EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 04. Ezer szín kert

Go down 
SzerzőÜzenet
Legender
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 145
Hírnév : 18

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 04. Ezer szín kert   Kedd Dec. 23 2014, 11:02

Elf kezek és mágia segedelmével kreált csodaszép kertbe lépnek be a természet színpompájában megpihenni vágyók. Emberi szemek eddig még sosem láttak ehhez fogható alkotást, melyet négy évszak kertként is neveznek.


Tél kertje:Vissza az elejére Go down
Elyanor Paladyr
Fejedelemnő
avatar

Hozzászólások száma : 33
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 20:15

//Mitryas//

Elyanor Paladyr úrnő egymagában üldögélt a kert legmelegebb részén tarkálló virágözön alatt. Szemközt a fényben tündöklő fa hullajtotta szirmait a nyáriasan meleg szellő fuvallatától. Ezt szerette ebben a kertben, hogy olyan nyugalom várta itt mindig és még meleg is volt, nem mint odakint a téltől rideg fák között. Imádta a természetet, eképpen a szükségszerű évszakokat is, ám a nagy hideget nem szívesen érezte bőrén. Arra jutott ezen okból, hogy talán már olyannyira eljárt elf feje fölött is végtelennek tűnő ideje, hogy már az évszakok tűrése sem a régi számára.
Közelgő léptekre figyelt föl, mely a piros pipacsokkal telehintett kerti járat felől hallatszott. Az úrnő szája azonnal széles moslyra váltott, amint meglátta az érkezőt.
- Mitryas, már ideje volt, hogy megkeress.
Vissza az elejére Go down
Mitryas Hythamorys
Myrte mester
avatar

Hozzászólások száma : 592
Age : 231
Hírnév : 12

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Nagyúr
Rang: Illúziómágus

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 20:36

Nem volt nehéz az úrnőt megtalálnia. Már azért sem, meg meglehetősen segítőkésznek bizonyult ebben a cselekedetében maga a bál idejére alkalmazott személyzet is. Ők hamar eligazították, hol is kellene keresgélnie Paladyr úrnőt.
Messziről meghallotta a nő szívélyes hangvételű szavait. Persze nem olyan messziről, csupán úgy négy-öt méternyi távolból.
- Mitryas, már ideje volt, hogy megkeress.
- Volt némi megbeszélni való egy régi ismerősömmel. *ezalatt Hiswára gondolt* - Egy kissé tovább tartott a kelleténél. Mondhatni, nem az előre eltervezett szerint haladt a párbeszédünk.
Ezzel még csak nem is mondott neki valótlant. Ráadásul abban is biztos volt, az úrnő a politikai irányba való elsodródásra fog gondolni, mert érkeztekor is az efféle témákkal bombázták a nőt a beszélgető partnerei.
Megállva a nő előtt alaposan megszemlélte csodálatos környezetüket.
- Remekművet hoztatok létre úrnőm. Erre a kertre még népem is büszke volna. * tudta, hogy az illemkört már rég hátuk mögött tudhatják, hát nem volt több helye a hasonló beszédnek* - Néhány hónapja említetted, hogy szeretnél myrte földdel is komolyabb diplomáciai kapcsolatot fönt tartani. Beavatnál a részletekbe, ha nem kései kérdésem?
Semmi esetre sem állhatott elő azonnal ötletével, azzal csak kérdéseket ébresztene Paladyr úrnőben.
Vissza az elejére Go down
Elyanor Paladyr
Fejedelemnő
avatar

Hozzászólások száma : 33
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 20:49

Remélte, hogy egyszer elérkezik a nap, mikor a mester végre érdeklődést mutat majd a szövetséggel kapcsolatos aggályai iránt, melyet kölcsönös diplomáciai küldöttséggel szerettek volna enyhíteni. Hát arra azért nem számított, hogy az a bizonyos nap éppen itt és most történik meg. Ennek ellenére nagyon is örömére szolgált ez a fejlemény.
- Nem késtél el kérdéseddel Mitryas. *nem véletlen volt, hogy keresztnevén szólította a férfit, hiszen már másfél évszázad óta ismerték egymást* - A helyzet továbbra is megkívánja kapcsolataink, szövetségünk erősítését. Éreznie, sőt tudni kell minden népnek, hogy egy világhoz tartozunk, együtt élünk vagy együtt veszünk oda.
Várakozón de, nem választ várva nézett rá, s közben intett, üljön le mellé a padra. Megvárta míg helyet foglal, csak azután folytatta magyarázatát.
- Soreley óta egyértelművé vált, hogy ha a szövetség minden népe nem fog össze, nem fűzi szorosabbra kapcsolataikat, akkor a MI szép Szövetségünk napja leáldozóba billen át. Hiszen te is tudod, majdnem te is odavesztél abban a harcban.
Emlékezett az esetre. Személyesen bár nem vett részt benne, mégis eljutott hozzá a mester fekete myrtévé változásának történéte, s hogy egyáltalán ki lehetett az a titokzatos, köpönyegbe burkolózott alak, ki végül úgy tűnik mégis kitépte őt abból az állapotból, melyből Myrte Mester ki nem jött még élve. Annak a személynek köszönhetik, hogy nem fajultak el még jobban a dolgok ott, azon az emberi településen.
- Akkor szinte csupán szerencsén múlott a dolog. A győzelem az idő istenének döntése volt és azé, hogy engedte az ősi istenek egyikének megidézését, ki felfoghatatlanul régebbi a mostani istenektől is. Legközelebb nem lesz ilyen szerencsés a birodalom, s a szövetség sem.
Vissza az elejére Go down
Mitryas Hythamorys
Myrte mester
avatar

Hozzászólások száma : 592
Age : 231
Hírnév : 12

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Nagyúr
Rang: Illúziómágus

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 21:04

Ő is emlékezett egy részére annak a harcnak. Valahogy odáig mégsem volt képes visszaemlékezni, hogy mi történt átváltozása után. Gyakorlatilag olyan volt, mintha nem is történt volna utána semmi, csak a múló üresség, a magány, a fájdalom valami érthetetlen dolog elvesztése miatta. Máig sem tudta megmagyarázni sem az érzés mibenlétét, nem hogy megérteni azt.
- Azt mondták, egy nő volt az. Ezt is csak onnan tudták, hogy vitázott valakivel, kit még csak nem is látott senki más rajta kívül. *elgondolkodott a múlt eme homályos, sötét foltokkal tarkított részén* - Talán megtébolyodott, mikor kirángatott engem abból az állapotból. Ám mégis részben neki köszönhető a menekvésünk is.
Tovább nem is firtatta a dolgot, inkább a jelenre tért át.
- Az a csata sok dolgot tanított minden népnek. Meglehet, szükséges rossz volt ez abból a célból, hogy észhez térjünk. Ezért is szeretném megerősíteni a myrte nép kapcsolatát a szövetség többi tagjával. Kölcsönös diplomáciai cserét ajánlok fel Elyanor. *most volt elérkezett az idő, hogy előadja azt, amiért valójában jött* - Úgy hallottam egy kivételesen tehetséges fehér elf óvja mostanában személyedet, s nem kevésbé dicséretes diplomáciai érzékkel rendelkezik.
Ez utóbbi ellen azért tudna példát felhozni, hiszen az nem túl diplomatikus, ha valaki halállal fenyegetőzik.
- Talán kipróbálhatnánk gyakorlatban is az elméleted a diplomáciai szálak megerősítéséről, s ha egy év múltán nem látjuk sokkal több hasznát, mint mostani kapcsolatunkban, hát elvethetjük a további próbálkozást.
Tudta, merész húzás részéről egy kerek esztendőt kérni, ám addig kellett ütnie a vasat, amíg az meleg volt.
- Cserébe, s az elf küldött biztonsága védelmében megkaphatod csere küldöttnek húgomat, Mylenet. Elfogadhatónak érzed az ajánlatom?
Várta, s maga sem tudta miért de, mégis izgatott volt a kimeneteli eshetőségek felől. Ha erre áldását adja az úrnő, akkor szabadon derítheti ki azt, miért is nem emlékszik a fehér hajú elf a betöréses kalamajkájára.
Vissza az elejére Go down
Elyanor Paladyr
Fejedelemnő
avatar

Hozzászólások száma : 33
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 21:16

Mély gondolatok voltak ezek a mestertől, ez nem volt kétséges. Az sem volt az, hogy igaza van. Tudta, ha nem tesznek semmit, akkor nem lesz hosszú életű a szövetség. Azonban volt olyan rész a dologban, melyre azért sem adná áldását, mert azt kissé túlzottan soknak gondolta.
- Örömmel veszem tudomásul, hogy hajlasz korábbi szavamra. Az elf, kit említettél, valóban különlegesen értékes képességekkel rendelkezik, és Mylennel cserélve megkaphatod küldöttként őt. Ám volna valami amin én azért változtatnék. Az egy évet módosítsuk inkább három hónapra hónapra.
Várt, hátha megdöbben és ellenkezni próbál a férfi, s mikor nem szólalt meg mégsem, akkor beszélni kezdett újra az úrnő.
- Próbának talán ennek is elegendő időnek kell lennie. ezen felül ott van a tény is, hogy mindkét küldött igen fiatal még, s számukra semmiképp nem az szükségszerű, hogy diplomáciai mélységekbe dobjuk őket egy álló évre. Ha végül beváltják reményeinket, hát folytathatjuk hosszabb távon is tovább, más küldöttekkel is, és más népek felé is. Ha neked jó így Mitryas, hát elfogadom az ajánlatod.
Vissza az elejére Go down
Mitryas Hythamorys
Myrte mester
avatar

Hozzászólások száma : 592
Age : 231
Hírnév : 12

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Nagyúr
Rang: Illúziómágus

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 21:26

Hát mégis elérte célját. Még annak ellenére is, hogy lényegesen kevesebb idő fog rendelkezésére állni.
- Elfogadom az ajánlatod úrnőm. Három hónap és utána meglátjuk, hogyan tovább.
Ez mégis felvetett benne újabb kérdést a dologgal kapcsolatban, s ezt rögvest elé is tárta.
- Mikortól szeretnéd megkezdeni a diplomáciai küldött cserét?
Természetesnek tartotta volna, ha elodázza az úrnő akár hetekkel is a kezdetet de, már mindegy volt. Ha törik, ha szakad a fehér hajú kénytelen lesz elviselni a mester jelenlétét kerek három hónapig. Arra persze mérget mert volna venni, hogy a puszta gondolattól is halálba fogja őt kívánni a lány de, ez még kevésbé zavarta, mint az ettől is csekélyebb nyűgök.
- Részemről, ha haza térek a bálról, el is mondom majd Mylene-nek. Biztos vagyok abban, hogy örülni fog, hiszen mindig is szeretett volna hosszabb ideig is az elfek földjén lenni.
Megvárta a nő válaszát, aztán felállt, felsegítette Elyanort.
- Ha nem gond, hát most már nagyon szeretném alaposabban megnézni ezt a híres kertet.
Vissza az elejére Go down
Elyanor Paladyr
Fejedelemnő
avatar

Hozzászólások száma : 33
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   Hétf. Jan. 05 2015, 21:34

Mosollyal fogadta az ötletet, hogy megnézzék a kertet. Nem is lehetet volna kifogása ellene.
- Örömmel vezetlek körbe a kertben. Legalább addig sem kell politizálást hallgatva szenvednem a bálon.
Emiatt furcsának is tartotta az embereket leginkább. Nem értette minek foglalkoznak politikával, mikor kikapcsolódni érkeztek.
- Soha sem leszek képes megérteni, miért politizálnak annyit az emberek egy bál alatt.
Mitryasra nézve jött rá, hogy milyen helyzetbe is van most. Elvileg nem akarja hallani a politizálást, erre ő maga is ezt művelte épp egy kertben? Igaz, ők nem mélyültek el benne, csak a már korábban felvetődött dolgot beszélték át. Ez némileg megnyugvással töltötte el.
- Igaz, ha úgy vesszük mi is éppen politizáltunk, ám ez koránt sem volt nyűg számomra. Talán mert nem erőltették rám.
Ezután egy darabig csöndben haladtak a kert másik vége felé, majd hosszas, politika mentes beszélgetést is folytatva megnézték a kert minden kis csodás részét.

//Köszönöm szépen a játékot Mester.//
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: 04. Ezer szín kert   

Vissza az elejére Go down
 
04. Ezer szín kert
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: EVOLYRAN - A SZÖVETSÉG :: Elfek földje :: Évszakfordulós Játékok és Bál helyszínek-
Ugrás: