Ők az ég könyörtelen urai, kik egy-egy példánya akár kétlovas szekeret is elragadhat mindenestűl, hogy éhségét, s ölési vágyát csillapíthassa. Ezek a bőrszárnyú, szürke bestiák a rettegés jogos királyai.
  Ugyanakkor van még megszámlálatlan mennyiségű fajtájú sárkány is, melyek tagjai bizony se nem jók, se nem rosszak. Csak sárkányok, melyek ösztöneikkel vegyítve hozzák meg döntéseiket.

  Azonban a sárkányok mindegyikére vonatkozóan van egy olyan történetem, melyet maguk az istenek alkottak meg a messzi múltba visszatekintve, mit a föld-, a víz-, a hegyek-, s az ég bestiái szívébe rejtett maga Mendrago, a sárkányok egyetlen istene.
  A sárkányok halhatatlan ura gyermekei lelkébe táplálta be azt, mit szövetségként is nevezünk: sárkány és kétlábú közti szövetségnek, melynek végeredménye a sárkánylovasok lettek. Ám ez egy teljesen más történet.

  Sárkányaink bizony színben és jellemben egyaránt változatosak, s mégis van valamilyük, amiről a lovasokon kívül csak kevesen tudnak: képesek egymás közt a gondolataikkal kommunikálni. A sárkányok népe így éli hát napjait, számunkra talán egymás közt is némán, s mégis valójában nagyon is beszédesen.
  A bestiák, melyek kétlábúval lépnek halálig tartó szövetségre, kizárólagosan csak saját lovasukkal képesek beszélni gondolati úton, s még saját fajtársaikkal.
  S ez mindaddig így is marad, míg az istenek valamelyike másként nem dönt... Ennek a döntésnek pedig ki tudja, mikor, hol és kitől érkezik el majd az ideje.

  Evolyran sárkányai:


  [You must be registered and logged in to see this image.]


  //Amit lényeges mindenkinek megjegyeznie:
  Az Evolyrani sárkányok egyszerű bestiák, melyeknek a testi erejükön túl nincs egyéb ereje, így mágikus képességeik sincsenek.
  Nem képesek más alakot felvenni, mint azt például Lanuriaban tehetik a sárkányok (az egy teljesen más faj, ami nem puszta bestia szinten van).
  Kérnék mindenkit ezen dolgok figyelembe vételére a játékok során!//
  Vissza az elejére Go down
  Mesélő
  Játékmester
  Mesélő


  Hozzászólások száma : 816
  Hírnév : 13

  Beosztások, rangok
  Nép: NJK
  Beosztás: Mesélő
  Rang:

  06. SÁRKÁNYOK Empty
  TémanyitásTárgy: Re: 06. SÁRKÁNYOK   06. SÁRKÁNYOK EmptyHétf. Jún. 09 2014, 22:40

  A Sárkányok népének szintjei:

  Karakterszint
  Fizikai támadóerő
  Fizikai védekezőerő
  Mágikus támadóerő
  Mágikus védekezőerő
  0.szint
  2
  2
  0
  0
  1.szint
  9
  9
  0
  0
  2.szint
  17
  16
  0
  0
  3.szint
  25
  25
  0
  0
  4.szint
  32
  32
  0
  0
  5.szint
  40
  39
  0
  0
  6.szint
  47
  49
  0
  0
  7.szint
  55
  57
  0
  0
  8.szint
  63
  63
  0
  0
  9.szint
  72
  71
  0
  0
  10.szint
  79
  79
  0
  0
  Vissza az elejére Go down
   
  06. SÁRKÁNYOK
  Vissza az elejére 
  1 / 1 oldal
   Similar topics
  -
  » Barlangodúk - a sárkányok és lovasaik házai

  Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
  EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
  Ugrás: