EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 3. Minäril Calath

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5
SzerzőÜzenet
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyCsüt. Jan. 07 2010, 23:05//Időntúli.//

*Dreamien látja, hogy a nagyúr szívesebben vette volna, ha ő választ, ám ily magas posztra meglepettségében nem tudott mást mondani. Miközben Thral fel, s alá járkál, gondolkodni látszik, Dreamien ott áll nem messze a nagyúr szellemfivérétől. Kissé furcsán érzi magát, hiszen oly régóta nem látott már szellemet, pláne ilyen közelről.
A nagyúr hamarosan visszatér hozzájuk és szemmel láthatóan nem okozott neki nagy fejtörést a döntés. Kimondottan jó kedvűen áll meg az ishtar előtt.
Ám nem neki szól, testvéréhez hajol és neki súg valamit, mit Tifar nem hall, de mostmár felettébb kíváncsi a nagyúr döntésére.
Thranis egy pillanattal később el is tűnik, Thral pedig mosolyogva fordul végre Dreamienhez is.
Talán az izgalom miatt is, de az ishtar nem gondol arra, hogy ki lehet az új főmágus, bár épp az előbb lett neki felajánlva az állás. A nagyúr pedig leülve közli vele, hogy ő.
A mágusban megakad a levegő. Ha eddig talán viccnek is vélte volna, mostmár biztos, hogy komolyan kell vennie a rangot, melyet épp most ruház rá a nagyúr.
Zavarából Thranis menti ki, aki épp visszatér és mosolyogva közli, hogy a rezidencia hamarosan készen lesz.
A rövid beszélgetés közte és Thral között elég időt ad, hogy összeszedje gondolatati.*
~ Én, mint főmágus...ki hitte volna?! Egyszerű közrendű ishtar vagyok csupán, érdemeim szintén nem nagyok. Mégis, a nagyúr rámruházza ezt a feladatot.
Nem is igazán vagyok tisztában a főmágusi poszt feladatkörével, de majd megbeszélem a nagyúrra. Bizonyára szívesen ad felvilágosítást nekem.
Ha már ennyire megbízik bennem, minden erőmmel azon leszek, hogy megszolgáljam a bizalmát és a legjobb tudásom szerint tegyek eleget feladataimnak.~
*Közben a testvérek befejezték a társalgást.*
- Óvjanak téged is az istenek, Thranis Worneus! Örülök, hogy találkoztunk és megismerhettelek!
*Kis szünet után Thral nagyúrhoz fordul.*
- Nagyuram! Köszönöm ezt a nagy bizalmat, mellyel viseltetsz irántam. Ígérem minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy feladataimat, melyekre kíváncsi is vagyok már, a legjobban elláthassam.
Jól sejted, bár a nap magasan áll, nemsokára indulnom kell haza a kedvesemhez. Egyedül van otthon és bizony minél hamarabb szeretném is az örömhírrel megörvendeztetni.
Van azonban még egy kis időm, mivel a lovamra is ráfér egy kis pihenő a visszaút előtt. Addig ha ráérsz te is, szívesen megnézem a palotát.


_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Thral Worneus
Mágus vezér
Thral Worneus

Hozzászólások száma : 23
Age : 345
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Varázsló
Rang: Elemi mágus

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Ápr. 06 2010, 15:40

//Időntúli//

*Mosolyogva intett hát Dreamiennek, hogy kövesse. Végigvezette a teremben, majd egy kisebb faajtón átlépve egy még nagyobb terembe jutottak. Thral nagyúr kezeit a háta mögött összekulcsolván sétált a másik oldalán. Először nem szólt semmit, csak egyenesen sétált a terem közepe felé. Csak mikor odaértek, akkor szólalt meg.*
-Ez itt a tanácsterem. Mikor összeül a mágustanács, egy réges-régi varázslat hatására előbukkannak a székek, s a hatalmas asztal, ami mellett ülve a tanács megbeszéli azokat az ügyeket, amik miatt összehívták. Évente legalább egyszer össze szokás hívni a tanácsot, még ha nincs is semmi olyan dolog, amit ilyen magas szinten kellene megvitatni. Csak amúgy a rend kedvéért...
*Mélyen Dreamien szemeibe nézett. Nagyot sóhajtott. Jócskán el volt fáradva még mindig. De tudta, hogy mindez nagyon is fontos. Ha...ha majd arra kerül a sor, amit már kinevezésekor is tudott, akkor fontos lesz az, hogy van valaki, aki mindezeket tudja, amiket most elmond. Miután eme gondolatokat végigfuttatta agyában, megindult a következő ajtó felé. Mikor épp nyitotta volna ki, akkor vette csak észre, hogy a másik nincs ott mögötte. Csodálkozva fordult hát meg, s szemeivel Dreamient kereste. Nem is kellett sokáig nézelődnie, mire megpillanthatta az isthart. Az épp a termet csodálta még. Valószínűleg a törpök keze munkája, a díszítés fogta meg úgy. Ezt maga Thral nagyúr is kedvelte. Olyan gyönyörűnek, de egyben természetesnek is tartotta. Halvány mosoly suhant át arcán, majd a váratlan kopogás hallatán megkeményítette arcát, hátrafordult, s kinyitotta az ajtót.*
-Igen?
*Egy kissé szakadt ruhájú mágus állt előtte, akit igencsak jól ismert. Dworak volt az, Thral főtanácsosa. A nagyúr kérdőn nézett végig a rongyos ruhákon, míg végül tekintete meg nem állapodott azon a kis pergamentekercsen, amit épp felé nyújtott a főtanácsos. Thral egy kicsit tétovázott még, majd végül elvette. Lassan kitekerte a pergament, majd elolvasta azt az egy mondatot, ami rajta állt. Szemei elkerekedtek. Egy kissé meglepte a dolog, amit az imént olvashatott, és ami még mindig ott vana szemei előtt. Pár másodpercig még a papírt bámulta, majd végül összetekerte, s visszaadta azt Dworaknak, aki azon nyomban el is tűnt. Tudta, mi a dolga. És a nagyúr is. Megfordult, majd Dreamienhez sietett.*
-Dreamien...bocsáss meg, de félbe kell szakítanunk a kis "körmenetünket". Mos az lesz a legjobb, ha hazatérsz. Nemsokára kapsz egy levelet, amiben visszahívatlak téged a családoddal együtt. Többet egyelőre nem mondhatok. Bocsáss meg érte! Későb mindent meg fogsz érteni!
*Azzal megindult, hogy kikísérje az isthart, s felkészülhessen egy régi ismerősének látogatására. Merthogy az az üzenet erről szólt. Pontosan ez állt benne: "Formenya Hyalma újból a mágusok birodalmának területére lépett, s Minäril Calath felé tart."
Thral tudta, hogy az a nő fontos hírt fog hozni. A kérdés csak az, hogy ennek miféle következményei lesznek. Bár ez leginkább a választól függ.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Ápr. 06 2010, 17:13

//Időntúli//

*Dreamien örömmel követi a nagyurat. A palota eddig is lenyűgözte, de ahova most jutnak, az a terem teljesen magával ragadja. Thral a terem közepére sétál, majd megszólal. A tanácsterem.
Tifar szinte érzi a levegőben a fenséget, a nagyságot. Mélyet szív a levegőből.*

~Itt születnek a döntések népünk sorsáról.~

*Szemei előtt megelevenedik a terem, népének bölcs vezetői ülnek körben és tanácskoznak a birodalom dolgairól.
Bölcsek, erősek és jóságosak, mégis minden tanácstag egy a nép tagjai közül. Szemei előtt Thral is közöttük foglal helyet.
Közben persze hallgatja a nagyúr szavait is.
Nem kerüli el figyelmét a fáradtság, mely nem csak mély sóhajában, de Thral arcán is meglátszik.
Meg is fordul a fejében, hogy félbeszakítsa a körsétát, hiszen a nép vezére bizonyára nagyon elfoglalt és mikor épp pihenne, jobb lenne, ha nem őt vezetgetné a palotában.
Közben szeme megakad a terem faragásain. Szinte megelevenednek előtte a terem falába faragott életképek. Nem hivalkodók, belesimulnak a terem összképébe, ám mégis magukkal ragadják a szemlélőt, olyannyira, hogy az képes akár el is veszni közöttük. Vezetik a szemet, képről képre, gondolatról gondolatra.
Szemlélődését hangos kopogtatás szakítja félbe. Egy meglehetősen szakadt (megtépázott?) ruházatú mágus lép be az ajtón a nagyúr hívására. Thral rövid várakozás után veszi csak át tőle a tekercset, melyet odanyújtott neki.
Az ishtar látja Thral arckifejezésén, hogy nagy horderejű dologról van szó. Thral nagyúr összehajtogatja a papírt és visszaadja a megviselt ruházatú alaknak, aki sietve távozik.
Dreamien kérdőn néz a vezérre, aki nyomban felé is fordul.
Szavai sejtelmesen, titokzatosan hangzanak, de az ishtar nem faggatózik.*

~Megtudom, ha itt lesz az ideje.~

*Thral visszakíséri a mágust egészen a bejárathoz, ahol találkoztak. Búcsút vesz tőle.
Dreamien már nyugodtan gondol rá, hogy milyen rangos munkához jutott. Örömmel tölti el a gondolat, hogy van állása, hogy eltarthassa kis családját.
Boldogan fog kezet a nagyúrral és köszön el tőle-*

- Köszönök mindent, nagyuram. Nagy jót tettél ma velem és ezt nem felejtem el.

*Kissé meghajolva még a Thral felé elindul, hogy Odinra felszállva hazatérjen és elújságolhassa kedvesének a nagy hírt.*


//Köszi a játékot, Thral és várom a folytatást! Smile

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Thral Worneus
Mágus vezér
Thral Worneus

Hozzászólások száma : 23
Age : 345
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Varázsló
Rang: Elemi mágus

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyCsüt. Júl. 15 2010, 18:29

//Dreamien//

*Nagy volt a hőség ama nyári napon, melyen Thral nagyúr meghozta a "végzetes" döntést. Amióta Dreamien főmágussá lett kinevezve, nagyon is jól teltek a nagyúr napjai. Szinte alig volt olyan ügy, amit a főmágus ne tudott volna elintézni. Csupán pár nagyobb horderejű dologban kellett kikérni Thral véleményét/segítségét. A férfi egyre jobban kezdte azt érezni, hogy valami nincs rendben ezzel így. Úgy vélte, hogy így szinte értelme sincs annak, hogy ő itt legyen. Valójában teljesen jelentéktelenné vált a mágusok szemében. És ami a legrosszabb volt számára, a többi nép vezetői sem vele vették fel a kapcsolatot, hanem inkább Dreamiennel, a főmágussal. Éppen ezért (no meg más egyéb okokért...) hozta meg azt a döntését, ami miatt magához hívatta a főmágust. Egy szép díszítésű levél érkezhetett a minap Dramien és családja otthonába, amiben egyszerűen és röviden ez állt:*

"Üdvözöllek, Dreamien!

Arra kérnélek, hogy látogass meg pár nap múlva a palotámban, Minäril Calath-ban. Szeretnék Veled beszélni egynéhány elintézendő dologról. Ezek nagyon fontosak, így kérlek, gyere el mihamarabb!
Előre is köszönöm!

Thral Worneus
mágusvezér
"


*A vezér maga ott ült az ebédlőasztalánál, s éppen étkezett, mikor belépett a helyiségbe az egyik szolga, s bejelentette, hogy vendég érkezett. Thral rögtön tudta, hogy Dreamien lesz az. Így hát hozatott még pár tál ételt, hogy barátjának is jusson, s úgy várta a főmágust.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyCsüt. Júl. 15 2010, 20:39

//Thral//

*Mióta Thral volt olyan kegyes és kinevezte főmágussá, Dreamiennek elég sok feladata lett. Sorra járta a mágusok földjét, hogy megismerkedjen azokkal a területekkel, amelyeket még nem ismert és mivel korábbi tetteinek is híre ment már, így egyre több helyen ismerték fel és keresték meg problémáikkal.
Egy ízben még Apró falu vezetője és őt hívatta egy rágcsálóinvázió elhárítására, melyről csakhamar kiderült, hogy nem természetes esemény, hanem egy dagorladi mágus átka, s célja nem más, mint az emberek uradalmának és Fehértorony várának meggyengítése.
Emellett is sok apró-cseprő és nagyobb horderejű ügy is került hozzá, más evolyrani népek vezetői is felvették vele a kapcsolatot, s lassan rutinossá vált a diplomácia rögös útjain is. Ám ha úgy látta, nem bír vele, vagy nálánál bölcsebb segítségére szorul, inkább Thral nagyúrhoz fordult, mintsem maga járjon el és okozzon ezzel esetleges galibát.
Sok hasznát látta a bölcs vezér tanácsainak és a benne lévő tisztelet is egyre nőtt a vezér iránt.

Épp kivételesen semmi dolga nem akadt, mikor családjával töltött végre néhány napot.
Az utóbbi időben elég ritka eset volt ez, így hát az isthar ki is használt minden pillanatot, amit kedvesével, Ninquëvel és kislányukkal, Nírával tölthetett.
Ekkor érte otthon Thral Worneus levele.
Igencsak meglepődött, mikor olvasta a titokzatos üzetenet.

"Üdvözöllek, Dreamien!

Arra kérnélek, hogy látogass meg pár nap múlva a palotámban, Minäril Calath-ban. Szeretnék Veled beszélni egynéhány elintézendő dologról. Ezek nagyon fontosak, így kérlek, gyere el mihamarabb!
Előre is köszönöm!
Thral Worneus
mágusvezér"

*Első pillantásra nem is lett volna meglepő, hiszen gyakori volt, hogy a mágusvezér hívatta, mikor épp nem tartózkodott Minäril Calathban és elintézendő ügy volt, mely az ő feladatköréhez tartozott.
Azonban a nagyúr ilyenkor általában csak hívatta és nem ecsetelte, hogy megbeszélni szeretne vele fontos dolgokat.
Tifar így összecsomagolt, elbúcsúzott családjától és elindult, hogy átvágjon az Alceron-fennsíkon, majd betérjen a mágusok városában.

Épp Odin hátáról száll le, s jó szokása szerint nem köti ki, hiszen tudja, a ló olyan hűséges, hogy tapodtat sem mozdul, míg gazdája vissza nem tér.
Dreamien már rutinosan halad át a termeken Manun Lyrät hatalmas tornyába, ahol Thral nagyúr várja.
Kissé kíváncsivá vált, ám természetesen uralkodik magán, hiszen ez is valószínűleg egy megoldandó feladat lesz, mint a korábbiak, melyet Evolyran valamelyik népe, vagy épp a mágusok érdekében kell elvégeznie.
Botjára támaszkodva áll, oldalán Calassëval, míg arra vár, hogy a szolga beinvitálja Thralhoz.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Thral Worneus
Mágus vezér
Thral Worneus

Hozzászólások száma : 23
Age : 345
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Varázsló
Rang: Elemi mágus

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyVas. Aug. 22 2010, 20:26

*Az ételek kihordása után elküldte a szolgát, hogy az beengedhesse a főmágust. Nem is telt bele fél percbe, Dreamien már ott állt előtte. Thral épp egy kis korty bort gurított le a torkán. Miután elnyelte, letette a kelyhet, s felállt, majd meghajolt a főmágus előtt.*
-Már vártalak! Kérlek, foglalj helyet!
*Azzal visszaült a helyére. Maga elé meredve ült ott, szótlanul. Mélyeket lélegzett. Jó pár perc telt el így. Aztán szedett a táljába egy kis adag ételt, de mielőtt belekezdett volna az evésbe, Dreamienre emelte tekintetét.*
-Valószínűleg ez az utolsó lehetőséged, hogy úgy egyél velem egy asztalnál, mint főmágus. Így kérlek, foglalj helyet, s fogyassz egy kis kacsát, vagy amit megkívánsz...
*Maga a "nagyúr" (vagy inkább már néhai nagyúr?!) csak pár falatot bírt lenyomni a torkán. Nem volt étvágya. És ez érhető is volt. A szolgák ezt látván azonnal a nagyúrhoz léptek, s elvitték előle, amit meghagyott. Az ilyen "maradékot" elvileg ki kellene dobniuk, viszont ez ritkán fordul csak elő. Legtöbbször haza szokták vinni családjuknak. Persze erről Thral is tudott. De nem akadályozta ezt meg, hisz tudta, hogy milyen az, ha szükség van.
Udvariasan megvárta, míg Dreamien befejezi az ugyancsak rövidnek mondható étkezését. Eztán a szolgák pillanatok alatt készek lettek volna lebontani az asztalt, de a nagyúr nem hagyta. Inkább ő csettintett, s a sok étel egy szempillantás alatt eltűnt. A szolgákat mind kiküldte a teremből. Négyszemközt akart maradni Dreamiennel. Miután már valóban csak ők ketten maradtak. Thral felállt az asztaltól, majd körbeforogva elsutyorgott egy varázsigét, aminek segítségével minden ajtót lezárt. Aztán Dreamien felé fordult, majd eltűntette az asztalt és a székeket, meg minden bútort, berendezést a teremből. Most már tényleg csak ők ketten voltak bent a teremben.*
-Azt szeretném, ha megküzdenél velem! és ne fogd vissza magad! Én sem teszem...
*Azzal kinyújtotta jobb kezét. Hirtelen megjelent varázsbotja, amit rögtön használatba is vett. Körbekerítette botja végével szinte az egész termet, aminek ő éppen a közepén állt. Ekkor kiejtette a varázsigét.*
-Atraqe qau!
*Ekkor kilépett a körből, s rásújtott annak belső területére. Minden, ami a körön belül volt, az most víz alá került. Talán Dreamien is így járt, ha nem figyelt oda eléggé...*


//Folyt. köv. Manun Lyrät témában Smile

Dreamien//
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyHétf. Nov. 01 2010, 15:40

//Arya időntúli játék, Alceron fennsík folytatása//

*Az isthar a továbbiakban is csendben halad. A folyó túloldalán ismét meredek emelkedő következik a fennsík másik felének a tetejére, majd onnan lefelé vékony szerpentin vezet lefelé.
Odin rutinosan halad rajta, s az isthar sem siet nagyon. Van, hogy leszáll lováról, hogy kímélje, s gyalog megy mellette. Ekkor minden esetben kiveszi varázsbotját is.
Jó segítség az egyensúlyozásban, megtámasztani, ha épp az úton úgy hozza a szükség.
Az erdő tele van az út végén nyugalommal, néhány erdei állat, szarvas, borz, kerüli ki őket.
Mikor a fennsíkról leérnek a sík vidékre, már messziről látszanak Minäril Calath tornyai.
A mágusvezér lassú ügetésre fogja lovát, s ha a lány követi nem sokára már a város kapujában is vannak.
Az őrök tisztelegnek Tifarnak, s nem tesznek fel kérdéseket a lány személyét illetően sem.
Ha az istharral van, bizonyára jó okkal van úgy.
A falakon belülre érve szólal meg Dreamien először. Ekkorra a tervek rendszerezve vannak a fejében, a napirend teljesen fel van állítva egészen estig.*
- Merre tart? Ha van kedve, megtekintheti a szobákat Manun Lyrät tornyában, de ha nincs, teljesen nyugodtan töltse el az idejét.
Ha szüksége van rám, valószínűleg a toronyban leszek. Mondja az őröknek, hogy én kértem, hogy keressen meg, és akkor gyorsan bejelentik…
*Tekintete végigsiklik a lányon, majd megállapodik a szemeinél és mélyen beléjük néz.*
- Jól van, nem fárasztotta ki nagyon az út?

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Nov. 02 2010, 08:05

*Arya sem beszél sokat az út alatt. Most el volt foglalva azzal, hogy medvét ölt. Rá kellett jönnie, hogy ez nem olyan nagy dolog. Valószínű, hogy az isthar is ölt, hisz egyetértett az elpusztításával. Mégis milyen jó ember lett belőle... A lány kezdett dühös lenni. Valahogy nem tudja elérni, hogy keményítsen a szívén. Dreamien ügetésbe fog, a lány is így tesz. Bár ez nem valami jó érzés még mindig sajgó tagjainak. De most megérkeztek a városba. Szerencséjére nem az az őr volt a kapunál, aki múltkor beengedte. Hisz lebuktathatná. A mostani kettő közül is igazán jóképű volt az egyik, így belemeresztette annak a szemeibe a sajátját. És elmosolyodott. Az is elmosolyodott. Ennyi történt. De talán még a hasznára válhat ez az "ismeretség". Mikor betértek, a mágus kérdezni kezd a lány terveiről, na meg arról, hogy jól van-e.*
-Köszönöm a lehetőséget. Most egyelőre a városban nézelődnék, elég izgalmasnak tűnik.-
*Mondja vidáman és közben körbenéz. Majd visszatekint a mágusra.*
-Valóban kicsit megerőltető volt az út, de ne aggódjon. Most már nem lesz semmi gond. Menjen csak, ne aggódjon miattam! És ígérem, felkeresem, ha valami gondom akadna.-
*Mondja kedvesen, hálásan, úgy néz a férfi szemébe. Biccent is egyet a fejével, hogy nosza rajta, induljon.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Nov. 02 2010, 13:37

*A lány arcát figyeli. Úgy látja, jó színben van, nagyon nem kell aggódnia miatta, de azért mindenképpen érdemes volt megkérdezni.
Elmosolyodik, amint Arya megjegyzi, hogy izgalmasnak tűnik a város.
Hát persze, ő kimondottan kedveli ezt a várost, de elfogult is, hiszen nem messze tőle nőtt fel. Egy időben sok időt töltött itt. Mostanában azonban már inkább a fennsíkot kedveli, a tiszta, természetes környezetet.
Állja Arya tekintetét, majd miután a lány biztosítja afelől, hogy jól van, megsimítja Arya karját szabad kezével.*
- Rendben van, de csak óvatosan. Ne feledje, vissza is kell még térni a fennsíkra és a nap végén az már fárasztóbb, mint ilyenkor reggel.
No, akkor kellemes napot, Arya!
*Odint elfordítja a torony irányába. Közben néhány járókelő üdvözli a mágust, ő pedig visszabiccent nekik. Mostanában gyakorta tapasztalja, hogy ismertebbé vált és bár nem zavarja, kimondottan nem is örül neki. Tudja, hogy minél többen ismerik, annál könnyebb célpont Etelének.
Már előre tudja, hogy amint beért a toronyba, első dolga lesz kiteríteni a térképet és megnézni, hogy a darthar még mindig a barlang foglya-e.
Lassan, ráérősen halad felfelé a házak között. Élvezi a falakból áradó mágia kisugárzását. Ez az, ami leginkább megragadja a városba érkezőket, legyen akár mágus, akár varázstalan nép tagja.
Időközben tudja, hogy időszerű lesz bekéretni a jelentéseket a mágusok csapatainak elhelyezkedéséről és az utolsó információkat a dagorladi állásokról.
Emellett jó lenne felvenni a kapcsolatot a többi nép vezetőjével és ha lehetőség lesz rá, talán Orin nagyúrral magával is.
Gondolataiba merülve halad a már jól megszokott úton Manun Lyrät felé.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Nov. 02 2010, 15:20

*Meglepődik, amikor Dreamien megsimítja a karját. De ez nem vehető észre rajta, csak kedvesen mosolyog. Mikor elhalad a férfi mellette, akkor is a szemébe nézve mosolyog. Majd ő is megfordul és elindul a mágus felé, aki készítette neki a botot. Néha még hátratekint, hogy Dreamien nem leskelődik-e. Nem volna nagyon jó, ha az isthar rájönne, hogy a lány már jártas a városban. Miközben célja felé haladt, elgondolkodott.*
~Nocsak, nocsak. Csak nem megkedvelt engem a mi kis istharunk? Persze nem gondolhatok bele semmit sem. De a lényeg... csak mosolyognom kell és mélyen a szemébe kell néznem. Azzal valamilyen szinten letaglózom és befolyásolom. Ugyanakkor nem vádolhat azzal, hogy kikezdek vele. Hisz csak kedves vagyok.~
*Gonosz vigyor jelent meg szája szegletén. Lovával léptet a köves utcán, s jól tudja, mely sarkon kell befordulnia a botkészítőhöz. Amikor meglátja az ajtót, leszáll lováról, kikötötte, és besétált az ajtón. A mágus felemelte a tekintetét a munkájáról az érkező vendég felé. Majd elmosolyodott.*
-Üdv, kisasszony! Örülök, hogy ismét láthatom.
*Arya beljebb lépett és becsukta az ajtót maga mögött. Határozottan, ugyanolyan mosollyal az arcán lépett a mágushoz. Mindketten mosolyogtak. A nő hátranyúlt és előhúzta botját, majd nézegetni kezdte.*
-Tökéletes munka. Nagy hasznomra volt és lesz.-
*A mágus szemébe nézett, az is vissza. Majd az idős ember szólalt meg.*
-A munkás szíve mindig repes ha dicsérik a munkáját. De mivel nem tette az asztalomra, valószínű, hogy nem emiatt jött. Miben lehetek szolgálatára?-
*Arya egy magabiztos mosollyal megfordult és nézegetni kezdte a botokat, alkatrészeket, volt pár tekercs is. Közben a botját forgatta jobb kezében. Majd hirtelen megfordult.*
-Talán valóban tudna ön segíteni nekem.
*Az asztalhoz megy, rátámaszkodik, és jól közel hajol a férfihoz, közben a szemébe néz.*
-Meg akarom tudni, mi a képességem.
*Az öreg zavartan megköszörülte a torkát, majd megszólalt.*
-Hogy érti?-
*Arya elrugaszkodott az asztaltól és hátrébb lépett.*
-Tudja... a dartharoknak vannak speciális képességei. Némelyek démonszólítók, mások... lélekfosztók.-
*Kis szünet.*
-Szóval honnan tudhatom, én mi vagyok?
*Az öreg kényelmesen hátradőlt és végignézett a lányon.*
-Mik a különleges képességei?-
*Kérdezte mosolyogva. Arya elvigyorodott, úgy felelt.*
-Nem hiszem, hogy annak a bizonyos képességemnek sok köze lenne a speciális hovatartozásomhoz.
-De, de, sok köze lehet. Meséljen csak.
*Arya megint az asztalra könyökölt és nagyon mélyen a férfi szemébe nézett.*
-Igéző szemeim vannak... képes vagyok manipulálni vele embereket. Nem mindenkit,mert vannak, akik kemény fából vannak. De eddig a legtöbb férfit az ujjam köré tudtam csavarni.-
*A mágus biccentett.*
-Ezen kívül?-
*A lány kissé sértődötten megint ellökte magát az asztaltól és flegmatikusan folytatta.*
-Van még valami, bár azt inkább tünetnek gondolom, nem képességnek. Néha... ha valami életbevágó dolog következik, azt képekben meglátom előre. Néha pár másodperccel előbb, néha pár perccel.
*A mágus érdeklődve előredőlt.*
-Végre valami, ahonnan kiindulhatunk. Nem hiszem, hogy az igézés a szemeivel, az nagy képesség lenne, valószínűleg erre önt kiképezték.Bár az igaz, ha nem születne ezzel a képességgel, nem tudták volna kiképezni, de talán ez csak egy részletkérdés. Viszont a látomásai nagyon is érdekesek. Mondja. Miket szokott álmodni?
*Aryának nem nagyon tetszett, hogy a mágus nem tartja nagyra a manipulatív képességét. De a feltett kérdésen nem sokat gondolkodott.*
-Nem álmodom. Amint elalszom már fel is kelek. Nem érzem az idő múlását alvás közben, és nem is emlékszek semmire sem belőle.-
*Persze azt most nem tartja fontosnak elmondani, hogy csak füstölővel képes aludni. Az öreg felállt és elővett egy könyvet, leült, és azt lapozgatta. Közben beszélt.*
-Hmm... ugyanis van egy tippem az ön speciális képességéről.-
*Megáll és a lányra sandít. Az érdeklődve tekint vissza rá.*
-Ön nagy valószínűséggel álomlátó.-
*Arya sehogy nem reagált, csak ráfagyott a mosoly az arcára.*
-Ahha.. és ez mit jelent?
*Az öreg tovább lapozott, majd látszott az arcán, hogy megtalálta azt, amit oly serényen keresett.*
-Aham, tudtam, hogy feljegyeztem ezt.
*A lányra nézett ismét.*
-Tudja, nagyon régen, amikor 14 éves voltam...
~Az tényleg nagyon rég lehetett...~
-... találkoztam egy mágussal. Nem volt rá jellemző egyik speciális képesség sem, ami gyakori a dartharok körében. Végül kiderült, hogy álomlátó. Azóta soha többet nem találkoztam, nem is olvastam olyanról, akinek ez volna a képessége.-
*Arya kezd türelmetlen lenni.*
-Jól van, értem, egyedi. De ez mit jelent?
-Kislány!
*Hajol előre megint az öreg.*
-Megteheti, hogy aki alszik, annak jó, vagy rémálmokat bocsásson az elméjébe. Manipulálhatja, hogy mit álmodjon, irányíthatja az álomban szereplő karaktereket. Akár azt is megteheti, hogy beszél hozzá álmában valamelyik szereplő bőrébe belebújva. Sőt... el is altathat bárkit. Vagy átkot bocsáthat valakire, hogy ne tudjon aludni. Vagy akármit tehet, ami az álommal kapcsolatos.-
*Megint hátradől.*
-Persze mindennek az ereje és időtartama az ön szintjétől függ. De akkor is... hatalmas erő van a kezében.-
*Arya csöndben volt. Tetszett ez az egész neki, de jobban örült volna, ha mondjuk lélekfosztó. Azzal saját lelkét is megkeményíthetné. De ezzel a képességével akár jót is tehet. Amit nem engedhet meg magának. *
-Nem hiszem, hogy keményebb lehetnék egy lélekfosztónál. Az csak hozzám ér és összeesek és kiszívja belőlem az összes boldogságot... ha még talál...-
*Az utóbbit már csak maga elé morogta.*
-De én... húha, képes vagyok arra, hogy valakinek rossz álmot adjak. Mit ér az?!
-Ne vicceljen kislány! El sem tudja képzelni, mennyire befolyásol minket élőket az, mit álmodunk. Egyszerűen rettegésben tarthatja azt, akit csak akar. Félni fog aludni térni, ezért kifárad kimerül, vagy akár az öngyilkosságba menekül. Sőt amint mondtam. Lehet, hogy egy lélek fosztó összerogyaszt téged, de te is meg tudod tenni. Csak egyet szólsz és már alszik is.
*Arya végiggondolta az egészet. Hosszabb csend következett. Arca komoly volt. Végül megszólalt kissé csendesen.*
-Jól van. Honnan tudhatom meg, hogy ez a képességem?-
*Az öreg megrándította a vállát.*
-Próbálja ki valakin.
-Ön lehet a kísérleti nyulam?
*Kérdezte a lány csipkelődő mosoly kíséretében.*
-Ha már megkérdezte és netalántán tiszteletben tartja a kívánságomat, akkor azt mondanám, nem. Nagy az isten állatkertje, válogasson.-
-Jól van. És mik a varázsigék?
*Az öreg elkomolyodott.*
-Erről nincsenek feljegyzéseim.
*Hátrahőkölt, ugyanis megijedt, ahogy a lány arca megváltozott és gyilkos tekintettel meredt rá.*
-Ne vicceljen velem!
-Nem viccelek! Figyeljen, talán saját magának kell rájönnie. Rá fog. Hisz a képesség is azt akarja, hogy a hordozója tudja őt használni.
*Arya elvigyorodott.*
-Na ne akarja már nekem bemesélni, hogy a képességeknek saját akarata van.
*Az öreg nem volt vigyorgós kedvében. Halál komolyan felelt.*
- Ön még sokat nem tud a mágiáról, kedvesem.
*Arya is elkomolyodott.*
~Jól van, gondoljuk végig. Ha valóban képes vagyok erre, akkor Etele kiszabadításánál is alkalmazhatnám. Persze nem ismerem a szintemet, nem tudom, mennyi ideig, vagy milyen hatásosan működhet, de ha addig el tudnám őket altatni, hogy a füstölőket elhelyezzem és meggyújtsam, akkor alva tudnám őket tartani jó ideig. Csak nekem és Etelének be kell szereznem valamit,, amit az arcunk elé tehetünk, hogy mi ne lélegezzük be. Sikerülnie kell, érzem, hogy így van, érzem.~
*A hosszabb gondolkodás után újra megszólalt.*
-És mi van a látomásokkal? Esetleg, mivel nekem vannak ilyenek, én bocsáthatok másokra látomásokat? Mondjuk egy rémképet helyezek valakinek az elméjébe anélkül, hogy aludna.-
-Nem tudom, kisasszony, erre már önnek kell rájönnie.
*Arya biccentett, majd a botot, amit eddig a kezében markolászott, újra visszahelyezte a hátára kötött tokjába. *
-Mindent köszönök. Talán még találkozunk.-
*Még egyszer direkt gyakorolva a manipuláló képességét, igéző szemeivel a mágus szemeibe nézett és elmosolyodva távozott. A mágus állta a pillantását és ő is elköszönt.Aryának most találnia kell valakit, akit elaltathat. Talán a lova megteszi.*
Vissza az elejére Go down
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptySzer. Nov. 03 2010, 16:10

*Egy sikátorba sétál száron vezetve lovát. Teljesen kihalt környék, de neki most erre van szüksége. Jól bemegy mélyre, hogy minél kevésbé legyen feltűnő. Majd megáll és szembe néz lovával.*
-Mondd meg te, mivel altassalak el? Hogy csináljam? Segíts!!-
*Mivel a ló nem volt hajlandó válaszolni, ezért Arya nekiáll gondolkodni. Vagy inkább az érzéseire hagyatkozni. Lehunyja a szemét, és figyel. Nem könnyű úgy varázsolni, hogy a varázsigéket nem is ismeri. Bár Etele mondott olyasmit, hogy akár saját maga is kitalálhat varázsigét. Lehet, hogy nem is a szavakban van az erő, hanem az akaratban. Kigondolja, mit akar tenni, ahhoz egy kifejezést kitalál, és innentől kezdve a kifejezés segít abban, hogy arra koncentráljon, amit el szeretne érni. Most akkor mit is szeretne elérni? Azt, hogy a lova aludjon el. Jobb kezét a lova orrára helyezte, de szeme le volt hunyva. Egy percig így állt, majd megszólalt.*
-Driëde lame!
*Mondta határozottan. Bal kezében ott volt a bot is. Valamiféle erőt érzed, mely elhagyja. Majd felnyitotta szemeit. Csodálkozva látta, hogy lova alszik. Mosolya szélesre húzódott, majd felkiáltott.*
-Igen! Ez az!!-
*Majd arra gondolt hogy jó álmot szeretne adni lovának. Megint rátette a kezét, lehunyta a szemeit és megint várt egy percet, mire kigondolt mindent.*
-Driëde anneh!
*Felnyitotta szemeit, majd figyelt. Nem volt benne biztos, hogy sikeres a mutatványa, de valami csak történt, mert most egészen sok erő elhagyta. El is fáradt egy kicsit, de még valamit mindenképp ki akart próbálni. Sőt, sok mindent, de most megint rátette a kezét a ló orrára, és megint lehunyta a szemeit, megint várt egy keveset, majd megint megszólalt.*
-Driëde cus!
*Most hagyta el a legkevesebb erő. A ló pedig felébredt. Arya nagyon mosolygott, de most hátrább lépett. Négy méterrel állt messzebb a lótól, majd felé tartotta a kezét és a botot. Lehunyta a szemeit és nagyon koncentrált.*
-Driëde lame!
*Majd megismételte csendesebben, de határozottabban is.*
-Driëde lame!
*Érezte ahogy lassan elhagyja az erő. Érezte, hogy ez a varázslat hosszabb ideig tart. Majd mikor érezte, hogy az összes varázslathoz szükséges erő távozott belőle, felnyitotta a szemeit. A ló aludt. Aryának fontos volt, hogy képes legyen érintés nélkül elaltatni másokat. Hisz nem mehet hozzá az összes katonához, ráadásul ki tudja, mennyien vannak. Nah ez lesz még a nagy problémája. Minél többen vannak, annyival több erőt veszít. De kíváncsi volt, vajon meddig tart a varázslat. Mivel így is elfáradt egy kicsit, nem nagyon, de leült és figyelte a lovat. Három perc múlva felébredt.*
~Hmm... nem sok idő. De talán arra elegendő, hogy a füstölőket kitegyen és meggyújtsam.~
*Felállt és elindult bevásárolni. Nála volt az összes pénze. Bár volt nála 10 szál füstölő, még legalább ennyit akart venni. Hamar megtalálta a gyógyfüvest és vett is. Nem volt olcsó. És vett még két kendőt is. Azok biztosan jók lesznek arra, hogy se ő, se Etele ne lélegezze be a füstöt. Mikor mindennel végzett, a téren leült egy padra és gondolkodott. Tervezte a szöktetést, illetve kigondolt rengeteg varázslatot, mit hogyan mondana, de ezeket nem próbálja ki, mert érzi, hogy erején felüliek. Így várja, hogy elteljék az az idő, mikor Dreamiennel hazatérjenek. Bár majd ő szeretne felmenni hozzá. Úgy lesz jó.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Dec. 14 2010, 13:50

//Tristan időn túli játék//

*Dreamien elgondolkodva ül Minäril Calath fogadójában. A csapos már régi ismerőse, de sosem beszélgettek túl sokat. Most azonban az ő segítségét, illetve rajta keresztül másokét kívánja igénybe venni.
Nem Manun Lyrätben szervezték meg a találkozót és ezt egyáltalán nem bánja. Titokban akar eljárni, ezért is fordul egy olyan szervezethez, aminek a létezéséről csak kevesen tudnak.
Hosszú időt töltött azzal, hogy pergamenre vesse házuknak tervrajzát, pontosan feltüntetve vele a házat védő varázslatokat is.
Volt mivel töltenie az időt, mert már ismeri a házat is, ismeri a varázslatokat is, hiszen ez utóbbiakat ő maga aktiválta.
A csapos nem árulta el, honnan ismeri őket, a mágusvezér pedig nem kérdezte.
Csupán egy szobát kapott az emeleten, ahol várnia kell.
Ezt teszi most. Hogy bízik-e abban, akire vár? Nem. Hogy később bízhat-e? Nem lényeges.
Egy a célja, ez van a papírra is vetve.
Ha megtámadják a házat, legyen egy rejtett kártya a kezében. Legyen, aki megvédi a feleségét és a lányát, és segít nekik abban, hogy el tudják hagyni az ostromlott házat.
A térképet figyeli, rajta Etele mozgását. A darthar megint menekül, de tudja, hogy ahogy korábban kicsúszott a markából a csatamágusoknak, úgyanúgy ki fog ismét.
Ha Luth Diron balrangjából sikerült neki megszöknie, nem állíthatják meg.
De Tifar tart attól is, hogy nem egyedül fog érkezni, amikor megtámadja a házat. Nem kérdés, hogy megtámadja-e, csak az, hogy mikor és hogyan. Ez motiválja abban, hogy segítségért forduljon.
A szobában lévő asztal ajtóval szembeni székén ül. Botja karnyújtásnyira letámasztva mellette, kardja pedig az oldalán.
Fehér inget visel, rajta halványzöldes mellényt, díszítés nélkül. Vállára most is oda van sötétkék köpenye terítve. Ez az, ami az asztal felett látszik belőle.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Tristan
Énekszóló
Tristan

Hozzászólások száma : 28
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyVas. Dec. 26 2010, 23:28

Általában nem hagyjuk, hogy a megrendelő a szobában legyen az érkezésünk előtt, de most kivételt tettünk. A mágusok vezére, bár ugyanolyan halandó, mint a többi és nem kezeljük máshogy, mint bármely más munkaadónkat, ennyi kényelmet kapott. Két társammal érkeztem, egyik myrte, a képi világ mestere, másik ember, tolvaj, a behatolás specialistája. Én énekszóló vagyok, a hangok felelőse. Általában kevesebb biztonsági intézkedéssel is beérjük, de most biztosak akartunk benne lenni, hogy senki nem hallgat ki minket. Belépés előtt elmormolom a varázsigét, ami megakadályozza, hogy bármi hang ki vagy bemenjen, majd belépek, a két testőrt kint hagyva az ajtó mellett. Ahogy zárom magam mögött az ajtót kezd változni a szoba. Az ablakok eltűnnek, a fény a tetőből kezd áramlani. Mindez persze csak illúzió, de Zyran szereti a felhajtást és a látványos elemeket, amíg pedig a célját eléri, addig nem foglalkozunk vele, hogyan teszi. Kihúzok magamnak egy széket és leülök a mágussal szemben. Látom a papírokat az asztalon, nem lepődök meg. Egyrészt elvártam, hogy ne helyben kelljen megírni a szerződést, hanem már készen hozza elém, másrészt a ház alaprajzából biztos vagyok benne, hogy nem elterelő hadművelet volt, hogy ilyenkor találkoztunk. Sokat gondolkoztam, hogy talán csak trükk, hogy Barlon szökése után kapunk megbízást és valójában a mágusok népét fogjuk szolgálni. Gondoltam rá, hogy a vezéri feladatokat akarja majd átadni, hogy ő üldözhesse örök ellenfelét. Az is felmerült, hogy minket állít a szökevény nyomába, hogy hozzuk elé a fejét. De úgy tűnik Tifar arra jutott, hogy testőrként vagyunk a leghatékonyabbak.
- Árnyak rejtsenek.
Köszönök a céhünk megszokott üdvözési formájával. Mindig ez az első ellenőrzési pont, hogy tényleg velünk beszél a megbízó. Karjaimat felteszem az asztalra, hogy a gyűrűm is jól látható legyen.
- Miről lenne szó?
Bár a feladat nagy részét sejtem meg kell adni a lehetőségét, hogy ő mondja el és persze nem mindegy, hogy pontosan mit is kér.
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyHétf. Dec. 27 2010, 23:34

*Dreamien már belépés előtt megérzi az áradó mágiát. Nem ismeri fel egyből, ritkán találkozik ezzel a fajtával, s érzékei ugyan napról napra élesebbek, mintha a kard, melyet visel most is folyamatosan fejlesztené őket, mégsem pontosak annyira, hogy azt is megállapítsák, falakon, ajtón keresztül, látatlanban, ki és milyen praktikát alkalmazott.
Hamarosan belép a férfi, akire várt.
A cserzett bőrű, szikár férfi magabiztos léptekkel közelít felé. Az isthar érzékeli a szoba átalakulását, és bár figyel oda is, arcizma sem rándul. Tudatában van az illúziónak - hiszen mi lenne más – és annak is, ez jó okkal történik.
Előre elmondták, hogyan is szólítsa az érkezőt, így ő is megszólal, csendes, de magabiztos hangon.*
- Üdvözöllek, Árnybáró!
*Nem kínálja hellyel, mert közben a mágus, már helyet is foglal, s a kérdés kérlelhetetlenül egyenes. Nem is várt mást a mágusvezér, egyenességre egyenességgel felel ő is, nem kertel.
Egyenes háttal ül a széken, az Árnybáró szemébe nézve kezd mondandójába.*
- Minden bizonnyal nem mondok újat, azzal, hogy egy szökött gyilkos, Etele Barlon miatt kerestem meg a szervezetet. Ez a darthar meg fogja támadni a családom, hogy elégtételt vegyen rajtunk, és jó okom van feltételezni, hogy csapattal fog támadni.
Fél tucat csatamágus őrzi házam az Alceron fennsíkról éjjel-nappal, és ha minden jól megy, én is ott leszek, de semmi nem garantálja, hogy asszonyom és gyermekem nem éri támadás.
Amikor a házat megrohanják, nekik menekülniük kell egy hátsó kijáraton Morilindëbe, függetlenül a harc alakulásától.
Egyetlen dolog számít csak, hogy legyen valaki, aki megvédi őket, ha kell és segíti, hogy épségben kijussanak, nekik nem kell tudniuk a védelemről, amíg szükség nem lesz rá.
A házat védő bűbájok is védik, a tervrajzon ezek is fel vannak tüntetve a hátsó kijárattal egyetemben.
Természetesen jól megfizetem a védelmet.
*Az isthar egy zacskó pénzt tesz ki az asztalra.*
- A szerződés a pontos leírással a tervrajz mellett látható, ha van kérdés, örömmel válaszolok.


_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Tristan
Énekszóló
Tristan

Hozzászólások száma : 28
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyPént. Jan. 21 2011, 00:34

Ahogy vártam. Mindenről van leírás és bár én sok mindent máshogy csináltam volna, nem tisztem felülbírálni a varázsló védelmi rendszereit. Nekem alkalmazkodnom kell hozzá, kihasználni, hogy minden ott van működőképesek, ahol a rajzon látom. A varázslatok is viszonylag korrektek, nem semmi lehetett mindent úgy beállítani, hogy a szándék aktiválja őket, de gondolom volt bőven ideje. Ha tapasztalatlanabb mágusról lenne szó megkérdőjelezném, hogy minden úgy működik-e, ahogy le van írva, nincs-e hiba valamelyik varázslatban, minek folytán csak Barlonra old ki és másokra nem hat, de Tifar és a pénze tekintélye elfolytja a bizalmatlanságom. Mindketten jól tudtuk, hogy a rejtőzködés legjobb esetben is csak a dathar megjelenéséig tarthat, nem kockáztathatom, hogy bármi hiba csússzon a tervbe, azzal hogy kivárok. Barlon sem mozog olyan gyorsan, ha tudja, hogy védenie kell a seggét. Viszont, ha nem ő támad, csak a csatlósai, akkor nem vagyok köteles semmit tenni. Nagy akaraterőmbe kerül, hogy ne ránduljon meg az arcom. Ha néhány héten belül komolyabb erő érkezik és a nő és a gyerek meghalnak, akkor semmi további dolgom nincs, a munka érvényét veszti, a becsületem nem csorbul, a pénz jogosan az enyém. Ha pedig tényleg Barlon jön, akkor is egy jól megfizetett, kihívást jelentő munka. Felveszem az odakészített gyertyák és viaszt csöppentek a papírra.
- Az Árnysólymok nevében a megbízást elfogadom.
Mondom, miközben végiggörgetem a gyűrűmet a viaszban, otthagyva a kézjegyem. Majd felállok, a pénzt, a tervrajzot és a varázslatok leírását elteszem, otthagyva a szerződést, hogy halálom esetén a mágus érvényesíthesse követeléseit a renddel szemben, majd megfordulok és távozok. Nincs több dolgunk egymással, a feladatot el fogom végezni, még ha egy szót sem beszélünk többet. Ahogy kilépek az ajtón a szoba is elkezd visszaváltozni és mire Tifar kilép az ajtón csak a hűlt helyünket találja. Az idő pénz, mindannyiunknak dolga van.
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyPént. Jan. 21 2011, 13:43

*Dreamien végig szemmel tartja a mágust, mert egyértelmű számára, hogy mágusról van szó.
Még azzal is tisztában van, hogy isthar a férfi, de ennél tovább nem merne találgatásokba bocsátkozni. Ezeket is csupán kisugárzásából, aurájából állapítja meg.
Nem tiszte, hogy megítélje, egy isthar mikét válhat hasonló szervezet tagjává. Ő maga is tett már olyanokat, miket általában nem istharokhoz köt a hagyomány.
Csendben figyeli, ahogy a pecséttel és a gyűrűvel elfogadja a szemközt lévő a megbízást. Tudja, ennek ez a módja, el is fogadta, amikor belépett ebbe a szobába.
Nem vár elköszönést, egyenes ember, ahogy a másik is.
Nem barátkozni, vagy úri csevej miatt érkeztek ide. Ő örülne a legjobban, ha nem lenne szüksége ilyesféle szolgáltatásra, de családja biztonsága előbbre való saját büszkeségénél, vagy pedig pénzénél.
Ahogy a mágus kilép az ajtón, a mágusvezér is felemelkedik székéből. Hirtelen ötlik eszébe egyetlen kihagyott tényezője, de végül úgy dönt, ezzel már elkésett.
Fél tucat csatamágus őrködik a fennsíkon, így akkor is bevethetők, ha csupán kóbor haramiák próbálnának a házban lévőkre törni.
Kifele menet érzékeli a mágia távoztát a szobáról, s kilépte után ugyanolyan észrevétlenül hagyja el a fogadót, mint ahogy érkezett.
Manun Lyrät felé véve az útját még eszébe ötlik egy dolog, bár ez nagyon újszerű ötlet még.
Ha a szervezet olyan hatékony, amilyennek mondják, talán éppenséggel hasznosítható is lenne akár a mágusok, akár egész Evolyran érdekében is.
De ez már más időkre tartozik, egyenlőre saját szemével is tapasztalja majd, miként válik be a segítség, s egyáltalán szükség lesz-e rá.
Ha úgy alakul, ő nem fogja engedni, hogy akár csak a közelébe jusson Barlon a családjának.*

//Akkor itt egyenlőre köszi a játékot Smile//

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyVas. Jan. 30 2011, 14:21

A mágusvezér ritka rossz kedvében érkezik vissza a városba. Már alkonyodik, s a hidat csak azért nem vonták még fel az őrök, mert látták a távolból érkező lovast, s magas alakja az erős deres paripán egyértelműen népük vezetőjére vallott.
Az isthar maga elé nézve lovagol be a kapun, s bár nem int, az őrök immáron lezárják a város bejáratát.
Ez a nap a Tifar család életébe, mint egyik legsötétebb pillanata vonul majd be.
A mágus feje üres, s szívét is fagy markolja. Egyedül van.
Egyedül, mint a kisujja.
A háznál nem volt már több szava Ninquë felé, csupán állt még egy pillanatig, nézte az arcot, melyet úgy ismert, s melyet most elfordítottak tőle, s nézte a kecses ujjat is, mely éppenséggel kidobta hitvesi otthonukból.
Meghajtotta fejét, s úgy is marad, míg fel nem szállt ismét Odin hátára.
Csak az első lépések megtétele után nézett még vissza, s bár előbb nem akart mondani semmit, végül mégis kimondott egy szót.*
- Szeretlek!
*Csak ezután hagyta el végleg a házat, s érezte, amint a védő bűbájok, melyeket eddig ő maga is erősített és hozott életre kiengedik a házból.
Hosszú út várt rá, pokoli út, s jól tudta, pokoli idők is.
Mégis némi elszántság azért vegyült az isthar borongós érzései közé.
Utolsó reménysugara létének az volt, hogy felesége egy szóval sem mondta, hogy többé ne is keresse, felejtse el.
Elküldte, tudja, mennyire fáj neki, de talán van még remény, ha nem is jóvátenni a dolgot, de vezekelni az elkövetett bűnért.
Most ott halad a mágusok városában, de nincs hatással rá a mágia, ami körbeveszi, s átszövi a varázslatos várost, semmi nincs hatással rá, csak a tompa fájdalom, amit érez.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyPént. Feb. 04 2011, 12:10

*Arya miután Dreamien megmutatta a lakosztályát, ő kényelmesen "berendezkedett" azzal a pár holmijával. Ideje lenne új életet kezdeni. Mondjuk lehetne venni egy új ruhát. Pff... vajon tényleg képes lesz a pénzét ilyesmi "felesleges" dolgokra pazarolni? Fekdécselt az ágyon és gondolkodott. Végiggondolta az utóbbi időket. Etelét és a vele töltött kellemes és nem kellemes pillanatokat. Megmentette a férfi életét... több ízben is. A férfi meg meghálálta a tudásával. *
~ Azt hittem, hogy többet tud. Biztos Dreamien több varázslatot ismer. Tudom, hogy vannak más varázslatok. Cask a varázsigéket nem ismerem. ~
*És ott van a hihetetlenül jól összekomponált támadás és Dreamien nagy hős tette, hogy megmentette a lányt. Annyira hihető volt, hogy igaz is volt. Arya gonoszan elvigyorodik és eszébe jut egyik mestere megszokott mondása.*
~A legjobb hazugság az igazság.~
*Csak egy kis apró igazságot kell belekeverni a maszlagba és egy bombabiztos hazugság jön létre. Furcsa volt az is, amit a családban átélt. Elfogadták őt, segítették, a kisbaba is kiszemelte magának... pff... ettől még a hideg is kirázza. *
~Vajon mi történt volna, ha megmondom nekik, hogy Dagorladból jöttem? Hogy a nagy Darkmen lánya vagyok? Vajon hogy reagáltak volna, ha megmondom, hogy füveket használok, és nem is tudok aludni füstölő nélkül? Vajon hogyan reagáltak volna, ha megmondom, hogy engem kémkedésre és manipulálásra neveltek, ráadásul Etele küldött, hogy megrontsam a családi békét? Nyilván az utóbbi miatt kicsaptak volna. De képesek lettek volna elviselni engem, bízni bennem a többi miatt?~
*Komoly tekintettel, elgondolkodva nézte a plafont. S arra gondolt, hogy mit tett eddig, amióta itt van Evolyranban. Bár szerzett egy kis tudást... de az élete értelmetlen, s nem tett semmi érdemlegeset. Lefeküdt pár fickóval, semmi egyéb. Felült az ágyban. Összehúzta a szemöldökét, zavarban volt. Eszébe jutott a vitája Etelével... a szeretetről. *
~Most is ezt vallom? A szeretet a legnagyobb erő? Akkor vajon Ninquë képes lesz megbocsátani Dreamiennek?~
*Nem akart többet ezen gondolkodni. Felkapta tarisznyáját s kiment az utcára. Ott rágyújtott egy fűre, azt kezdte szívogatni. És csak várakozott és nézelődött.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptySzomb. Feb. 05 2011, 09:57

*Magába mélyedve lovagol a városban Odin hátán. Nem mutatja arca a benne dúló fájdalmat. Nem akarja mutatni népének, hogy vezére gondban van.
Ninquë arca jár a fejében, maga előtt látja, amikor megértette, hogy férje miről is beszél neki.
Annyi mindent átéltek együtt, annyit küzdöttek egymásért, szerelmükért. Nem érhet így véget.*
~Ostoba voltam. Hagytam, hogy egy pillanatnyi ösztön felülkerekedjem szívemen, józan eszemen. Többé ez nem fordulhat elő. ~
*Felemeli fejét, észre sem vette, hogy lehajtotta, miközben Minäril Calath mágiával átitatott utcáin viszi vasderes csődöre a torony felé.
Az isthar tekintete elszántan villan.*
~Nem, többé nem. Ha az istenek is megsegítenek, visszaszerzem a családomat. Nélkülük nincs értelme az életemnek.~
*Így halad az utcán, mikor szeme megakad egy lányon, ki füstfelhőt ereget magából.
Az illata érezhető körülötte. Tifar felismeri a lányt, Arya, akivel elkövette a tettét.
Felismeri az illatot is, érezte már, akkor füstölőnek hitte. Nem csalódott, ezen most nem is akar gondolkodni.
Egy mozdulattal megállítja Odint.*
- Arya….megjöttem. A toronyban megtalálsz.
*Majd újra elindítja a lovat és tovább halad Manun Lyrät felé, ha a darthar lány nem állítja meg.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptySzomb. Feb. 05 2011, 18:31

*Nagyban nézelődött és igyekezett nem agyalni a dolgokon, de ez csak kevéssé sikerült. Végül megakadt a szeme valakin. Az isthar érkezett lóháton. Hirtelen eszébe jutott, hogy hé, még a végén meglátja a mágus a füvet, de végül csak elmosolyodott és úgy döntött, nem fog többet titkolózni. Felesleges már. A célját, amit Etele tűzött ki számára, elérte. Más feladata nincs. Élheti szabadon az életét. De kapcsolati szálait mégsem vághatja el a mágussal, hisz az az ígéretét még be kell hogy tartsa. Innentől kezdve Arya célja csak a még több tudás beszerzése. Mással nem fog foglalkozni. Ha a férfi meg is veti viselkedése és életmódja miatt, már az sem számít. Az ígéretet be kell tartani. Így már nem rettegve a leleplezéstől, mosolyogva áll meg a mágus mellett, és biccent neki. Majd a mágus továbbindul, de ő utánaszól.*
-Dreamien. -
*Megvárja, míg a férfi megfordul.*
- Kezdhetjük a gyakorlást?-
*Tette fel a kérdést. Nem mosolygott, de nem is tűnt rossz kedvűnek. Teljesen átlagos volt, mintha nem történt volna semmi. Közben mélyen a férfi szemébe nézett.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyHétf. Feb. 07 2011, 16:50

*Nem foglalkozik Arya mosolyával. Kissé enervált most az isthar. Úgy érzi, majdnem elveszített mindent, s csak hajszálon múlik, hogy a családját ne láthassa többé.
Arya pedig füvezzen, ha akar. Majd ha jobb passzban lesz, Tifar talán megosztja vele a fűről alkotott véleményét, de most nem igazán érdekli ez sem.
Mindenkinek szíve joga, hogy úgy tegye tönkre életét, ahogy akarja.
El is halad annak rendje, módja szerint a lány mellett, míg meg nem hallja, hogy az a nevét mondja.
A mágusvezér ültében, a nyeregben fordul vissza, s közben lovát is fordítja.
A kérdés eszébe juttatja ígéretét, melyet még az ágy mellett tett a lánynak.*
~Mennyire más volt akkor minden….de az adott szó kötelez. Ha másom sincs, legalább a becsületem maradjon meg.~
*Visszaléptet a lány mellé, s úgy néz a szemébe. Komoly, kissé talán szomorú a tekintete, de harag nincs benne.*
- Mos szeretnél gyakorolni?

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyHétf. Feb. 07 2011, 17:56

*Állja a férfi tekintetét, azonban diplomatikus választ ad.*
-Én ráérek Dreamien. Nekem bármikor jó. Most is, és máskor is. A kérdés... te mikor szeretnéd?-
*Mondja komolyan és magabiztosan, majd újra beleszív a fűbe.*
-Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatok tőled.
*Elmosolyodik.*
-Hisz a mágusok vezére vagy. Ez megtiszteltetés számomra.
*Még mindig a férfi szemébe néz. *

Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptyKedd Feb. 08 2011, 13:41

*Tifar csendben hallgatja végig a magabiztos lányt. Ő is biztos valamiben, abban, hogy nem most kíván gyakorolni.
Teleszívja tüdejét levegővel, majd lassan kiengedi.*
- Legyél délután kint a síkságon, a Drabúr-patak mellett. Akkor elkezdhetjük a gyakorlást.
*Nem kapja el tekintetét, csak azért sem. Ismeri a patak menti vidéket, mely híres vörös füvéről, és a különösen friss, éltető vizű patakról, mely ott folyik rajta keresztül.
Az isthar most egy kis magányra vágyik, bent a toronybeli kis szobájában.
Már fordítaná is a lovat, amikor mégiscsak szól még egy szót.*
- Arya…biztosan szükség van arra, amit szívsz? Jobban kellene vigyáznod magadra.
*A kérdés inkább csak költői volt, mert a mágusvezér már fordítja is vasderes csődörét vissza, Manun Lyrät irányába.
Át kell gondolnia a dolgokat, de meg is kell néznie a térképet, hiszen Ninquë és Níra most sokkal sebezhetőbbek lehetnek.
A nép dolgai most kevéssé érdeklik, pedig vannak folyó ügyek, amikkel foglalkoznia kellene.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

3. Minäril Calath - Page 5 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Arya Darkmen
Álomlátó
Arya Darkmen

Hozzászólások száma : 407
Age : 26
Hírnév : 14

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Varázsló
Rang: Darthar

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptySzer. Feb. 09 2011, 10:27

*Mikor befejzte mondandóját, kíváncsian várta a férfi reakcióját. Az egy kicsit idegesnek tűnik. Mivel nagy levegőt vesz és szépen kifújja. Majd felel a lány.*
-Ott leszek.
*Mondta, majd nézte, ahogy elmegy ... elmenne a férfi. De még szól az egyet. A lány nem felel a költői kérdésre, csak néz a férfira, miközben a szájában van a fű. De nem incselkedőn néz, nem úgy, hogy bocs, de csak azért is szívom. Csak úgy néz, mintha nem hallotta volna. A mágus már fordul is és távozik. Arya kiveszi a szájából a füvet és nézegeti.*
~Mit nevezünk délutánnak? Pontosan dél után, vagy késő délután? ~
*Persze ezek nem komoly kérdések voltak a fejében, inkább csak incselkedők. Még utána nézett a férfinak egy különös mosollyal, majd megfordult és elindult a szállására. Ebéd időben magára pakolt mindent, ami nála kell, hogy legyen, majd lement a városba élelem után nézni. Majd lovával elléptetett a megbeszélt helyre.*
Vissza az elejére Go down
Krónikás
Játékmester
Krónikás

Hozzászólások száma : 60
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 EmptySzer. Márc. 02 2011, 10:51

*Nagyjából egy időben az Evolyran városában történtekkel...
A mágusok városának legmagasabb pontjáról hófehér lapok tömegei kezdik meg útjukat az alant bámészkodó mágusok és egyéb népségek felé.
A lapokon a már két helyen megismert szöveg olvasható:*

VILÁG MÁGUSAI!

FELADATOT, MEGBÍZÁST, KALANDOT, KIHÍVÁST, FEJLŐDÉST AKARTOK?
SZÖVETSÉGESEKRE, BARÁTOKRA, HARCBAN BIZTOS TÁRSAKRA VÁRTOK?
VÁLASSZATOK CÉHET, MELYHEZ CSATLAKOZNÁTOK!

Elemi mágus vagy? Kérd felvételed a WILD ELEMENT mágusok alkotta céh-hez.
Sötét mágiát gyakorolsz? Csatlakozz hozzánk: DARK FACTOR céh
A harcok, s csaták mágiája az éltető erőd? Akkor légy egyike a BLAZING SHIELD céh mágusainak!
Fény őrzői! Istharok! Csatlakozzatok a GLARING HARRIER céh varázslóihoz!

//Az illúzió varázstudókat minden céh örömmel látja sorai közt!//

*A hófehér lapok legalján jól látható méretben virított a birodalom hivatalos pecsétje, a Birodalom vezetőinek monogrammja, címere, s az Evolyrani Nagytanács engedélye a céhek megalakulásához.
Valamint a céhek felügyeleti jogát megkapó CÉHEK TANÁCSÁnak a pecsétje, a tanácsot alkotó tagok névsorával egyetemben.
Boldog, s boldogtalan egyaránt tucatjával kaphatta kézbe a birodalom legújabb hírét: a CÉHEK MEGALAKULÁSÁT.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
3. Minäril Calath - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3. Minäril Calath   3. Minäril Calath - Page 5 Empty

Vissza az elejére Go down
 
3. Minäril Calath
Vissza az elejére 
5 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: EVOLYRAN - A SZÖVETSÉG :: Mágus föld-
Ugrás: