EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 01. SELDE/EMBER NÉP

Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 01. SELDE/EMBER NÉP   Hétf. Feb. 28 2011, 13:22

Selde/Ember nép


Az emberek még fiatalok Evolyran földjén viszont ugyancsak fontos szerepet töltenek be a világ életébe. Egyik napról a másikra érkeztek a tengeren keresztül vörös vitorláikat már messze lehetett látni Evolyran tornyaiból, s mikor partra szálltak az Evolyraniak nem tudták milyen eredetű néppel állnak szembe így Seldenek nevezték el őket. Hisz nekik ez még fiatal nép volt a legfiatalabb Evolyran földjén. Ezek a népek kezdetekbe békésen éltek földművelés állat tenyésztéssel halásztak vadásztak, s egyre jobb kapcsolatokat ápoltak Evolyran vezéreivel, s bár békés nép volt mégis remek harcosaik voltak melyeket ha szorult helyzet úgy hozta támogatásként álltak az Evolyrani hadsereg mellett. Ezek a népek egyetlen nagy dologba tértek el az őshonos népekkel szembe mégpedig abba hogy varázstalanok. Nem ismerték a varázslatokat nem is éltek vele ők mindent kétkezi munkával értek el mit mások varázstudományukkal.

A Selde-k népe még gyógyítóikkal lett híres hiszen volt pár nemes ki ismerte a legkülönfélébb gyógyfüveket és annak hatásait. S bár nem varázslattal éltek így is rendkívüli tiszteletnek örvendtek bár még fiatal gyermek népként kezelték őket, pár évig béke uralkodott majd ahogy előjöttek a sötétség erői ők is megérezték mint Evolyran nemes lakói.
AZ emberek szíve bár befolyásolható volt mégis a főváros mellett álltak ki, nem a sötétség erőivel szembe. S mikor eljött a háborúk napjai ők teljes erővel szálltak szembe a gonosszal, a Balhan-tengeren vívott tengeri ütközeteikről lettek a leghíresebbek hisz rendkívül ügyes hajós népek is egybe. De végül ahogy az ellenség erősödött úgy Selde-k is egyre nagyobb hátrányba kerültek. Visszavonultak Evolyran városába a többi néppel s ott védték a védhetőt. Sok-sok ember hallt meg ezen idők közbe, nagy volt a félelem s ők mégse hagyták cserbe egykori szövetségeseiket. A végső csatánál is mind ott álltak a falakon vagy kint a város előtt elterülő mezőn s életükkel nem törődve elkeseredetten harcoltak, íjaiknak s kardjaiknak nem sokan álltak ellen.

A győzelem fényes volt s bár nem is teljesen az ő érdemük mégis kiérdemelték, hogy Evolyran teljes rangú szövetségesévé lépjenek elő. Területeket kaptak s nemsokára felépítették azon a fehér-torony várát hova beköltöztek, bár sokan maradtak Evolyranba segíteni a város ujjá építését melyet a háború igencsak megviselt. Remek építészek s földművesek , s mikor Evolyran a régi fényébe ragyogott a maradék Selde is vissza tért a fehér torony várába s onnan kormányozták népüket.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]


A Selde népet két ember vezeti egy fejedelem s annak hitvese általában a fejedelem haláláig vagy míg el tudja látni a vezéri posztot. Ezek után mivel tudták, hogy az ellenséget nem pusztították el csak megfutamították ők is elkezdték az új hadseregek felállítását , hogy máskor ne érje őket ily hirtelen egy támadás, s félve néztek keletnek honnan pár év múlva újra körvonalazódni kezdett egy sötét árny.
Jellemre a Selde talán a legkülönlegesebb minden nép közül hiszen vannak köztük bölcsek, tudatlanok okosak ,szépek, s csúnyák. A legkülönfélébb színeikbe vannak minden szélességükbe.
Vannak kik bátrak s harcolnak a jó ügy érdekébe s vannak kiknek szívük könnyen csábul. Testfelépítésre is rendkívül más nép. Nem lehetne általánosítani hiszen megtalálhatóak az alacsonyabb, magasabb, gyengébb s erősebb testalkatúak, hatalmasok is vannak köztük de vannak nyurgák is. Változó nép a Selde s még gyermek cipőbe jár Evolyran nagyjai között viszont nem kevésbé dicső nép…Az emberek beosztásai s rangjai:

A nép élén áll:
Az úr/úrnő avagy fejedelem/fejedelemnő


Gazdálkodó beosztás

- Építőmester
Házak s épületek építője kik Evolyran tornyait más szemmel látják mint egy sima ember. Falak, házak erődök ők megbirkóznak a helyzettel.

- Földműves
A földön dolgozó emberek kik termelik s szállítják az élelmet Evolyran városába s a környező falvakba. Gazdálkodó emberek.

- Állattartó
Állat tenyésztők s ők ezekből élnek vannak kik haszon állatokat tartanak. Vannak kik lovakat tenyésztenek melyekből csodás csatamén lesz az idők során.

- Kereskedő
Az ember ki tranzakciókat üzleteket végez a városba és annak határain kívül is mindenféle portékával.

Lovag beosztás

- Testőr
Magas beosztású, emberek védelmezői és a palota őrség tagjai, mindegy szálig kemény harcos. Az uralkodót is ők védelmezik akárcsak házának népét.

- Talpas
A Selde hadsereg gerince vannak íjászok, kardosok, pikások, dárdások, könnyű fegyveresek és nehéz fegyveresek kik gyalog indulnak a csatába.

- Lovas harcos
Csataméneken lovagló harcosok ugyancsak lehetnek közel, illetve távol harcosok könnyű vagy nehéz lovassággal.

- Kém
Az ember aki mindent megtud. Beolvad más népek közé s a kívánt információt elhozza ki kérte. Gyilkolnak szabotálnak mindenre elszánt mesterséget űző emberek.


Az Emberek népének szintjei


Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
-
-
1.szint
3
2
-
-
2.szint
5
3
-
-
3.szint
7
4
-
-
4.szint
9
6
-
-
5.szint
11
7
-
-
6.szint
12
9
-
-
7.szint
15
12
-
-
8.szint
17
14
-
-
9.szint
20
17
-
-
10.szint
24
21
-
-
Vissza az elejére Go down
 
01. SELDE/EMBER NÉP
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
Ugrás: