EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 04. VALDA/TÜNDÉR NÉP

Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
avatar

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

TémanyitásTárgy: 04. VALDA/TÜNDÉR NÉP   Hétf. Feb. 28 2011, 12:33

A VALDÁK NÉPEA Valda nép Evolyran Észak-keleti részén él. Központjuk a Ragyogó Tölgyes, ahol ez ősi nép lakozik. Birtokaik másik fontos része a Merengőszavú-tó, ahol a Valda nép elődeik hagyományait eleveníti fel rítusaiban, áldozataiban.
Első hallásra kicsi területnek tűnik, de a Ragyogó Tölgyes nagyságát még megbecsülni sem lehet, sőt maguk a Valdák sem tudják igazán mekkora is e ragyogó, ősi erdő-város.

A Valda nép az idők kezdete óta él Evolyranban. Sem őseik, sem őseik ősei nem emlékeznek már arra az időre, amikor e nép megjelent e tájon s birtokba vette azt. Egyetlen dolog biztos azonban: amióta lábukat e földre tették soha nem vágytak máshová innét. Itt meg van mi e kedves, jószándékú népnek szükséges, így eszükben sem jutott soha, hogy más lakhelyet keressenek maguknak.

A Valdák apró termetű, szelíd, magával ragadó, kedves népség, akik mágiával rendelkeznek. Némelyikük alig nagyobb egy galambnál, de a legmagasabb Valda sem éri el az 1 métert. Kecses, törékeny teremtmények, akiknek legszembetűnőbb jegye, hogy szárnyat viselnek a hátukon.

Másik fontos jellemzője e népnek, hogy csak női egyedei vannak, férfi Valda még nem született az idők kezdete óta. Az utódokat mágiával hozzák létre, de erre is csak akkor kerül sor, ha a Valdák létszáma megközelíti a minimális határt. De mivel halhatatlanok, így ritka esemény, amikor egy új Valda jön a világra. (Természetesen méreg és fegyver a Valdákat is megöli, de természetes halállal nem halnak meg soha.)

A Valda népet két nagy csoportra lehet osztani. A nép egyik felét az ún. Arany Valdák alkotják. Az egyébként is gyönyörű, bájos teremtmények között is kitűnnek szépségükkel, kecsességükkel, jóindulatukkal, kedvességükkel, segítőkészségükkel az Arany Valdák hölgyei.
Ők a kisebb Valdák, akik minden esetben szőkék, kék vagy barna szeműek, szárnyaik áttetszők, fehérek vagy halvány színűek. Az Arany Valdák a gyengébb mágiával rendelkező csoportja e népnek: néhány egyszerű bűbáj, növény és állat varázslat ismerői csak.
Az Arany Valdák legtöbbször meztelenek, vagy ha viselnek is valamit, az vagy egyszerű, hófehér selyem ruha, vagy virágszirmokból, falevelekből készült kis szoknyácska, vagy ruha.

A Valda nép nagyobb csoportját a Szürke Valdák alkotják. Termetre magasabbak az Arany Valdáknál. Hajuk a szőkét kivéve minden színben keretezheti bájos, szép arcukat. Szemük színe is sokkal változatosabb, hiszen a tengerzöldtől az ében feketéig ragyoghatnak e szemek a világra. Természetesen ők is kecsesek, törékenyek. Szárnyaik, ahogy szemeik is, sokkal több színben pihenhet hátukon, mint az Arany Valdáknak.
Mágiájuk sokkal hatásosabb és erősebb, mint az Arany Valdáké, de a sötét mágiában természetesen ők is teljesen járatlanok.
A Szürke Valdák hölgyei viselete nemesebb, mint az Arany Valdáké. Szeretik a nemes anyagokból készült ruhákat, amit maguk készítenek el.

A Valdák népét két főből álló Merenhy-páros vezeti, amelynek egyik tagját az Arany Valdák, míg másik tagját a Szürke Valdák adják.
A két hölgy mindig egy évig tölti be a Valdák fölötti irányító szerepet, s a tavaszi napfordulón a Valda gyűlés értékeli a vezetők egy éves munkáját, s új Merenhy-párost nevez ki.
Azonban száz évente egyszer nem saját népük hozza meg ezt a döntést. Évszázadokként egyetlen alkalommal az istenek döntenek vezetőikről, avagy vezetőjükről.
Az utolsó Merenhy párost csupán egyedüli vezető követte: ő volt Lyllen.
Lyllen egymaga kénytelen igazgatni, s terelgetni népét, s ebben csöppet sem segítette az a tény, hogy ő volt Evolyran első hím nemű tündére. Ám a kezdeti nehézségek, s az idő műlásával mind több fiú tündér telepedett le a tündérek egyre formálódó, alakuló völgyében, s a környező erdőkben.
Mára nem jelentheti ki senki magabiztosan, hogy tündér csak lány lehet...


[You must be registered and logged in to see this image.]


A Valdák három rangot tudhatnak magukénak:

Lehetnek Látók, akik a szellem világgal tartják a kapcsoltat és mutatják be az ünnepeken az áldozatokat.

Másik rangjuk a Vigasztalók. Ők azok, akik minden szomorúságot és bánatot képesek elűzni a környezetükben.

Harmadik rangjuk, a Bátorítók . Ezek a hölgyek képesek már jelenlétükkel is bátorságot, merszet, hitet és kitartást adni mindenkinek.

A Valdák népe szoros barátságot ápol Evolyran vezetőivel.
A Valda nép beosztása, rangjai és speciális rangjai


A Valda nép beosztása: Bűbájos
A Valdák népének Hölgyei és Urai csak a Bűbájos beosztást kaphatják meg.


A Valda nép rangja: Bűbájtudó
A Valda/Tündér Hölgyek és Urak csak a Bűbájtudó rangot viselhetik.A Valda nép speciális rangjai


Látó

A Látó rangot a született Szürke Valdák birtokolják, akik e képességekkel jönnek a világra.
A Látó Valda a szellemvilággal tart fent kapcsolatot. Szellemidézés, ártó szellemek űzése, jó szellemek megidézése, ünnepi áldozatok bemutatása a fő feladatuk, de minden más szellemvilágot, túlvilágot érintő feladatot ellátnak.
A Látó rangot a Szürke Valda Hölgyek viselik, Arany Valda nagyon-nagyon ritkán születik ilyen képességekkel.

Vigasztaló

A Vigasztaló rangot a született Arany Valdák viselik, akik a vigasztalás képességével születnek.
A Vigasztaló Valda a rossz hír, bánat, szomorúság elűzője, akik vigasztaló képessége Birodalom szerte hír-neves. Nincs olyan sötét hír, amit a Vigasztaló ne tudna rövid időn belül elfeledtetni az elszenvedőjével. Ebből következik, hogy ezeknek a Valdáknak a legjobb a humoruk, ők ismerik a legtöbb olyan bűbájt, amivel e sikert hamar elérhetik, ők a legvidámabbak és legszertelenebbek A Valda nép földjén.

Bátorító

A Bátorító rangot mind az Arany, mind a Szürke Valdák született képviselői is birtokolhatják.
Ahogy a Vigasztaló boldogságot, örömöt hoz, addig a Bátorító a csüggedőnek, az éppen feladni készülőnek önt bátorságot a szívébe, hitet a lelkébe. Jelenlétükkel, szavaikkal és bűbájaikkal merszet, kitartást, hitet közvetítenek az abban szükséget szenvedők felé.


A Valdák népének szintjei:

Karakterszint
Fizikai támadóerő
Fizikai védekezőerő
Mágikus támadóerő
Mágikus védekezőerő
0.szint
1
1
1
1
1.szint
3
4
2
4
2.szint
4
6
4
6
3.szint
6
8
7
9
4.szint
7
11
9
11
5.szint
8
13
10
13
6.szint
10
17
12
16
7.szint
11
21
14
18
8.szint
13
24
15
21
9.szint
14
27
17
23
10.szint
15
30
20
25
Vissza az elejére Go down
 
04. VALDA/TÜNDÉR NÉP
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET! :: KISOKOS :: Evolyran népei-
Ugrás: