EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 6. Eclar

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő
Játékmester
Mesélő

Hozzászólások száma : 816
Hírnév : 13

Beosztások, rangok
Nép: NJK
Beosztás: Mesélő
Rang:

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzer. Jan. 27 2010, 19:10

[You must be registered and logged in to see this image.]


Eclar egy teljesen átlagos kis falu az emberek uradalmában, az egyetlen, ami talán szokatlan a templom. Senki nem tudja, hogy a régmúlt népek milyen istenek tiszteletére emelték, amikor az első lakosok megérkeztek a birtokukba vették és köré építették fel a falut. Az apró települést szántóföldek veszik körül, az itt lakók főleg földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, de a falunak van kovácsa is. Ami még említésre méltó az Kevin kocsmája és a malom, amit közös munkával emeltek a földművesek. Ezektől eltekintve csak átlagos, durván megmunkált, rönkökből vagy deszkákból épült házakból áll a falu.
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzer. Jan. 27 2010, 19:20

Egész napos kimerítő munka után léptem be Kevin kocsmájába, hogy megjutalmazzam magam egy korsó sörrel. Most már értem miért volt Duncan olyan erős. Harad nem szórakozik, ha munkáról van szó. Még mindig lihegtem a kimerültségtől, lenvászon ingem izzadt hátamra és mellkasomra tapadt, legszívesebben ledobtam volna, de nyilvános helyen mégsem illik. Főleg, hogy egy fiatal lány is dolgozik itt. Sosem tudtam, hogy Alyssa vajon a kocsmáros lánya, esetleg más rokona, vagy csak befogadta, de az biztos, hogy jó húzás volt. Duncan szinte csak miatt járt ide. Most is ő hozza a korsót, leteszi elém, majd kíváncsi arccal vizsgálni kezd.
- Ki vele, mit akarsz kérdezni.
Mondom nevetve, válaszul a zavarára. A teremtőre, ha nem lenne ilyen fiatal biztos nem hagyna hidegen egy az aranyos pofi. Duncant pedig nem csodálom, elvégre vagy négy-öt téllel kevesebbet látott, mint én, bár ő legalább emlékszik rá.
- Dolgoztál? Fáradtnak látszol.
- Vasököl helyét vettem át Haradnál.
- Csak nem elküldte? Duncan mindig olyan büszke volt rá, hogy ott dolgozik, nem teheti ezt vele…
- Nyugi, Duncan csak a bányába ment vasért és amíg nincs itt Haradnak kell valaki, aki kisegíti. És mivel jobban fizet, mint Alrik beugrottam.
- Héé te lány, hát minek tartalak, ha nem figyelsz a vendégeimre?
Jött a kiáltás, egyenesen Kevin szájából. Alyssa hirtelen megpördült, majd valami bocsánatkérést motyogva elviharzott. Nem igazán tudtam, hogy nekem szánta-e, vagy Kevinnek, de különösebben nem is számított. Társaságom nem maradt, így megragadtam a korsót, majd az olcsó, de legalább hűvös sör elfogyasztása mellett a vendégeket kémleltem. Általában ugyanazok az alakok, de hátha felbukkan valaki érdekes.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzer. Jan. 27 2010, 19:55

-Francba!
* Már me-gint. Az ember (pardon, vámpír) azt képzelné, hogy a természetfeletti képességekkel egyúttal az is jár, hogy nem esik el, és nem botlik bele mindenbe úton-útfélen. Rosszul hiszi mindenki. Hinni a templomban kell.
Szóval, az történt, hogy belerúgott egy, az ő útjában lévő virágládába (megjegyzés: tél van. Mit keresnek ilyenkor virágok kint a teraszon?!). És az szépen átrepült a fogadó ablaküvegén.
Legalább a vámpírképességei működnek.
Mármint az erő.
Csörömpölés. Mindig ez van, ha egy ablak betörik. És aztán kiáramlik az ember tömeg. Jobb lenne eltűnni, mielőtt ez bekövetkezik. Ezt szem előtt tartva pillanatok alatt megkerüli a fogadót, s a hátsó ajtót használja. Nem csalódik, az emberek éppen az ellenkező irányban kutatják a vandált, aki betörte az ablaküveget. Jaj, de könnyű lenne most kirabolni őket!
Persze, ezt nem gondolja véresen komolyan.
Inkább észrevétlenül leül egy magasított székre a pultnál, és angyali ártatlansággal várja a fogadóst. Cecíliától kölcsönzött köpenyét (amúgy fekete alapon piros csipkés anyag... na igen. Ez Ceci ruhatára.) lazán félredobja a mellette lévő üres székre.*


// IDŐN KÍVÜLI//


A hozzászólást Seyla Vulfia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 28 2010, 12:12-kor.
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzer. Jan. 27 2010, 20:39

//még maradok, ha Orin is jelzi a bajait, akkor átírogatom//

A csörömpölésre először meggondolás nélkül lehúztam a fejem, veszélyt sejtve, de aztán hamar kiderült, hogy az épület egyik üvege adta meg magát. A földön fekvő összetört virágcserepet elnézve nem volt kérdés, mivel törték be az ablakot. Hamarosan csinos kis tömeg kerekedett, élén az ordítozó Kevinnel. Megértem a dühét, az az üveg egy vagyonba került, talán hónapok bevételét költötte el, hogy a vendégei ne fagyjanak meg egy-egy hideg téli napon. Most pedig valaki bedobja, ráadásul a saját virágjával. Hogy lehet valakiben ennyire kevés becsület...
Felemeltem a korsómat és egy emberes korttyal majd a felét eltüntettem, majd keresgélni kezdtem a zsebeimben. Két réz a sör, Harad ma adott nekem egy ezüstöt, de még néhány réznek is lennie kell valahol. Végül megtalálom az érméket, leteszem az asztalra, majd tovább figyelem a nyüzsgést. Alyssa már a cserepeket sepri fel, innen is jól látom, hogy vacog a kitört ablak alatt. Most jöhet megint néhány hónapra a kinyújtott disznóhólyag, amíg megint megengedheti magának egy üvegablak árát és talál valakit, akinek van is. Neki se könnyű az élet.
Megittam a sör maradékát, majd felálltam, hogy távozzak. Nem volt mára más dolgom, talán visszamegyek Alrikhoz, elég késő van már. Kifele indultam, amikor észrevettem egy nőt a pultnál. Egyrészt nem szokott ott senki leülni, a székek inkább csak megszokásból voltak. Másrészt nem volt ismerős. Bár a faluban nem voltam olyan sokat, majdnem mindenkivel találkoztam már, de rá nem emlékeztem. Átutazóban lenne? A ruhája arra utal, hogy jól megy neki, de akkor hol vannak a testőrei? És egyáltalán mit akar Kevinnél? Bár ez volt a legjobb hely a faluban még mindig elég kicsi kényelmet ígért. Egyáltalán kétlem, hogy az olcsó sörrel beérné. Jó poén lesz, ha kiderül, hogy itt nincs cukros víz vagy mentalevéllel ízesített friss almalé. Vagy bor, aminek üvegje hat arany. Az egyik hátsó asztalhoz mentem, ahol az egyik környékbeli földműves iszogatott, majd leültem mellé. Suttogva kérdeztem:
- Tudsz valamit arról a nőről? Sose láttam még itt és a ruhája alapján sem ide tartozik.
Kérdésemre felnézett, megnézte, akire mutattam, majd válaszolt.
- Bárcsak ilyen nők laknának erre. Én se láttam még. Biztos valami gazdag utazó kereskedő felesége.
- De akkor hol vannak a testőrök? Hol a férje?
- Túl sokat aggódsz. Ezek az utak nem veszélyesek. Lehet lelépett a férje vagyonával. De ha így is van, semmi közünk hozzá.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyPént. Jan. 29 2010, 18:53

* Valahonnan a kabát zsebének mélyéről előkotor egy érmét. (Nézzenek oda, mit nem rejt Cecília ruhája! Vajon mi lehet a többiben...? Hihi...) Unottan a kezére támasztja a fejét, s a másik kezét lazán a pulton pihenteti. Unatkozik. Lustán forgatja az ujjai között az aranyat, próbálja szemével elkapni a fényben való csillanásnak a pillanatát. Még neki is alig-alig sikerül... arra nem is gondol, hogy lassabban is lehet játszani a pénzzel, mondjuk, kevésbé gyorsan.*
~ Hm... ki is itt a fogadós? Lássuk csak... Vadkanban ő, Chattalban amaz... De nem jut eszembe, hogy itt ki. Lyukas az agyam, már a neveket sem tudom megjegyezni! Pedig majdnem mindenkiről első látásra megmondom milyen ember. (Mármint azon kívül, hogy milyen a vércsoportja.) Várjunk csak, itt van a nyelvemen... kkkkk...Kakaka...
Kevin!
* Abban a pillanatban, hogy elé perdült az ő embere, már eszébe is jutott a neve. Na igen, ezt nevezik arcmemóriának. Széles arccsont, enyhén borostás: mondhatni, jellegtelen arca van. De hihetetlenül mély barna szemek! A széles termet már csak ráadás, a furcsasága csupáncsak az, hogy nem zsírnak, hanem izomnak tűnik rajta minden. Hogyan csinálja, tanítsa már meg rá! Talán majd máskor. Most inkább szélesen rámosolyog Kevinre.
És zsebre teszi az aranyat.
- Mi újság Kevin? Látom, megy a bolt.
- Jobban is mehetne... -*feleli az vállvonogatva, de azért felel.*- A szokásosat?
- Igen, kösz.
Ezért is kedveli annyira. Csak a lényeg. Kevin néha-néha ad neki pár infót a környékről. Mivelhogy fogadós, sokat sztorit hall, olykor még azt is, amit nem kellene. De azért a jelentős borravalót mindig odacsúsztatja neki, mielőtt lelépne. Kevin jó fiú. Most is előhúz a pult alól egy vörösboros üveget, s teletölti neki a poharat. Csak ők tudják, mit tartalmaz. Mert ugyan kinek lenne kedve mellette inni s lerészegedni, ha tudják, hogy mellette mit fogyaszt a másik?!
Egy idegen hang üti meg a fülét. Nini, itten róla van szó! Oké, elég feltűnő jelenség, de azt hitte, az ablak azért eléggé lefoglalja a népeket. Szeme szélsebesen kutat a hang tulajdonosa után. Ravaszan csillan meg, amikor megpillantja.*
- Az ki?
* A fogadós a nyakát nyújtogatja. De biztosan tudja kire céloz, mert mindentudóan elhúzza a száját. *
- Blazer. Új fiú. Seyla...
* Nem tetszik neki a hangja. Visszafordul felé, s Kevin tanácstalan, de aggodalmas arcával találja szemben magát. Mint amikor valaki nem tudja eldönteni, hogy mondjon-e valami rosszat.*
- Igen?
- Kérlek legyél kedves vele.... -*húzza össze a szemöldökét*
- Ki? Én? Hiszen én vagyok a megtestesült ártatlanság...
- Na ne röhögtess...
- Ugyan Kevin, őszintén, le szoktam én nyelni valakit is keresztben?! -*teszi fel a költői kérdést. De a fogadós nézése nem valami biztató... hoppá, ez tényleg el tudja róla képzelni.* - Na ne, Kevin, tudod, hogy nem szeretem elrontani a gyomromat. Hiszen a te borod a kedvencem!
* Megemeli felé a poharát, s kiissza. Bár nem tudott meg semmi hasznosat, azért a pultra csúsztatja a zsebben fellelt öt darab aranyérmét, és széles mosolyt villantva Kevinre felkapja a kabátját.*
- Köszi Kevin!
* És elindul, egyenesen az "új fiú" felé. Mosolyogva, s a tekintetét keresi ahogy az asztalok között szlalomozik egyenesen előre, határozott céllal.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Jan. 30 2010, 20:26

Amikor Kevin kitöltötte a bort már előre jót vigyorogtam, hogy mit fog szólni a falusi lőréhez a naccságosasszony, de sajnos a várt hatás elmaradt. Ráadásul Kevin kapott egy marék érmét, amik közül csak az egyiket láttam de az arany volt. Na várjunk csak. Arannyal fizet? Egyrészt biztos nagyon tehetős, ha megengedheti magának, másrészt pedig Kevinnek volt valamije, ami megért ennyi pénzt. Információ? Akár, bár nem gondoltam a kocsmárosról, hogy ennyire képben lenne, viszont az, hogy a bor lett volna ennyire értékes még valószínűbbnek tűnt. De igazából semmi közöm hozzá. Már épen indultam volna, amikor felállt a nő és elindult az asztalunk felé. Mit akarhat? Egy harmincas éveiben járó földműves, aki egész életében ki se mozdult a faluból és egy ifjú, aki az utóbbi két hónapon kívül semmire nem emlékszik és örül, hogy egyáltalán van mit ennie és hol aludnia. Egyikünk szegényebb volt mint a másik, Ralf a földes lenvászon ruhájában, én az izzadságtól még mindig foltos vászoningben, meglehetősen szánalmas benyomást kelthettünk. De a lépcső a másik oldalon volt, tehát kizárt, hogy csak a szobájába menne. Előre dőltem, az asztalra támaszkodva, várva, hogy mit akar. El nem tudtam képzelni, mim lehet aki kellene neki.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyVas. Jan. 31 2010, 19:30

* Ötös skálás tízes mosolyát Blazerre és az idegenre villantva közeledik feléjük. Na, mielőtt oda érne: miért is megy oda?! Egyértelmű, egyrész azért, mert tudni akarja, hogy miért is volt róla szó. Hát, nem nehéz kitalálni, de ezért jobb megbizonyosodni róla. Nem jó dolog, ha kibeszélnek valakit a háta mögött. Másrészt, hát... talán, mert unatkozik. nincs jobb dolga, holott előtte áll még az egész éjszaka. A "szállítmánnyal" kapcsolatban már mindent ellenőrzött, sehol semmi probléma. Szóval csak társalog egyet, ahogy azt az illedelmes emberek teszik..
Ja, és hogy megtudja, mit beszéltek róla. Csak a beszélgetés végét csípte el, azt is az éles hallásának köszönhetően. Meg annak, hogy "radarjai" jelzik, ha róla van szó. És mivel sajnos nem gondolatolvasó...*
- Szép jó estét az uraknak!
* Mosolya nem hervad, ahogy végigtekint a két idegenen. Kabátját két kezével fogja maga előtt, a kézfogást megelőzendő. Tud még egy-pár trükköt amivel elkerülhető, hogy az emberek felfigyeljenek rá. Csak éppen Cecília ruhái a gyengéje...*
- Esetleg valami probléma adódott? Szívesen venném, ha a rólam folyó beszélgetés előttem folyna.
* Ja, még egy indok. Nagyon is jó: nem szeretné, ha kitudódna az a bizonyos ablak-affér... jobb a békesség. Jobban szereti, még ha elsőre nem is nézi ki belőle senki.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyVas. Jan. 31 2010, 20:42

- Jó estét hölgyem.
Viszonzom a köszönést, miközben folyamatosan küzdök a késztetéssel, hogy valami különösen csípőset szóljak az orra alá, de annál azért több eszem van, hogy egy ismeretlen gazdag nőt magamra haragítsak. Neeem, azért nem a veréstől félek, de a faluban mindenki ismer és ha kiderül hogy van valami befolyásos ismerőse akkor kinézne nekem néhány év kőtörés kényszermunkában. Az pedig nem hiányzik. Ha viszont a cinizmus nem járható út, akkor marad a túlzott udvariasság. Nem tudom mi van velem, de a hátam is borsódzik ettől a nőtől. Drága elegáns ruha, nádszálvékony derék, gyönyörű mosoly… túl tökéletes? Az kell, hogy legyen. Itt a faluban is vannak szép lányok, de ez a nő valahogy mindnél több. Ralf mellettem nem szólalt meg, gondolom hagyta, hadd egyem meg amit főztem. Egy pillanatra oldalt néztem rá és akkor láttam, hogy a földművesnek még a szája is tátva maradt. Ez valahogy szórakoztatott. Nem is tudom… talán megmutatja, hogy jobb vagyok egy tizenkettő egy tucat parasztnál, hogy nem estem hasra a csinos pofitól egyből? Ráadásul ahogy összefogta maga előtt a kabátot csak még jobban kiemelte az alakját. Ha ezt meglátná Ralf felesége bizony kapna otthon a fejére.
- Azon vitatkoztunk, hogy hogyan kerül egy ilyen földöntúli szépség egy ilyen jelentéktelen kis faluba. Talán a férje a környék földesura és kíváncsi hogyan élnek a birtokán az emberek?
Miközben ezt mondta Blazer is mosolyogni kezdett, bár ez inkább volt annak a képnek köszönhető, ami eszébe jutott. Ahogy szegény Ralf menekül a sodrófát lóbáló felesége elől.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyVas. Jan. 31 2010, 21:37

- Mi olyan mulatságos? -*kérdi, továbbra is mosolyogva, de hangjában düh rejtőzik.
Egy dolog, hogy a háta mögött kibeszélik. De azért álljon meg a menet, még hogy ki is nevetik! Na jó... hoppá. Amint kimondja, már meg is bánja. Gyakran esik abba a hibába, hogy olyanra is reagál, amit az emberek kifelé nem mutatnak, de belül nagyon is érzik... mondhatni, érzékeny a hangulatváltozásokra.
Jelen esetben Blazerére. Aki láthatatlanul jót röhög valamin. Na jó... azért nem olyan rossz a helyzet. Mentségére legyen mondva, azért a szája sarkában ott bujkál a mosoly!
Persze, mindez azelőtt történik, hogy a fiú válaszolna.
Akkor neki támad nevethetnékje. Sőt, röhögőgörcse.
Persze, nem olyan hülye, hogy a szeme közé röhögjön.
Inkább nagyon is figyelmesen végighallgatja a válaszát, amiből az derül ki, hogy nem igazán ismeri az itteni életet. Könyörgöm, hol vannak már földesurak?! Na jó, lehet, hogy fel kellene világosítani. Viszont, minek? Ha egyszer olyan aranyos! Éppen az imént nevezte "földöntúli szépségnek"! Ami, valljuk be, hízelgő, és még részben igaz is...*
- Egy... -* emeli fel egyik ujját*- ez nem jelentéktelen falu.
* Főleg hogy emberek lakják... hihi.*
- Kettő... -*még egy ujj*- nem szándékozok férjhez menni... egyhamar.
* Talán pár száz év múlva... ~hacsak nem jön vissza~... nem, akkor sem.*
- És három... -*ujj*- Evolyanban nincsenek birtokok, sem földesurak, új fiú. Csak otthonok, és azoknak tulajdonosai. Maximum vezérekkel találkozhatsz errefelé. Óhaj, sóhaj panasz, bánat....?
* Várakozik. Pont.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyCsüt. Feb. 04 2010, 20:17

Az ismeretlen nő szemében és hangjában düh bujkál, ami egy pillanatra gondolkodóba ejt. Ha tényleg valami befolyásos nőszemély, akkor ezt még csúnyán megjárhatjuk. Aztán eszembe jut, hogy Ralf is csak tizenkettő egy tucat földműves, én meg éppen csak ide vetődtem, ugyanolyan utazó vagyok, mint bármely másik ember. Ha kell, akkor felszívódok néhány napra. Arra nem gondoltam, hogy esetleg tudhatja a nevem, mégis ki mondta volna el neki? Amikor elkezd kioktatni, akkor ül ki először a mosoly az arcomra, ezt egyszerűen nem lehet megállni. Tipikusan a "felsőbbrendű", nagyvilági asszonyt játssza, akihez még szólnunk se nagyon lenne szabad, ráadásul mindent jobban tud, mint azok, akik itt élnek. Előredőlök az asztal felé, majd én is felemelem a jobb kezem.
- Egy...
Kezdem a számolást, ugyanúgy, ahogy nem is olyan régen ő tette.
- ... mi fontos ebben a faluban? A parasztviskók? A malom, ami mindjárt összedől? Vagy ez a kocsma, ami nagyjából arra jó, hogy néha a munkások lehajtsanak egy korsó olcsó sört?
Nem tudtam mit tart olyan fontosnak ebben a faluban, de az biztos, hogy én semmit nem láttam, amit máshol nem találhatna meg az ember.
- Kettő.
következő új, következő tények. Már előre jót szórakoztam azon, hogy hogyan fog ezekre reagálni.
- Talán mégis megfontolandó lenne. Egy védtelen nőnek könnyen esik baja.
A mondat végét egy kacsintással toldottam meg, az első ötlet, ami eszembe jutott, amikor kimondtam, hogy Duncannel ketten banditának öltözünk és elkapjuk, amikor távozik a faluból. Akár nemes, akár nem, egy parasztlánytól is megkaphatjuk a megfelelő jutalmat, ha ilyen csinos.
- Három.
Egy pillanatra szélesen elvigyorodtam, mert ez volt a legjobb.
- Lehet, hogy az Evolyrani birodalomban nincsenek földesurak, de most az emberek földjeit járja hölgyem. Talán kérdezze meg Andre nagyurat, hogy ő mit szól ehhez. Övé a falu és még vagy tucatnyi környező település.
A végén megint kacsintottam, egyszerűen túl szórakoztató volt ez a kis monológ ahhoz, hogy az ember fia fapofával tűrje.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Feb. 06 2010, 13:12

* A következő percekben a nagyon is hullámzó kedélyállapot a leginkább jellemző rá. Mert mi is történik?! Nézzük csak az elejétől...
A széles molyos Blazer valamelyest feszélyezi. Talán, mert közben tudja, mit is gondolhat róla? Valószínűleg. Mindig is a felsőbbrendű személyt játszotta, és ezt az emberek vagy nem szeretik, vagy meghunyászkodnak. A legutóbb például menekülésre késztetett valakit, de ez most mellékes. Ideje akkor kipróbálni valami újat! Kezdve azzal, hogy végighallgatja ezt a személyt itt, előtte.
De az első érve viszonylag megfontolandó. Be kell hogy vallja, egyre inkább érdeklődik a mondandója iránt. Leül. A székre. Mellé(jük).
Őszintén be kell hogy vallja magának is, a fiú amiket elmondott, mind igaz. Csak ki kellene egészíteni eggyel-mással, de lényegében az alapokról fején találta a szöget. Malom, kocsma... csak a parasztviskók nem tartogatnak semmi érdekeset. A benne élő embereken kívül, természetesen. De nem válaszol, mert a kérdések túlságosan költőinek tűntek.
"Kettő."
- Áhh, szóval több "tényed" is van...
* Kabátját az asztalra dobja, s állát a kezére támasztja. Vélhetően hosszú lesz ez a lista...
Nem úgy az új fiú élete, ha még egy ilyen megjegyzésre vetemedik. Védtelen nő?! Na jó, oké, Seyla, állj le... Mázli, hogy a hirtelen indulatból maximum egy ráncba szaladt homlok látszik. Nem is a szavai voltak azok, amik felingerelték, inkább a szavak mögött megbúvó gondolatok. Számára nem a legjobbakat ígérők. Bárki megmondaná, aki hallaná Blazer kuncogását a szavaiban, vagy... nem, a kacsintásra nem is akar gondolni. A végén még előjönnek eddig csak Cecília jelenlétében létező hajlamai. Amúgy nem engedheti meg magának. Szép kis vita kerekedhet még ebből, és igenis,a végén egyszerűen ki fog sétálni azon az ajtón és vissza sem néz, amíg a Sötét Oromig nem ér.
Ez a terv. Jó, mi? ( Siralmas... )
Ő sem tűri fapofával ezt az egész monológot. Mi van Blazi, begörcsölt a szemünk?!
- Bocs nouveau venu, akárkitől hallottad ezt az "Andre a nagyúr", jobb ha többé nem hallgatsz rá. Még párszor átverhet...
* Már az ajkain voltak a szavak, de nem szól inkább semmit. Miért is járassa a száját egy olyannak, aki meg sem hallja amit mondani akar. Persze, persze, a az a híres konfliktus- ösztön... most azonban ez teljesen hidegen hagyja. Miért neki kellene felvilágosítania ezt az embert arról... áhh, mindegy. Majd rájön, hogy nincs igaza.
Feláll, s magára teríti a kabátot, haját egy mozdulattal kihúzza alóla. Szereti, ahogy a hópihék ráesnek, és megmaradnak. Ez olyan... téli.
Zsebre tett kézzel Blazerhez fordul elköszönni. Ám megakad valami a kezében. Nocsak, mit rejthet még a ruha...? Kíváncsian húzza elő a kezét. *
- Egy szórólap... -*suttogja, majd felnevet. Fehér vadkan fogadó. Evolyran. Még lehet, hogy hasznára is válik most. Szép emlékek fűzik oda, ha nem is a legjobbak.
Hirtelen ötlete támad, s a jövevényre pillant. A lehetőségeket fontolgatja... s arcán mosoly terül szét az életmentő ötlet nyomán. átnyújtja neki a lapot.*
- Mit gondolsz, lennél útitársa egy gyenge, védtelen nőnek, nouveau venu?
* Csak a gondolatai gunyorosak. Minden ő, csak nem gyenge és védtelen. Csak a gondolatai gunyorosak. De ha ez kell Blazernek, nem fog csalódást okozni. Amúgy egy angyal.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyHétf. Feb. 08 2010, 21:13

Mikor leül mellém a nő, valahogy megelégedést érzek. Nem tudom miért. Nem volt célom, hogy itt tartsam, nem volt célom, hogy elzavarjam… talán az lehet, hogy itt egy nő, aki bár nem akarja bevallani, biztosan valami vagyonos családból származik. Mégis… egy egyszerű parasztban talált valami, ami felkeltette a figyelmét. Kinézet? Hangszín? Határozottság? Ki tudja. De valami oka van, hogy itt maradt, sőt leült.
- Nem én vagyok az első…
Mondja, közömbösen megvonva a vállát, mikor Seyla szóvá teszi, hogy nem csak az első mondatára akar felelni. A kabát az asztalra kerül, a söröskorsó mellé, én pedig csak magamban szórakozok jó rajta, hogy mennyire elüt. A korsó fából, faragása elnagyolt, de a célnak megfelel. A kabát ellenben kiváló minőség, valószínűleg többe kerülhetett mint amit itt az emberek egy év alatt megkeresnek. Ráadásul a mozdulat, amivel ledobta a koszos asztalra minden súgott, csak azt nem, hogy sajnálná, hogy baja lesz. Valakinek itt nagyon jól megy a sora.
- Nem tudom, kire fogok hallgatni, ha az egész falu szavahihetetlen. Talán majd a tehenektől kérek útbaigazítást.
Alig mondom ki a nő feláll és veszi a kabátját. Nem bírjuk a közeget? Vagy arra számított, hogy a falusiak majd hanyatt esnek tőle és mindent elhisznek neki? A hópelyhek mindenesetre furcsák, tekintve, hogy nincs hideg a kocsmában, Kevin nem szokta hagyni fagyoskodni a vendégeit, ráadásul általában el szoktak olvadni az ember testének melegétől. Kicsit furcsállom a dolgot, de mindig tanul valamit az ember. Nem ejtettek a fejemre, látom, ahogy megtalálja a lapot a zsebben és azt is, ahogy meglepődik rajta. Most találta ki az egészet, de milyen lovag lennék, ha nem védelmezném a nőket? Mondjuk igaz, ami igaz, a lovagságnak még csak a közelében sem vagyok. De az idegen nő vonalai kellemes időtöltést ígérnek, engem pedig mint már említettem… na igen ne ismételjük magunkat.
- Természetesen kötelességemnek érzem, hogy mindent megtegyek, ami tőlem telik, ezért azt javaslom, hogy aludjon itt Kevinnél és holnap induljon útnak. Amennyiben igényt tart a szolgálataimra természetesen állok rendelkezésére.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Feb. 13 2010, 14:05

* Hihetetlen! Képes megnevettetni. Tehenek, hát persze... nem is próbálja meg elnyomni kacaját. Pont egy ilyen emberre van most szüksége. Ki tudja... lehet, hogy még hasznára válik ez az ember. Lehet, hogy még "állást" is ajánl neki... majd meglátjuk. Egyenlőre alig tud róla valamit. De ha egy kicsit kikupálódik, még sokra viheti. Az adottságai megvannak hozzá. Pár hónap képzés, és...
Na, jó lesz leállni. Még a végén egy egész kis hadsereget fog szervezni, ha így folytatja.
Zsebre teszi a kezét, és Blazerre tekint.
Na már megint van valami a zsebében. Jesszus Ceci, mit rejtegetsz még?! De ahogy érzi, ez csak kesztyű. De most jól fog jönni. Előveszi, s a fekete bőrbe bújtatva a kezét beszél:
- Semmiképp nem maradok éjszakára.
* Még szép... mit csináljon reggel?! Rohadjon egész nap ebben a kicsi házban. Kevin bírja, és szívesen látná, az biztos; de nem kifejezetten örülne a hosszabb tartózkodásának. Vagy vakondok módjára ásson puszta kézzel alagutat Evolyranig?! Köszöni, ebből inkább nem kér.*
- Igényt tartanék rá, ahogy maga mondaná... de még be sem mutatkoztunk egymásnak.
* Nyájast mosolyt felöltve kezet nyújt a fiúnak.*
- Seyla vagyok. Seyla Vulfia. Te pedig...
* Természetesen tudja a nevét, de megadja a lehetőséget, hogy maga mutatkozzon be neki. Ahogy ő szeretné. Egyeseknek fontos a név. És feltűnés nélkül át is vált tegezésre.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Feb. 20 2010, 00:09

Lehet, hogy kezd megbabonázni ez a nő, de a nevetése valahogy azt az érzést kelti bennem, hogy minden rendben lesz. Ha ennyire szórakoztatónak tart, annak rossz vége nem lehet. Mivel ülök, ha nem akarok kitörni vagy legalábbis elzsibbasztani a nyakam, akkor valahova a dereka-hasa környékére látok rá, ami meg kell mondjam a legkevésbé sem bánt. Bár, ha pár hüvelykkel feljebb… koncentrált Blazer, rossz vége lesz, ha hagyod hogy a fellángolásaid vezessenek. A ruha kicsit megmozdul, ahogy az ismeretlen nő újra zsebre teszi a kezét. Most mit fog előhúzni? Nyulat. Vagy azt kalapból szokták? Persze végül nem fogadja el az ötletemet, pedig tényleg nem érdemes éjszaka a környéken bóklászni. Nem mintha olyan nagyon veszélyes lenne, de hideg van, nem lát az ember az orra elé sem elesik, eltöri valamijét, aztán amíg a segítséget várja elmélázhat, hogy miért nem várta meg a reggelt. És persze nem megy egyedül a falnak, ha már kitalált valami agyrémet, akkor viszi magával a másikat is… bár ha belegondolok… ő meg én kettesben a sötét erdőben. Na jó legyen, ennyit megér a dolog. Legfeljebb szerzek Duncantől valami fegyvernek látszó tárgyat, hogy ha valami paraszt elénk ugrik, hogy pénzt vagy életet, akkor legyen mivel jómodort verni bele.
- Ahogy kívánja hölgyem.
Bemutatkozás… persze, még meg sem mondta a nevét és én sem siettem vele. Végül is hol van még a napéjegyenlőség, ráérünk. „Te pedig”… Mintha említettem volna azt a dolgot a padlóval meg a fejemmel. Vagyis ennek a hiányát. Azért ennyit nehogy ne vegyek észre.
- Blazer. Blazer Kilian, ha úgy jobban tetszik.
Hogy miért épp Kilian? Nem tudom. Harad hívta így az egyik kardját, amit kétévnyi munkával készített. Valahogy úgy éreztem a név rám is illik.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Feb. 20 2010, 19:02

Nocsak. Viszonylag gyorsan beleegyezett a fiú, hogy vele menjen. Csak aztán nehogy megbánja valamelyikük. Bár, ahogy így elnézi, nem lesz probléma az úton. Ennek az embernek nem eshet bántódása, amíg ő úgy nem akarja... van ugyanis pár terve, amit szeretne megvalósítani, de egyenlőre esze ágában sincs kifejteni neki, vagy akár csak megemlíteni. Nem kell idő előtt elijeszteni, még az sem biztos, hogy alkalmas a feladatra. De mivel eléggé spontán jött neki az ötlet, az is meglehet, hogy kudarcba fullad. De egy próbát megér. Vagy többet.
Most, hogy így mindent tisztáztak...
- Blazer, akkor intézd el, amit szeretnél és fél óra múlva találkozunk itt a fogadó előtt.
Ennyi idő csak elég lesz neki, hogy összeszedje magát. Addig ő meg maximum körbejárja a falut, és körülnéz egy kicsit. Az sosem árt. És addig sem tétlen.
Az ajtó felé veszi az irányt zsebre vágott kézzel, de még a küszöbről visszafordul.*
- Jobb lesz, ha sietsz nouveau venu, mert nem szeretek várni.
Kilép a téli éjszakába, szeme rögtön hozzászokik az égbolt fényéhez. Egy pillanatig csak áll, figyeli a szállingózó hópelyheket maga körül, s megvárja, amíg az ajtó be nem csukódik mögötte. Aztán megiramodik. Keresztül a falun, körben, a földeken, majd egy árva lelket sem látva, egyenesen be az erdőbe, meg sem állva a fák sűrűjében megbúvó faházig, de nem vesződik kopogtatással, és rögtön benyit az ócska ajtón, de nem is kell ide nagy cicoma. Röpke negyed óra múlva egy jól megtömött, hosszúkás féloldalas táskával a hátán jön ki, no meg két új, antik tőr büszke tulajdonosaként.
Viszonylag gyorsan visszaér a fogadóhoz, bár nem sietett. Még öt perce maradt... mivel üsse el addig az időt?
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Feb. 27 2010, 22:49

Vulfia kisasszony cselekedetei nem lettek kevésbé szokatlanak, de valószínűleg kezdek hozzászokni, mert nem igazán lepődök már meg semmin. A parancsolgató hangnem… ha neki ez tetszik hát hajrá. Ha túlzásokba esik még mindig helyre tehetem. Elvégre nem ismer senki, egy tizenkettő-egy-tucat paraszt vagyok, ő pedig a saját szándékából közösködik velem.
- Csak aztán nehogy meggondoljam magam és elkéssek.
Mondom halkan, csak magamnak, amikor közli, hogy jobb, ha sietek. Ő maga tartott igényt a kíséretre, ha nem tetszik neki a módi, akkor alászolgája, akkor lássam legközelebb, amikor a hátam közepét. Felállok az asztaltól, még mindig dermedt társamnak megveregetve a vállát, majd Duncan háza felé indulok. A barátom kint lakott a falu szélén, egy Winston nevű vadásszal együtt. Elég rövid idő alatt odaértem, bezörgettem, mire Duncan nyitott ajtót.
- Blazer! Mit keresel te itt ilyenkor?
- Egy kérésem lenne. Bejöhetek?
- Persze, gyere.
A ház berendezése meglehetősen kettők képet mutatott. A bútorok kiváló fából, hozzáértéssel lettek faragva, a falra mind szöggel volt rögzítve, viszont hiányzott minden, ami nem volt feltétlen szükséges vagy pénzbe került volna. Ami itt volt, azt ők ketten csinálták a saját kezükkel.
- Egy nőt kísérek el Evolyranba és szükségem lenne valami fegyverre.
Fordultam Duncanhez.
- Megőrültél? Tudod, hogy az milyen messze van? Ráadásul este akarsz indulni?
- Tudom és igen, este. Ha láttad volna, amit én megértenéd.
Na erre aztán elvigyorodott a jó öreg vasököl, majd a ládájához fordult. Felnyitotta, majd elkezdett kipakolni. Volt ott szekerce, tőr, tagló, még csonthasító bárd is.
- Ha egyedül mennél azt mondanám, hogy vigyél szekercét. Praktikus, nem csak harcra jó. De gondolom most legalább annyit számít, hogy a hölgyike elaléljon tőled inkább ezt javaslom.
Azzal egy vékony pengéjű kardot mutatott fel. Az egész nem volt hosszabb három lábnál, egy erősebb katona nem nevezné fegyvernek, tipikusan olyan, amivel a nemes fiúcskák hadakoznak.
- Nézz már rám Duncan. El tudsz képzelni engem egy ilyen macskahegyezővel?
- Nem.
Nevetett Vasököl, majd tovább túrta a ládát.
- Akkor marad ez. Négy láb hosszú, hat font. Még ha nem is vágja át a húst összetöri alatta a csontot. Igazi fegyver.
Mutatta fel a kardot. Kicsit kopottas volt, a bőr markolat sima a használattól, de nekem megtetszett a fegyverből sugárzó erő.
- Ez kell nekem.
- Na akkor itt van, mindjárt megkeresem a hüvelyt meg kerítek egy fegyverövet is. Aztán cserébe hallani akarom majd, hogy mire jutottál.
- Rajtam nem múlik, nyugi.

Nem sokkal később immár felfegyverezve, egy szürke porszínű köpenybe, amit Alrik kölcsönzött nekem indultam Kevin kocsmája felé. Rég eltelt a fél óra, eszem ágában sem volt ideérni időre. Hogy miért? Nem tudom. Fogjuk rá, hogy látni akartam mérgesen Seylát.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyVas. Feb. 28 2010, 16:50

* Elismerően tekint végig Blazeren. Inkább nő, mint vámpír vagy egy fegyverforgató szemével méri végig, de jobban belegondolva, minden szemszögből tetszik neki, amit lát. A régies, de masszív kard is az oldalán. Egyszerre reméli, hogy ne legyen semmi bonyodalom az úton, de ugyanúgy akarja is az ellenkezőjét. Látni szeretné, hogy viselkedik egy ilyen helyzetben. Egyre jobban tetszik neki az ötlete.
Ő maga nem visel más fegyvert, mint örök amulettjét a nyakában hosszú bőrszalagon, gondosan rejtve az ingében, további amulettek karláncon, kétélű tőr az övrészen, dobócsillag a zsebben, hajtű (mi mindenre jó tud lenni!), a csizmában egy-egy tőr, rejtett zsebben.
A gyilokjait még Evolyranban hagyta, remélve, hogy ennyi biztosítás elég neki, ami van. De soha sem lehetünk elég óvatosak, úgyhogy Nibelon ajándékát azért zsebre vágta. Ki tudja, használható-e még. Ha ennyi nem lenne elég, még mindig ott van a tény, hogy vámpír. Nem mintha olyan sok ellensége lenne.
Lábát vidáman lóbálva a fogadó bejárata fölé nyúló tetőn, elmosolyodik, és leugrik az alatta lévő padra, onnan pedig a földre. Nem volt jobb dolga, tehát nézelődött addig egy kicsit, amíg várt.*
- Indulhatunk? -*kérdi semleges arckifejezéssel.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyVas. Ápr. 04 2010, 00:16

~Semmi reakció? Azért legalább megszólhatta volna, hogy hol jártam eddig. ~
Azt gondolom mondanom se kell, hogy Seyla nem csak ezzel lepett meg, hanem az első látásra kialakított véleményt véglegesen porrá zúzta azzal, hogy kétembernyi magasan, a lábát lógatva várt rám, majd játszi könnyedséggel ugrott le és vagy tízlábnyi zuhanás után még csak meg se tántorodott. Az már biztos volt, hogy nem az, akinek látszik, de hogy kicsoda vagy egyáltalán honnan jött tippelni se tudtam volna. Mikor leérkezett nem sokkal elém rám tört az ásíthatnék, így egy kicsit oldalra fordítottam a fejem, majd megmozgattam a nyakam, hogy elűzzem a fáradtságot. Kimerítő napom volt, de ki akartam deríteni a nőről, amit lehetett.
- Csak utánad.
Jobb kezemmel magam elé intettem, miközben a balt a kard markolatára helyeztem. A hüvelykujjam a gombon nyugodott, a kisujjam pedig még elég távol volt a keresztvastól. Nem igazán féltem semmitől, mégis ki akarna megtámadni? Bár, manapság ki tudja... a kard az oldalamon megér néhány napi élelmet, még ha más értékem nincs is, lehet, hogy valakinek megtetszik. A hold fényesen világított és bár nem volt telihold elég fényt adott, hogy fáklya vagy lámpás nélkül is biztonságosan lehessen utazni a sötétben. Ha Seyla elindult és követtem néhány lépés távolságból és az ezüstös fénybe próbáltam felmérni a ruházatát. Olyan jeleket kerestem, amik elárulhatják, honnan jött. Egy jellegzetes ruhadarabot, a színek összhatását, ahogy viseli a dolgokat... valamit.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyKedd Ápr. 06 2010, 12:53

* Amikor Blazer int, hogy csak menjen utána, hát elindul. Hátra nem fordul, úgy is hallja a követik. Mit ne mondjon, tetszik neki Blazer szófukarsága. Nem beszél sokat. Ez a típus mindig tettekkel bizonyít. Klassz. De az ember megérzi, ha távolról is, de valaki figyeli. Pláne, ha a szöveten is átüt a pillantása. Márpedig, nem szereti, ha valaki fixírozza. Tartsa csak a távolságot, és ha ez megvan, akkor nézzél előre. Vagy a szemébe.
Na jó, a pár lépés távolságot sokszor elengedi. A szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket nem?! Még ha a saját szabályaidról van is szó... A ciki akkor van, ha az ellenségedet engeded túl közel... lábtávolságon belül.*
- Tetszik a látvány Blazer? Ha jól megbámultad a seggemet, ide is jöhetnél mellém. Itt a falu vége, és nem szeretném, ha egy eltaposott kő nekem támadna.
* Ez halál komoly. Vigyázni kell, mert bizonyos varázslatok után a tárgyakban benne marad a mágia. És... kellemetlen tud lenni, ha összefutsz egyel. Csak egy jó tanács ilyen esetre: ülj le. Komolyan. Vagy az eredmény egyenlő egy heti szakadatlan lovaglással. Már ha valaki megtalál.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Ápr. 10 2010, 18:21

Hát ki vagyok én, hogy ellenkezzek egy hölgy kérésével? Felzárkózok Seyla mellé, de nem hagyom ki a lehetőséget és amikor mellé lépek rácsapok a fenekére. Legfeljebb kapok egy pofont, az meg elmúlik. Ennyit megér. Persze azért készülök, hogy ha kell elkapjam a fejem, de Seyla elég vékony ahhoz, hogy túlságosan ne féljek, még ha el is talál. Ha megúsztam a dolgot, akkor sem a környező fákat nézegettem unalmamban, hatlábnyi magasból az embernek ennél izgalmasabb dolgokra is van rálátása. Megszólalni még mindig nem szólaltam meg, ki nem állhattam azokat az embereket, akiknek állandóan járt a pofájuk. A csend pedig egyébként is jól jött, ha valaki közeledik legalább meghalljuk. Nem mintha számítottam volna bármilyen veszélyre, banditák nem nagyon jártak erre, ráadásul a kereskedők inkább nappal utaztak, szóval jó eséllyel, akik rájuk vadásznak azok is most pihenik ki magukat. Hacsak valami meglepő nem történik kétlem, hogy bárkivel is találkoznánk. Ketten vagyunk… egy isten háta mögötti erdőben.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Ápr. 10 2010, 18:51

- Mi?!
* Nem tagadhatja, meglepték. Állatira meglepte a fiú. Nem nézte volna ezt belőle. Blazer mindenesetre kap egy fekete pontot. Ne akarja, hogy összejöjjön a három. Na ne már... Blazer, amint valaki seggére csap? Ráadásul éppen az övére?! Ha nem tudná, hogy fekve, fél kézzel ki tud nyomni egy (fél)sárkányt még felpofozta volna Blazit. (Na jó, inkább rúgáspárti, a kezét ritkán használja ilyen célokra.) De ma már nem teszi, különböző okok miatt... úgyhogy pillanatnyilag csak nagyon-nagyon csúnyán tud nézni rá. És dühösen. Egy vámpír sértettségével. Néha irtó gonosz tud lenni.
Aztán hirtelen ragyogóan elmosolyodik, egyenest a fiú szeme közé. Vagy bele. Attól függ, hogy hogyan értjük... Mert a szemei sokat sejtetően csillognak. Közelebb lép hozzá, egészen kartávolságon belülre. Egyik karját felemeli, az ujjára tekeri Blazer egyik hosszabb tincsét, majd a kezét a nyakára csúsztatja, hátra, egészen a tarkójáig.
Végig mosolyog, s szemeit Blazerébe fúrja.
Ujjával a csigolyák felett köröznek. Igen, megvan az a pont... Határozottan két ujjával nyomást gyakorol rájuk. Nem nagyon, csak mint egy határozott kézfogás.*
- Blazer, még egy ilyen húzás, és a gerincednek kampec. Meg vagyok értve?
* Keresi a szempárban a megértés szikráját. Nem szeret feleslegesen fenyegetni. Csak sértettségében és... Vigyorog még? Naná! Csak a hatás kedvéért. Másrészt meg, ilyen a kedve. *
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Ápr. 10 2010, 19:50

Nem tudom mire számítottam, de valahogy úgy érzem, hogy nem ezt vártam volna. Seyla alig egy arasznyira hajol hozzám. És ráadásul még fenyegetőzik. Hát lehet komolyan venni? Hiszen ha a nő nem ismerte volna be, hogy védtelen most nem lennék itt. Az, hogy miért mondta, tényleg egy egyszerű, magányos nő –amit egyre inkább kétlek- vagy más okból akart maga mellett tudni, már teljesen lényegtelen. Első esetben nem tud megölni, másik esetben pedig nem akar. Más vesztenivalóm nincs.
- Nem lesz még egy ilyen húzás, megígérem.
Mondom, majd sejtelmes, már-már gonosz vigyorba húzom a számat.
- Annál kreatívabb vagyok, hogy ismételjek.
Egy gyors mozdulattal átkarolom a nőt, bal karommal a derekánál, jobb kezem pedig ismét a fenekét találja meg. Hiába no, ami szép az szép, formákról és tapintásról nem is beszélve. Ezzel együtt előre hajolok és oldalt fordítva a fejemet számat Seyláéra tapasztom. Majd most derül ki, hogy tényleg annyira tüzes-e a kicsike, mint az eddig mutatta. És persze mindeközben még közelebb húzom magamhoz, hogy érezzem minden porcikáját.
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Ápr. 10 2010, 21:10

* Már-már hirtelen komoly arcot ölt magára, amikor Blazer... "ismétel"?! Először persze, hogy nem érti a szavait... először.Aztán már csak magát tudja szidni, válogatottan és kimeríthetetlenül. Hülye volt és kész. Pedig azt hitte, tud bánni a szavakkal. Erre kiderül, hogy milliószor pontosabb is tudna lenni, ha akarna.
Ami a legrosszabb, hogy élvezi. Mentségére legyen mondva; Blazer miatt. A lélekfosztás a vérében van, le sem tagadhatná, így teljes... átéléssel fogadja a másik hangulatát. Vagy érzéseit. (Kinek mi tetszik jobban.)
Kellett ez neki? Ilyen helyzetbe hajszolnia magát? Egy hajszálnyira a lebukásig, vagy már annyira sem?! Még sem hagyhatja, hogy így menjen tovább.
Ideje ultra plus extra gyorsaságra kapcsolni, kerül, amibe kerül. Sikerült durván felhúzni az agyát. Gratula, Blazer! Örülj, ha most egy elmosódott foltot, vagy még annyit sem látsz!
Kezei most kettejük közé szorultak, ahogy a férfi átölelte, de legalább megkönnyíti neki a szabadulást. Szempillantás alatt oldalra kiüti a másik karjait, éppen annyira, hogy kicsússzon az ölelésből és már a háta mögött is van; keze előrelendül, s pontosan találja el a tarkót, egy helyen a kellő nyomással és lendülettel, csak egy pillanatra, minek következtében Blazer úgy marad, ahogy van, totális mozdulatlanságban, akár egy szobor.
Ügyi voltál Seyla! Örömében még egy sikoly is elhagyja ajkait, bár ennyire azért nem gyerekes, ugye? De mégis van oka az ünneplésre, hiszen SIKERÜLT! Anno, még önvédelem leckéknél tanulta ezt a fogást. De még a tanára sem engedte, hogy kipróbáltja. (Naná, nem akart véletlenül kipurcanni egy zöldfülű kezétől.)
Ami azt illeti, emberként nem is próbálta ki senkin. Sőt, vámpírként sem... De most itt volt az alkalom! És sikerült! Várjunk csak... ez biztos?
Lassan odalép Blazer elé és óvatosan elhúzza a szeme előtt a kezét. Ez az! Blazer lát!


A hozzászólást Seyla Vulfia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 30 2010, 17:09-kor.
Vissza az elejére Go down
Aredhel Narmolanya
Fényhozó
Fényhozó
Aredhel Narmolanya

Hozzászólások száma : 397
Age : 31
Hírnév : 3

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Boszorkány
Rang: Isthar

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Jún. 05 2010, 18:20

*Ared szinte révületben lépegetett a falu főutcáján. Az Otthontól nem messze volt ez a kis település, régebben ide jött mindig ha akadt valami beszerezni-valója. Úgy ismerték itt őt, mint a hóbortos mágust, aki állandóan gyógyfüvekkel babrál. Pár napja készült már arra, hogy eljön ide, de arra, ami fogadta, semmiképpen sem számított.*
~Hát ez egész egyszerűen hihetetlen... Mi történt itt? mi ez a sok ismeretlen arc? Arra ugyan számítottam, hogy sokan rám ismernek a köpönyegemről, de itt szinte alig akad ismerős... Mintha megnőtt volna a lakosság. Vajon mi elől menekültek?~
*A csendes kíváncsiságtól hajtva a kocsma felé vette az irányt. Amúgy is fel akarta keresni Kevint, akivel régi és gyümölcsöző kapcsolata volt különféle gyógynövények és saját készítésű dolgai valamint a kocsmáros által előállított ínyencségek cseréjét illetően. Hiába, az erődben sok minden van, de Kevin konyhájának remekeit csakis itt élvezheti még egy mágus is. A kocsmába lépve szinte azonnal ki is akart fordulni. Nyüzsgő sokaságot pillantott meg a régen oly csendes helyiségben. Végül nagy levegőt véve leemelte fejéről a köpönyeg kámzsáját, és a pult felé indult. Kevint már messziről kiszúrta: a kocsmáros éppen csapra vert egy söröshordót. Ared türelmesen várt a pult mellett a sorára. Amíg Kevin a söröshordó és a vendégei körül szorgoskodott, a lány szemügyre vette a fogadó belsejét. A sok idegen arc közt megpillantott pár rég nem látott ismerőst is, akik kíváncsian pillantottak felé. Ared komolyan bólintott feléjük, majd ismét a pult felé fordult ahol egyszerre Kevin égszínkék szemeivel találta magát szemközt.*
- Hát itt vagy, mágus. Előbbre vártunk.-
- Hogyhogy, Kevin? Tudtatok a megérkezésemről?-
- Sean, a vadász látta a farkasodat tegnapelőtt a Kristálycsengő patakból inni. Azóta akinek csak szüksége van a füveidre, mind engem nyaggat. - *Kevin mindentudó pillantással mérte végig a nőt, majd a pult alá nyúlt és előhúzott egy vaskos pergamentekercset.* - Itt vannak a kívánságok, mágus. Ne nézz olyan meghökkenve, jó ideig kószáltál, régóta hiányoljuk a dolgaidat. Már azok a készletek is rég kifogytak, amit nálam hagytál.- *Kíváncsi pillantással vizslatta Aredet, majd könynedén vállat vont.* - Persze mi közünk nekünk közönséges halandóknak a mágusok dolgaihoz. Itt járkáltok közöttünk, talán adtok, talán elvesztek, aztán eltűntök. Végül ismét előkerültök, mintha mi sem történt volna.- *Akárhogy erőlködött azonban a csavaros eszű kocsmáros, Ared nem árulta el neki, merre járt, csak ennyit mondott:*
- Dolgom volt, Kevin, amit már régóta el kellett volna rendeznem... De most egy darabig maradok.-
- Helyes, hölgyem, akkor munkára fel, és mutasd a portékádat. - *Előkelő mozdulattal intett a söntés mellett nyíló kis szoba felé, majd megtorpant és őszinte rémülettel az arcán nézett a lányra.* - Remélem, hoztál pár dolgot, mert ha hírét veszik a népek hogy itt jártál, nem fogják elhinni nekem, hogy nem én tettem zsebre a kotyvalékaidat.-
*Ared egy pillanatra meghökkent majd megeresztett egy kis halk kacajt.* - Jó a szimatod kocsmáros uram. Mielőtt elindultam alaposan felpakoltam, remélve hogy szükség lesz a dolgaimra.- * vidáman követte Kevint a szobába, és elkezdte kipakolni az asztalra a cókmókjait. Kevin ámuló szemei előtt egymás után tűntek fel a különlegességek a bővítő bűbájjal "megkezelt" tarisznyából*
-Hoztam mézet pár csuporral, ennek nem ártott az eltelt idő: a legfinomabb fenyőméz amit valaha is kóstoltál. Van pár üveg ecetben és borban eltett fűszerem. És persze az illóolajak: rózsa, viola, gyöngyvirág, orgona és szegfű....-* Szép sorban rakosgatta ki az üvegcséket, csuprokat az asztalra, majd előhúzott pár hófehér vászonzsákocskát.* - Itt vannak a szárított növények. Ráírtam a zacskókra melyikben mi van, el sem tévesztheted. Remélem egy darabig elég lesz.- *Kis félszeg mosollyal az arcán kotorászott még a tarisznyában, majd diadalmas képpel előhúzott egy jókora vászonzacskót.*-Ezt pedig neked hoztam Kevin, ajándékba. A hazám havasaiban növő sárga rókagomba van benne, felfűzve, megszárítva. Remélem, kedvedre való lesz.-
*A kocsmáros elégedett arccal köszönte meg a lánynak a szállítmányt, majd szép sorjában előhozta a mágus számára előkészített finomságokat. Sajt, túró, sült húsok, sütemények és egy szép nagy üveg bor kerültek az asztalra. Végül pár vég fehér vászon és egy kis selyemzsákocska, ami szépen kimunkált gombokat, csatokat és pár maréknyi üveggyöngyöt rejtett. Ared párás tekintettel szemlélte a sok földi jót, majd szinte egyszerre kezdett el pakolni a kocsmárossal.
Az elégedett kocsmáros végül megkínálta a lányt egy pohárka violalikőrrel a jó üzlet örömére, majd ismét vendégei felé fordult. Ared elköszönt Kevintől, barátságosan intett az asztaloknál üldögélő falusiaknak, majd kilépett az utcára. Komótosan ballagott hazafelé és már azon járt az esze, milyen jót fog lakmározni a tarisznyában rejlő finomságokból.*
Vissza az elejére Go down
Blazer Duranin
Nehézlovag
Blazer Duranin

Hozzászólások száma : 251
Age : 28
Hírnév : 7

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyPént. Júl. 30 2010, 22:27

A nő gyorsasága és határozottsága meglep. Erősebb mint gondoltam volna, de ez nem változtat a helyzeten, hogy egy munkán felnőtt férfival került szembe. Nem hónapokig tartó edzések edzették az izmaimat, hanem pajták és házak éptése és egész napos munka. Lehet Seyla bérgyilkosnő vagy akármilyen titkos társaság ügynöke, egy edzett férfival akkor sem veheti fel a versenyt. Oldalra mozdul, valószínűleg meg akar kerülni. Ösztönösen fordulok felé, a lendülő keze elől pedig elkapom a fejem, így a vállamat találja el. Fájdalom hasít belém, sokkal, de sokkal erősebben ütött meg, mint azt elképzelhetőnek tartottam. Lehet, hogy el is törte a vállam, ha szerencsém van, akkor csak ficam. Mit akarhat? Megölni a bátorságomért?
A gondolatok cikáznak a fejemben, miközben a kardhoz kapok. Kell egy kis idő, mire kihúzom és így, hogy a bal kezem béna az ütéstől az egyemsúlyom sem az igazi, de talán a meglepettsége, hogy nem sikerült elsőre amit akart elég lesz. Ha nem… akkor lehet hogy itt és most végem. Nem tudom ki ő, kinek vontam magamra a haragját, de minden kétséget kizáróan képzett volt a harcban, amit én nem mondhatok el magamról. Ha tényleg komolyan gondolja és van nála rejtett fegyver, akkor akár meg is adhatom magam… de nem fogok harc nélkül meghalni. Akkor legalább magammal viszem. Nem szólok hozzá, annyira megváltozott a viselkedése, hogy nem tudok vele mit kezdeni.
Vissza az elejére Go down
Kegyetlen Liana
Fejedelemnő
Kegyetlen Liana

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 10

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Keresztút.   6. Eclar EmptySzer. Szept. 08 2010, 07:27

*Hideget érzett bőrén... Beszélgetés szűrődött be odakintről. Nem látta, mégis tudta, hogy amazok az ajtó előtt beszélnek vmiről... Valakiről...
Csend következett. Egy ideig nem neszeztek még az egerek sem, amiket pedig hallani szokott, amint apró lábaikon futkosnak föl-alá a helyiségben. Annyi ereje azonban nem volt, hogy fejét oldalra fordítva kinyissa szemeit. Vagy volt, csak kedve van megcsappanva?
Már maga sem tudta biztosan.
Másnap... Újra jövés-menés támadt. Ez a mostani azonban már kezdte idegesíteni.*
~ Mi a fenét mászkálnak annyit? Így nem lehet nyugta az embernek...~
*Pár percnyi mászkera, majd újra csend.
Fülelt. De az égvilágon semmit nem hallott. Szemhéjár résnyire nyitotta. És micsoda szerencse, hogy csak ennyire, mert az ablakon betóduló fényáradat majd kiverte szemeit. Homlokát ráncolva csinált kezéből napellenzőt.
Szemei mindinkább hozzá szoktak a fényhez. Lassan körbe hordozta tekintetét.
Jól gondolta... Egy nem túl kényelmes, és igen szegényesen berendezett szobában feküdt, egy ágyon. Megpróbált felkönyökölni, de a mozdulattól belenyilallt bordái közé. Fájdalmas nyögés keretében feküdt vissza hátára, és a plafont kezdte nézni.
Gondolataiba mélyedt volna, ha nem szakítja ki közülük egy nőnek a hangja.*
- A mozgás nem a legjobb ötlet a törött bordákat figyelembe véve, és még csak nem is fájdalom mentes. *hallatszott a bejárat irányából*
- Ki vagy, és hogy kerültem ide? *kérdését a nyitott ajtóban álló nőre nézve tette fel*
*A női alak, kit egyelőre jótékonyan és sejtelmesen eltakart a kontúrját körülölelő fény, habozás nélkül lbelépett a helyiségbe. Az ajtót félig behajtotta, hogy az ágyban lévőt ne vakítsa a napfény.*
Vissza az elejére Go down
Formenya Hyalma
Levegősodró
Levegősodró
Formenya Hyalma

Hozzászólások száma : 281
Age : 30
Hírnév : 1

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Elemi mágus

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Keresztút.   6. Eclar EmptySzer. Szept. 08 2010, 08:10

*Nesztelen nyílt ki az ajtó, ahogy a mágusnő lenyomta a kilincset. Odabenn félhomály uralkodott. Nem szerette a fény részleges hiányát, ám jelen esetben ez volt a legjobb körülmény annak a nőnek, ki már hosszú órák óta feküdt eszméletlen mozdulatlanságban a kopottas pléd takarásában.
Végül is ki ne tudná, milyen vacak érzés, amikor arra tér magához, hogy majd' kiégeti szemeit a nappali fényesség. Ő már tapasztalta is nem egyszer. Bár a fájdalom bizonyára jelentősebb mértékben hat az emberre. Pláne, ha az illető bordái igen csak töröttnek bizonyulnak.*
- A mozgás nem a legjobb ötlet a törött bordákat figyelembe véve, és még csak nem is fájdalom mentes. *közölte fejcsóválva*
- Ki vagy, és hogy kerültem ide? *jött a kérdés az ágyon fekvőtől*
*Formenya amolyan bíztató mosoly félét engedett meg magának, miközben behajtotta maga mögött az ajtót.*
- Formenya vagyok. És ami a kérdés további részét illeti... *kipillantott menet közben az ablak előtt elsétáló alakokra, akik minden bizonnyal rögvest be is fognak jönni a szobába* - Arra hamarosan megkapod a választ, mint ahogy arra is, miért is vagy most itt.
*Némi hatás szünet, majd az ajtón diszkrét kopogás hallatszott, s végül Formenya invitálására belépett két személy.
Egy átlagosnak mondható magasságú férfi állt az ajtóban, oldalán egy ifjú leányzóval. Nem is tartott hosszú pillanatokig, míg Liana felhúzott szemöldökkel felült az ágyon. S most, még egy nyikk sem hagyta el ajkait.*
- A pillantásodból ítélve nem először van szerencséd vendégeidhez Liana úrnő.
*Azzal el is hallgatott. Részéről a felvezető szerep letudva. Mostantól azé a dolgok irányítása, akit az teljes mértékben megillet: Thral Worneus-é.
Vissza az elejére Go down
Kegyetlen Liana
Fejedelemnő
Kegyetlen Liana

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 10

Beosztások, rangok
Nép: Emberek
Beosztás: Harcos
Rang: Lovag

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Keresztút   6. Eclar EmptySzer. Szept. 08 2010, 17:16

*Közbevágás nélkül hallgatta meg a nő mondandóját.
Neve azonban teljesen semmitmondó volt számára. Még csak halvány derengést sem idézett elő benne a név: Formenya.
Tudta, hogy még soha az életben nem látta ezt a mágusnőt. Az azonban kissé zavarta, hogy ugyan ő maga nem ismerte a mágust, ám az nagyon is tisztában volt Liana kilétével. Hiszen a nevén szólította, s még nemesi címének megfelelő megszólítást is mellékelt hozzá.*
~Tehát tudja, ki vagyok.~
*Száját szólásra nyitotta épp, amikor az ajtó újra kinyílt, és két alak lépett be rajta a szobába.
Liana hunyorogva próbálta felismerni az érkezőket, kiknek kontúrja nagyon is rémlett neki valahonnan.
Aztán a nap elé szürke felhők tolultak, ezzel kímélve meg a fejedelemnő szemeit a teljes elvakítástól. És akkor... Végre felismerte őket.
Ami azt illeti, mindkettőt felismerte. Mert nem csupán régi ismerősét, a mágusvezért sikerült agyának beazonosítania, hanem azt a kislányt is, aki félig a férfi mögé húzódva kuksolt az ágyon felülő nőre.
Liana szemöldöke kérdőn felhúzódott.*
- Thral... *futó pillantás vetése a kislányra* - és a kis védence.
*Ó igen. Jól emlékezett a lánykára. Hiszen legutóbbi találkozásuk alkalmával csaknem négyszemközti beszélgetésre sikerált küldenie a teremtőjéhez. De Thral megvédte tőle. Már megint... Mert Thral egyik jellemzője bizony az volt az ő szemében, hogy folyton ott téblábol, ahol őt az ingerli. Persze csöppet sem bánja, hogy a mágus meggátolta azon cselekedetében, hogy felaprítsa a kislányt... Gretát... Mert így hívták. Még emlékszik a nevére.*
- Tanítvány... Tanítvány és már koránt sincs akkora szüksége a védelmemre, mint azt legutóbb
tapasztalhattad.
*a férfi szokásos ferde mosolyával az arcán intézte hozzá szavait* -
Rég találkoztunk Liana... Na meg némileg más volt akkortájt a találkozásunk szituációja is.
Vissza az elejére Go down
Greta
Tűzlobbantó
Tűzlobbantó
Greta

Hozzászólások száma : 9
Age : 15
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Boszorkány
Rang: Elemi mágus

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptyHétf. Okt. 18 2010, 07:01

*A napok oly gyorsan követték egymást, hogy Greta kezdte azt hinni, a szobában fekvő Liana talán fel sem akar kelni.
Legalábbis ezt hitte. Eddig a napig.
Fürge, rutinos mozdulattal marta el a kancsó fülét és viharzott át a szóban forgó hölgy szobájába. Halk kopogására nem kapott választ, s mivel a kancsót nem volna jó ötlet a földre pakolnia, na meg nem is illik, hát óvatosan benyitott.*
- Szép reggelt Liana! Bocsánat amiért...
*Szavai itt el is akadtak. Bentebb tessékelte önmagát a szobába, és úgy vette alaposan szügyre a már kihűltnek tűnő ágyat. Ahol természetesen az úrnőnek kellene pihennie. Ám a szoba kongott az ürességtől.*
- Liana úrnő! *próbálkozott halk szólongatással, ám semmi eredményt nem hozott* - Vajon hová tűnhetett?
*Némi töprengés után fogta magát és a kancsót az éjjeli szekrényre helyezte.
Füleit halk csattanás ütötte meg. Hegyezte is füleit a zaj irányába. Aztán ráéjött, miféle hangokat hall.
Ajkai szélébe apró gödröcskékbe ült mosolya, úgy rohant ki a házból. Nem lassított, egyenesen a hátsó udvarra vette az irányt. És tessék. Jól sejtette. A hatalmas udvaron, amit jól láthatóan küzdelmekhez rendeztek be, ott viaskodott két alak. Két olyan alak melyek egyikét igen jól ismerte.*
- Thral nagyúr! Liana úrnő! Jó reggelt!
*Greta hangja vidám csengéssel vetett véget ideiglenesen a két fél harcának.
Greta lelkes figyelemmel telepedett le a fűbe, és figyelte, amint a mágusvezér cinkos kacsintással köszönti őt. A kislány hasonló cinkossággal viszonozta köszöntését. Liana közben felé bólintott, amolyan üdvözlés képpen, aztán újra támadásra és védekezésre is készen emelteék maguk elé kardjaikat, és újfent egymásnak estek. Nem kímélte egyik sem a másikat. Greta tudta jól, hogy nem is a kíméletesség a céljuk hanem az, hogy a napok közben tagjaikat eluraló fásultság, s erőtlenség újra átadja helyét az elemi erővel elsöprő kitartásuknak, és félelmetes harci erejüknek.
Igaz, a most zajló küzdelem csupán edzésnek minősül, ám mégis félelmetes erővel bíró ellenfeleknek látszik mindkettő.
Thral, a maga vad, zabolázatlan erejével oly erős csapásokat mért a nőre, hogy abban az esetben, ha nem a harcedzett Liana állná vele szemben a sarat, akkor úgy omolna térdre az illető, mintha megvadult ménes tiporta volna földig.
De a harcias nő továbbra is kivédte a férfi minden támadását. Sőt, még el is tudta taszajtani magától, hogy ugyanazzal a mozdulattal máris támadhasson. A kardpengék szikrázva sírtak az erőtusától. Greta sem tudta volna megjósolni ki lesz a győztes, s ki a vesztes fél. A lehetőségek nagyjából azonos mértékűek voltak.
De akkor Liana újra támadott. Thral kitért a csapás elől, s közben ajkai halk igét suttogtak. A lányka csak annyit látott az egészből, hgy Thral suttog valamit, s rögvest eztán Liana elrpül az útjából, hogy a föld homokját felszántva állapodjon meg teste jó három méternyire.*
- Igeeeen! Thral a legyőzhetetlen!
*Talpra szökkenve ugrált, így adott hangot örömének. Hallotta, amint a férfi valami olyasmit mondott a nőnek, hogy nem kellene csupán egyetlen támadási módra figyelnie, mert még előfordulhat, hogy komoly sérülést szed össze, ha egy mágus az ellenfele.
De ez a kis mondat csöppet sem érdekelte Gretat. Ő most csak azon örömújjongott, hogy mestere még most is olyan erővel bír, hogy nem képes leteríteni még ez a nagyon, nagyon, de nagyon félelmetes harcosnő sem. És ettől Greta boldog volt.*
Vissza az elejére Go down
Seyla Vulfia
Dagorlad ladyje - vámpír
Seyla Vulfia

Hozzászólások száma : 554
Age : 32
Hírnév : 17

Beosztások, rangok
Nép: Vámpírok
Beosztás: Vérszívó
Rang: Örző

6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar EmptySzomb. Okt. 30 2010, 17:26

Blazer Duranin írta:
A nő gyorsasága és határozottsága meglep. Erősebb mint gondoltam volna, de ez nem változtat a helyzeten, hogy egy munkán felnőtt férfival került szembe. Nem hónapokig tartó edzések edzették az izmaimat, hanem pajták és házak éptése és egész napos munka. Lehet Seyla bérgyilkosnő vagy akármilyen titkos társaság ügynöke, egy edzett férfival akkor sem veheti fel a versenyt. Oldalra mozdul, valószínűleg meg akar kerülni. Ösztönösen fordulok felé, a lendülő keze elől pedig elkapom a fejem, így a vállamat találja el. Fájdalom hasít belém, sokkal, de sokkal erősebben ütött meg, mint azt elképzelhetőnek tartottam. Lehet, hogy el is törte a vállam, ha szerencsém van, akkor csak ficam. Mit akarhat? Megölni a bátorságomért?
A gondolatok cikáznak a fejemben, miközben a kardhoz kapok. Kell egy kis idő, mire kihúzom és így, hogy a bal kezem béna az ütéstől az egyemsúlyom sem az igazi, de talán a meglepettsége, hogy nem sikerült elsőre amit akart elég lesz. Ha nem… akkor lehet hogy itt és most végem. Nem tudom ki ő, kinek vontam magamra a haragját, de minden kétséget kizáróan képzett volt a harcban, amit én nem mondhatok el magamról. Ha tényleg komolyan gondolja és van nála rejtett fegyver, akkor akár meg is adhatom magam… de nem fogok harc nélkül meghalni. Akkor legalább magammal viszem. Nem szólok hozzá, annyira megváltozott a viselkedése, hogy nem tudok vele mit kezdeni.


* Hátrébb húzódok. Már nem ficánkolok össze-vissza, mint valami éretlen kis csitri. Ebből elég volt, nincs kedvem szórakozni. Sokan megőrültek már a hirtelen hangulatváltozásaimtól, nem kell még több embert elijeszteni. Különbeni , fontosabb dolgunk akadt most, hogy Blazer olyan nagylelkű volt, és bizonyította nekem a rátermettségét. Persze.. ki ijedne meg egy gyenge kis nőtől, éjnek évadján. Rántsunk rögtön kardot ellene!
Szememet vészesen rávillantom, s lazán nekidőlök a mögöttem álló fa törzsének. Csak remélni tudom, hogy nem kap utánam a gyökereivel.*
- Ügyes, Blazer.
* Még engem is meg lehet lepni. Ne is olyan nehéz, mint az ember hinné...*
- De most már elég a játékból.
* Laza, normál léptekkel átszelem a közöttünk lévő távolságot, s a kezemmel óvatosan (nem szeretem a sebeket a tenyeremen... egyszerűen zavar), mégis határozottan félretolom a pengét az utamból.*
- Fe4ladatom van a számodra. Már tudom, elég rátermett vagy hozzá... -*pillantok le a kardra, melyen még mindig rajta tartom a kezem, majd visszaemelem tekintetemet a férfira, mélyen, bele a szemébe*- ... de még nem vagy felkészült. -*rázom meg a fejem, a szemem le nem veszem az övéről*- Meg kell tanulnod, hogyan fordítsd az erődet a saját javadra!
* A kardpengét feltolom, függőleges helyzetbe hozva, s óvatosan a másik kezemmel villámgyorsan kikapom a kardot a kezéből. Majd hátralépek egyet, s vízszintesen átnyújtom neki.*
- Első lecke: soha ne engedd ki a fegyvert a kezedből!
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
6. Eclar Empty
TémanyitásTárgy: Re: 6. Eclar   6. Eclar Empty

Vissza az elejére Go down
 
6. Eclar
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: EVOLYRAN - A SZÖVETSÉG :: Emberek uradalma :: Emberek uradalma-
Ugrás: