EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 07. Hyatsë-hágó

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5
SzerzőÜzenet
Helena
Démon-szólító
Helena

Hozzászólások száma : 128
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Darthar

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptySzomb. Jún. 21 2014, 09:32

Helena szeme sarkából látta az érkező sárkánylovast és újdonsült barátnőjét, ám nem túl sok figyelmet szentelt nekik, amíg az egyikük meg nem szólította.
-Hé, te meg hova készülsz?
-Oda, ahonnét te épp jössz. El. -felelte rövid és a kedveskedést nem túlzásba vivő módon.
Úgy vélte, a myrthének nem sok joga lesz kiosztani őt, hiszen az előbb ő maga is ugyan ezt tette. Az, hogy visszajött, az nem ok a boszorkány szerint arra, hogy együtt haljanak meg.
-Szerintem ti se maradjatok itt! Ez... -mutatott a tűzhányó felé- egyelőre újra szünetel, de nem vennék rá mérget, hogy nem csak erőt gyűjt egy újabb katasztrófához.
*Ezzel a szárnyas démon a noszogatására levegőbe emelkedett. Bőr redőivel csapkodva egy kisebb nekifutást követően pár méterrel sikerült elhagynia a talajt. A ház méretű dög és gazdája körül körözve, aki mögött ott ült Lokina várták, hogy a másik repülő teremtmény is csatlakozik hozzájuk.
-Itt hagyom ezeket a roflokat. Remélem lesz valaki, aki irányítani tudja majd őket. De a város felkészületlen annak ellenére, hogy szóltak nekik időben. Nem a mi dolgunk helyre hozni a hibáikat.
Vissza az elejére Go down
Lokina

Lokina

Hozzászólások száma : 40
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Myrte nép
Beosztás:
Rang:

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptyKedd Jún. 24 2014, 12:56

Lokina nem mozdult. Nem fogja ilyen könnyen adni egy egész város életét. Ők is élőlények, emberek, mágusok, myrtek.
- Nem hagyhatod itt őket elpusztulni. A rofljaid inkább hátráltatnak mint segítenek és te tudod őket irányítani. A szóltak nekik időben pedig maraság, te is tudod. Évekig mondogatták nekik, hogy ezt a tűzhányót semmi nem támasztja fel. Mért hittek volna egy bolondnak?
Lemászott a sárkányról és semmi jelét nem adta, hogy szándékában állna elhúzni.
Vissza az elejére Go down
Helena
Démon-szólító
Helena

Hozzászólások száma : 128
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Darthar

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptyKedd Jún. 24 2014, 19:31

A darthar barna szemei haragosan vetődtek az illuzionistára.
Nem értette, hogy miért akar feltétlenül meghalni a többiekkel együtt, miközben nem ők tehetnek erről az egészről. És vajmi keveset számít az ő erejük egy hegyével szemben, úgy vélte...
-Rendben. Itt maradok még egy kicsit, és segítek a munka megszervezésében. De ha csak tüsszent egyet AZ... Én azonnal eltűntem innen. -vágta oda dacosan- Kezdjétek el bontani a házakat, jó lesz az anyaguk a falhoz! Öööömmm... Illetve ezt az oldalát hagyjátok meg, csak a többi résszel próbáljátok meg feltölteni az utcákat meg a réseket... -mutatott a vulkán felőli frontra. Leszállt az egyik tetőre, hogy fentről figyelje a neki veselkedő föld démonokat.- Ha a rofljaim ennyire hátráltatnak, akár el is küldhetem őket, sokkal nyugodtabbak lesznek ők is, én is. -arca gúnyos fintorba rándult, miközben az egyik megragadta a téglaépületet és a hátulját egy rántással leszakította, hatalmas port kavarva leomlott- Hééé! Óvatosabban! Itt még laknak. Nem kell megölni őket.
*A munka a démonológus irányítása mellett sem ígérkezik zökkenőmentesnek, de mivel csak a hívójuknak fogadnak általában szót vagy saját életük védelmében igyekeznek elfogadni tanácsokat, így valóban jó döntésnek tűnik, hogy Lokina marasztalta.
-Én addig szólok a környező falvak népének, hogy jöjjenek ide és együtt próbáljon meg mindenki túlélni. Talán valahol találok egy tűzfakasztót is, aki hatalmas segítség lenne, bármennyire is hálás vagyok az igyekezetetekért. -mondta a sárkány, miközben lovasa már egy jó ideje a távoli égboltot szemlélte. Mind kettejük szívében ott éghetett a vágy, hogy újra felemelkedjenek és ezt a nem mindennapi helyzetet a felhőkön nyargalva próbálják kezelni. De valóban... Ha a környező települések lakói is csatlakoznak, sokkal több lény menekülhet meg a pusztulástól.
Vissza az elejére Go down
Lokina

Lokina

Hozzászólások száma : 40
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Myrte nép
Beosztás:
Rang:

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptySzer. Jún. 25 2014, 18:40

Lokina körülnézett mit tudna segíteni. A földlapátolás, sziklahordás nem tünt nekivaló munkának, de tétlen sem maradhat. A közelben meglátott pár izommal megáldott, ámde ésszel nem bővelkedő városlakót. Elmagyarázta nekik a dolgukat. Közben a legközeebbi faluból már odaért a segítség. Összegyűjtötte a myrteket, velük külön terv volt.
- Minden koncentrációra szükség lesz. Gyorsabban dolgozhatunk, mint a sziklahordók.... Leszámítva a roflokat. - Tette hozzá utólag, mikor látta, hogy egész házakat építenek bele a védvonalba egy pillanat alatt.
Még több faluból értek, de visszatért a sárkánylovas is.
- Ennyien tudtak gyorsan idejönni. A többiek ide sem érnének időben. - Mondta, majd a levegőbe emelkedett, hogy megnézze, hogy állnak.
- Én is látni akarom! - kiáltott utána a myrte, majd felpattant a lovas mögé... egy kis segítséggel.
Vissza az elejére Go down
Helena
Démon-szólító
Helena

Hozzászólások száma : 128
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Darthar

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptySzer. Jún. 25 2014, 23:29

A vörös boszorkány komor pillantásokkal szemlélte az alatta pár méterrel történő építkezéseket. A megidézett szolgái hatékonynak bizonyultak a falak szétszedésében legalább annyira, mint azok összerakásában. Nem volt idejük sokat törődni szépen, egymás mellé illesztett téglákkal. Ezekben az órákban épült része a védvonalnak inkább egy földhányáshoz hasonlított jobban, az utolsó épületeket kinevezték frontnak, ahová a környező házak szétkapott részeit odahajigálták. Főként az utcákat igyekeztek elzárni, de sok helyen a fekete mágus túl védtelennek látta a nagy ablakokkal megálmodott tágas belső tereket, így az épület felét leszakítva „behajigálták a törmeléket”, minél ellenállóbbra feltöltve. Rettegett, hogy valahol befolyik az izzó kő és hatalmas lyukat égetve tarolja le erőfeszítéseiket.
Aggodalma nem volt messzi jövőbenyúló, a vulkáni kúpról egyre inkább közelebb ért a vörös förtelem. Egyre inkább visszatarthatatlanul feltörve szívében a vágy, hogy itt hagyjon mindent. Eközben a városból és a környező falvakból is egyre többen érkeztek ide segíteni. Csak kevés helyi akadt, aki otthonának lerombolása miatt akadékoskodott, látva a félelmetes erők versenyfutását a legtöbben igyekeztek mindent megtenni a katasztrófa elkerülése érdekében.
Lokina szintén kivette a részét a szervezésből. Bár senki nem tudta még, pontosan mire is tartalékolja népének képességeit, de a legfontosabb az volt, hogy az összedobált barikádhoz közeledő természeti csapás egyre kevésbé tűnt oly fenyegetőnek, ahogy a védőgát egyre erősebb lett. Még nem sejthették, hogy ez épp oly illúziónak bizonyult, mint a myrthék földjén megannyi dolog. Ha legalább harmad ennyi energiát fektettek volna bele az oldalt hiányzó magaslatba, mely segítene elterelni az égő talaj útját, akkor jó esélyeik lennének. Viszont Helena nem egy építészmérnök, még az is kimerítette ebéli képességeit, hogy a tűzhányóhoz legközelebbi oldalon összehozza.
Így két érdekességet is láthat a sárkány, a lovasa és az ügyes illuzionista. Egy kék köpenyben váratlanul az erődből kiszaladó alakot, aki igyekszik valahogy lesprintelni magát a Halált. Nem tudhatják, csak a helyiek, hogy pár napja itt járt és megjósolta mindez bekövetkeztét. Másfelől ha eléri a várost a láva, azt is észrevehetik, hogy bizony oldalt szükség lesz a beavatkozásra, hogy ellensúlyozzák a hiányosságokat.
A roflok nem maradhatnak tovább, hiszen lejárt az idejük, amíg szolgálataikat igénybe veheti szólítójuk. Most jött el az ideje igazán, hogy egy újabb bravúrral végre kikeveredjenek a pácból!
Vissza az elejére Go down
Lokina

Lokina

Hozzászólások száma : 40
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Myrte nép
Beosztás:
Rang:

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptyCsüt. Jún. 26 2014, 22:09

A sárkány hátáról könnyű volt belátni a terepet. Az is látszott, hogy fal nem tökéletes, sőt. Meg az is, hogy nincs sok míg a láva eléri a várost. Ahogyan a kék köpönyeges gyorssprintelő egyén is világosan látszott a mezőn, mikor elhagyta a fák árnyékát. Valahová nagyon igyekezhetett, csakúgy lobogott utána a köpenye. Ha egy kicsit oda figyelt volna rá, kevésbé lenne feltünő.
- Kapjuk el azt az alakot, mielött visszaérne a fák közé! - szólt Lokina a lovasnak. - Jó lenne tudni, hogy mit tud. Vagy mit nem tud. Valami elöl nagyon szalad, valószinű inkább tud valamit.
Egy nyaktörő mutatvánnyal a futó fölé kanyarodtak. A köpönyeges a szárnycsapások szelétől egy kicsit elkezdett dülöngélni, mintha részeg lenne, de ez nem téveszthette meg "üldözőit", az előbb még futott... Leszálltak elé, keresztbe az útjába.
- Hova ilyen sietősen? - kérdezte a lovas, mikor már az anyaföldet taposták.
A köpönyeges némán, leszegett fejjel ki akarta őket kerülni. Látszott hogy még a fogát is összeszorítja a nagy igyekezetben. De egy sárkányt nem olyan egyszerű kikerülni.
- Nana, bátyám. Őt úgyse tudja megkerülni és az ég óvja attól, hogy megpróbáljon átmászni rajta. Nem játszótéren van.
- Bolondok. Mondtam, hogy meneküljenek a városból. Mondtam, hogy baj lesz. Mondtam, hogy nem jó. Mondtam, kitör. Nem hallgattak rám. Én megmondtam. Mondtam, hogy engem nem érdekel ha nem hallgatnak rám. Mondtam.
- Jó, hallottuk, hogy mit mondott meg előre. Most szeretnénk hallani, hogy mit nem mondott meg. Vigyázzon az a része harap.... Az meg karmol.... Ott üt... Au... - jajdult fel, majdnem együttérzően, mikor a sárkány "finoman" fenékre ültette az öreget.
-Jól van. Bolondok. (- Ezt már hallottuk.) Voltam a városban. Figyelmeztettem őket. Azt hitték egy őrült tűzébresztő vagyok. A többi mind azt mondta ez a vulkán kialudt. Mondhatom jól kialudt. Én megmondtam. (- Már megint...) Én vízfakasztó vagyok nem holmi tűzbűvész. Beszivárgott a víz a vulkánba. Ahol a víz be tud szivárogni, ott a láva nem csak szivárogni tud, de ezt gondolom már látják. Eh. Bolondok.
- Velünk kell jönnie. Jól jön a tervemhez. - mondta Lokina, aki ezt a jelenetet biztos távolból nézte.
Mostmár elég sokan emelkedtek a levegőbe. Lokina nem ismerte a sárkányok teherbírását, reménykedett, hogy nem zuhannak le félúton. Eszébe villant egy kép, ahol ők a sárkány törzsével zuhannak, míg a szárnyak tovább csapkodnak egyhelyben. Nem volt szép fantáziakép.
Mikor visszatértek a láva alig pár percnyire hömpölygött. Érezni lehetett a hőjét. A levegőben terjengett a szaga, megnehezült a levegő.
- Mindenki menjen a faltól. Ez már túl veszélyes, senki ne maradjon a közelében.
Majd a fal közelébe vezényelte a myrteket és vízfakasztót, akinek nem fűlt a foga a segítséghez, de belátta, hogy csak így maradhat életben. Ködben, párában, bűzben a mágia is szinte tapintható lett. Az összes mágiához értő teremtmény beleadta minden erejét az utolsó "hadműveletbe". Mindenki érezte, hogy a nagy finálé jön.
És elérte a láva a várost. Amint a falhoz ért, a fal réseit kitöltő bűvölt víz és a láva összeértek. Súlyos pára lepte el a védvonal környékét. Mindenki fuldoklott tőle. De a fal állt és a forró trutyi sem tudott beszivárogni egyelőre.
Vissza az elejére Go down
Helena
Démon-szólító
Helena

Hozzászólások száma : 128
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Darthar

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptyPént. Jún. 27 2014, 20:32

Lokina és a sárkánylovas a levegőből elmentek mágust vadászni. A darthar csak a földről figyelte, hiszen repülő démonja a roflokkal együtt távozott. A párbeszédnek nem volt fültanúja, de visszatérve a városiak számára is igen gyorsan világossá vált a történet.
-És honnan tudtad, hogy víz került a kráterbe? -kérdezte gyanakvóan, hiszen komor gondolat, hogy ez a kétbalkezes esetleg maga irányította oda a felszínalatti folyásokat, hogy kitöresse a hegy haragját. Valamiért sötét aura lengte körbe, ami arra az országra emlékeztette őt, ahonnét nem régen elhajózott. Az a katonai birodalom, ahol igen sok sötét alakkal találkozott, és amely kémszervezete a hadsereg bevonásával valamiért minden áron kézre akarta keríteni. De akit bevisznek a börtöneikbe és beszélgetnek velük, azok gyakran nem ússzák meg békés véleménycserével. A háta is borsózott tőle, hogy nem rég oly közel került a kínzókamrákhoz, kis híja volt több alkalommal is, hogy nem sikerült őt elfogniuk.
Túl sok idő viszont nem volt az őrült faggatására, a myrthé társaival hamar meggyőzte őt, hogy képességeit vesse be a megmaradt épületek és főleg az élőlények védelmében. Szükség is volt rá, hiszen a hevenyészett sánc résein keresztül hamarosan ömlött volna befelé az izzó talaj és a lejtőn lefelé haladva két oldalt pedig csak a délibábokkal kombinált vízfal állta az útját. A kihűlő láva viszont hamarosan maga is hatékony fallá szilárdult és a többi békésen hömpölygött tova a lejtőn, amire ez a hely épült. De ez megfeszített munka eredmény. Több myrthé is ájultan esett össze, miközben a tűz elem dühöngése ellen igyekezett fenntartani a közös koncepcióját a látottaknak.
A rosszul levőket pár percig mindig volt olyan elf, shelde vagy bármely más fajú lény, aki ölbe vette és igyekezett keresni nekik egy helyet, ahol kórházi ellátást kapnak. A sárkány hátán megérkezésekor egy gyógyító tünde is érkezett, első sorban őt keresték.
Viszont közel tíz perc múlva, mikor már lecsillapodni látszott lassan a város fenyegető veszély, az egyik földön fekvőhöz lehajoló maga is rosszul lett. Többek lehajoltak hozzá, de mindegyikük szinte azonnal elterült a földön fuldokolva.
Az egykori paplovag szép lassan lépett feléjük, hogy alaposabban szemügyre vehesse, mi történhet, mikor egy ember erősen megragadta a vállát és visszatartotta.
-Borvíz a falban! Nézze! Olyan, mint a must erjedésekor a pincékben.
*A lassan magát megadó vízgátban buborékok jelennek meg, most vette csak ő is észre, mint ha csak szóda lenne. De elképzelése sem volt, mi okozhatja. Hallott arról, hogy néhány vidéken nem csak szüretek környékén élvezik ezt az italt, de néhány vulkán közelében az erre szakosodott titokzatos mesterek egész évben elő tudják állítani.
~De vajon mi történhetett? És miért itt, a nyílt terepen, mikor ez csak a zárt boros hordók raktáraiban szokott lenni kizárólag?
*Gyanakodva nézett a vízfakasztóra, bár az arca most nem túl bölcsnek tűnt. Kitágult pupillákkal forgatta körbe a fejét.
Vissza az elejére Go down
Lokina

Lokina

Hozzászólások száma : 40
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Myrte nép
Beosztás:
Rang:

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptyKedd Júl. 08 2014, 22:33

Lokina tanácstalanul állt a vízfakasztó mögött nem sokkal. Ilyet még nem látott, ötlete sem volt mit tehetne.
Vissza az elejére Go down
Helena
Démon-szólító
Helena

Hozzászólások száma : 128
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Darthar

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptySzer. Júl. 09 2014, 11:18

Helena hirtelen oda kiabált a még mindig a rosszul lévőknek segíteni igyekvők egyre növekvő csapatára.
-Ne őket mentsétek! Keressetek gyorsan gyertyatartókat! A borászok szokták használni, ameddig nem alszik el, addig lehet lehajolni.
*Ő maga is gyorsan átgondolta a helyzetet. Egy próbát az új ötlet megér. A főtéri kávézóból elhozott még mindig égő fáklyát kicsit lentebb engedte. Combközép magasságba tényleg kihunytak a lángok.
~Ezek szerint igaz. Akár mi ez, amitől buborékolt a víz, körülbelül ez alatt megfojt mindent és mindenkit.
*Mivel nem sokat tehetett már többet igyekezett a magasabb helyekre menni. Ahogy körbe nézett egy ilyen ötlött a szemében a házak között. A folyó parti gát, melyet nem rég még csak káprázatból és vízből hoztak létre, ám ennek összeomlása után a kihűlt kőzet maga alkotott egy új falat.
-Gyere! Nézzük meg mi a helyzet arra! -szólt oda Lokinának, majd elindult arra felé.
Ha követi a barátnője, akkor a magaslatra felkapaszkodva nem csak biztonságban lesznek, hanem soha nem látott táj tárul a szemük elé. A folyó víz kiapadt, hiszen ezt mozgatta a víz elem mágusa, ám ez volt a legcsekélyebb változás. Maga a folyómeder is eltűnt, megszilárdult benne az új talaj. Nem is olyan messze még mindig látni a föld mélyéből érkezett izzó rettenetet. Hamarosan minden kétséget kizárólag új felszín fog létrejönni, a folyó meg talán kilométerekre távolabb találja meg új útját. Ha a lakosok ragaszkodnak a kikötőjükhöz, akkor bizony majd költöznie kell a városnak.
Az alvó óriás kürtőjébe juttatott víz bizony még eme emberfeletti erőfeszítés és összefogás ellenére is alaposan átrendezte a panorámát. Groteszk csonkként meredt ki belőle egy fekete hajóroncs. A víz valamennyire megóvta, ám már csak pár elszenesedett gerenda maradt ennek ellenére is. Mögöttük a riadt tömeg a háztetőkre igyekezett felhúzni magát, a város felé hatalmas sárga füst érkezik. Nem tudhatják, hogy a CO2-nál jóval látványosabb kénkigőzölgések nem lesznek koránt sem olyan pusztítóak, ám valószínűleg egy igen jövedelmező bányászat alapanyagai, hogy ellássák akár távolabb vidékek mágusait is a fontos nyersanyaggal.
-Ügye jól emlékszem, hogy neked sem volt utazó ládád? -fordult oda, ha az illuzionista vele jött. Megtapogatta az oldalán a saját barna táskáját, amiben minden értéke volt.
Vissza az elejére Go down
Lokina

Lokina

Hozzászólások száma : 40
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Myrte nép
Beosztás:
Rang:

07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 EmptyKedd Júl. 22 2014, 14:41

- Nem, nem volt - mondta Lokina, majd a mágus után baktatott. - Hűűű... Bele fog telni egy kis időbe mire visszatér a rend, de azt hiszem már boldogulnak. Ideje tovább keresni amiért indultunk.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: 07. Hyatsë-hágó   07. Hyatsë-hágó - Page 5 Empty

Vissza az elejére Go down
 
07. Hyatsë-hágó
Vissza az elejére 
5 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: EVOLYRAN - A SZÖVETSÉG :: Osgiliadok földje - Myrte föld-
Ugrás: