EVOLYRAN


 
HomeCalendarGy.I.K.CsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 A Tifar-család otthona

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyCsüt. Dec. 10 2009, 00:53

*Dreamien miután magához tér, leroskad egy székbe. Gondolatai csak akörül forognak, hogy vajon milyen veszély fenyegetheti őket. A darthar börtönben ül, így ő nem lehet.
Közben fél szemmel látja, hogy Ninquë elteszi a rajzot és hogy Lyllen letelepszik az ágyára és onnan nézelődik. Ha nem lenne olyan gondterhelt, még mosolyogna is a kis tündéren, ahogy ott ül és gondolkodik.
Kedvese észreveszi aggodalmát. Odabújik hozzá, mire az ishtar átkarolja feleségét. Szeretné megnyugtatni, de máskor oly nyugodt tekintete most aggodalmat áraszt. Nem tudja megtéveszteni feleségét, nem is nagyon akarja, csak megnyugtatni szerette volna. Elég ha ő aggódik.
Hirtelen zajt hall kívülről. A ház egyik varázscsapdája lép működésbe. Valaki rossz szándékkal közelít.
A csapda fából van, rácsapódik a célpontra, és hangos reccsenése elárulja, hogy el is törik. Csak a mágus tudja, hogy egyike azoknak a dolgoknak, melyek már elkorhadtak és melyeket Tifar már ki is akart cserélni. Ezért ment kivágni azt a fát, mikor Lyllennel találkozott.
Csendben, csak szemével int feleségének, rámutat Lyllenre, majd a hátsó szoba felé.
Ninquë jól tudja, hogy ha rajta átjutnak, onnan van egérút az elfek birodalma felé.
Csendben felemelkedik székéről, majd az ajtóhoz lép, mely mellett ott áll a falnak támasztva botja. Határozott mozdulattal megragadja, majd az ajtó mellett álló súlyos szekrényhez lép. Kezét ráteszi.*
- Redditum!
*A szekrény halk nyikorgással az ajtó elé csúszik. Nyugalmat erőltetve magára a szoba belsejébe húzódik. Olyan helyre, ahonnan minden ablakot és az ajtót is szemmel tarthatja.*
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Lyllen

Lyllen

Hozzászólások száma : 237
Age : 27
Hírnév : 6

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyHétf. Dec. 14 2009, 15:55

*Kintről baljós mocorgásokat hallani. Tifar is és neje is gyorsan megérezték. amíg a férfi kiment, mert valaki be akart jönni, Lyllen még kisebb lett a párnáján. Nem tudta mire vélni, hogy ezen az eldugott helyen, ki akrnak ártani, főleg ennek a jószándéku párnak. Dreamien varázslattal az ajtó elé húzott egy meglehetősen nehéz szekrényt. Visszatérve leüllt Ninque mellé. Feszült figyelemmel ugrott a kis tündér szeme, hol az ajtóra, hol a két emberre. Majd kintről lépések zaja hallatszott. Valaki felordított.*
-Idióták!-Ezzel egyidőben megszünt a pajzs, és ajtó kirobbant a szekrénynekl együtt. Addig erpülve amíg el nem érte a falatt. Porfelhőt kavarva rontott be egy fekete köpenyes férfi. Kivehetetlenül morgott vaklamit dagorladi nyelven miközben meglendítette a karját. a mágust hihetetlen erővel taszította a legközelebbi könyvespolc felé. Mindenféle tárgyak zuhantak le a polcról az ütközés folytán, közöttük a kpép is, amely alácsúszott a szekrénynek. Ezt sokáig nem szedik ki onnan. Háta mögött két hasonló öltözékben lévő egyén közelítette meg Nyinquet. A dagorladi átcsörtetett a szobán egyenesen Lyllen felé tartva. Nme foglalkozott a nő reakcióival, a tündérre öszpontosított.*
~Én hoztam ide őket!~villnat át az agyán.*
-Neee..hagyjátok, én kellek nektek. Odarepült pár méterre a dagorladi elé. Vadul kalapált a szíve, tudta nem tehet semmit. Abban bítzhat, hogy megkímélik barátait. A férfi elkapta és hallhatón súgott a fülébe. lyllen nem értette, csak foszlányokat. csengett a füle olyan hangos volt.*
-túl értékes vagy ahhoz, hogy figyelmen kívűl hadjunk!-*gonosz mosolyra húzódott a szája. Karmai köré fonta a törékeny testet, meggyűrve a lehellet vékony szárnyakat. Addig szorította, míg a fiúból kitört egy keserves üvökltés,..... majd elhalkult. egy daragbig még a kezében tartotta, aztán letette az asztalra az ájult tündért. szárnyi ösze-visza voltak gyűrve. siralmas látványt nyújtott most. a férfi, hogy minden óvintézkedést megtegyen fenhangon így szólt.*
-Csak néhány szó, és az újjam mozdításáar fullad meg a férjed elf! Semmi hírtelen mozdulat... És ez rád is vonatkozik mágus!-*maljd leköpött a padlóra.-*Azt se tudja mi a varázslat-*morgott magában, majd újult lélegzettel folytatta.-Ha jól viselitek magatokat azt ios elfelejtitek, hogy itt voltunk. Nem esik bántódásotok.
Vissza az elejére Go down
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyKedd Dec. 15 2009, 00:32

*Ninquë látja, amint férje eltorlaszolja az ajtót, majd a közelébe hátrál. Lyllent is figyeli, a kis tündér feszülten figyel.
A következő pillanatban kiáltás hallatszik és a szekrény és az ajtó is darabokban repül a szemközti falig.
Ninquë bár számít támadásra, megijed és sikolt egyet. A berohanó köpenyes támadó Dreamient nekilöki az egyik könyvespolcnak. Az elf lány szaladna oda hozzá, de két másik férfi közeledik hozzá. Hátrál pár lépést, így távol marad a két köpenyestől, akik láthatóan nem tekintik ellenfélnek a terhes nőt.
Lyllen hirtelen megjelenik és magára vonja a figyelmüket. A kis tündér nagyon bátran cselekszik. A gonosz dagorladi azonban megkínozza és a tündér elájul. Rossz nézni, ahogy előtte szenved és amilyen állapotban van, mikor a férfi végre leteszi. Ezután a férjét és őt fenyegeti. Ninquë Dreamienre néz, aki ott ül a polcnak dőlve nyakában egy nagy kupac könyvvel. Tekintetük találkozik és Ninquë olvas férje szemeiben. Aggodalom, féltés, düh, meglepettség kavarognak benne.
Az idegeskedéstől a lányba fájdalom hasít a pocakjába. A babára is ráragad az idegesség és nagyon elkezd rugdalózni.
Ninquë megfogja kezeivel a hasát és nekidől a falnak. Nincs messze tőle az asztal és háta mögött ott az egérút.
Mélyeket lélegzik, hogy valahogy megnyugtassa magát, de ebben a helyzetben ez lehetetlen.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyKedd Dec. 15 2009, 01:11

*Dreamient a lökés nekirepíti a háta mögött lévő könyvespolcnak. Egy pillanatra el is veszíti a tudatát, de utána már ismét magánál van. A földön ülve kardját keresné, de nem találja. Valahol a szoba túlfelén hagyhatta el. Botja azonban ott hever mellette, de egyenlőre nem nyúl hozzá.
Lyllent figyeli, amint magára vonja a dagorladiak figyelmét. Szólna neki, hogy meneküljön, de a tündér mást forgat a fejében.*
~Bátor, de nagyon naiv. Ezek nem kegyelmeznek nekünk. Idáig érzem a sugárzó gonoszságot belőlük….~
*Közben keze ökölbe szorul, mikor látja és hallja a tündér szenvedését.*
- Lelketlen állatok…
*Mormogja maga elé. Tehetetlen dühében az egyik könyvet szorongatva.
Hallja a dagorladiak vezetőjének hozzájuk intézett szavait. Magát még nem is féltené, de szerelmét és gyermeküket már annál inkább.
Agya lázasan jár, hogy valami kiutat találjon.
Nem hisz a dagorladinak.*
~Csak azért mondja, hogy visszatartson minket bármiféle ellenállástól. Jóllehet neki Lyllen kell, nem hiszem, hogy minket megkímélne.~
*Erre a gondolatra összeszorul a szíve.*
~Ninquë. A baba. Nem hagyhatom, hogy bajuk eshessen.~
*Dühe egyre fokozódik. Tekintete kedvesét keresi és látja, hogy nincs túl jól. Szemébe néz, és szinte olvas benne. Reméli, hogy kedvese is így van vele.
A földön ülve bal kezét lefelé taszítja észrevétlenül. Halkan, mintegy maga elé mormolja:*
- Tene borus!
*Hirtelen minden átmenet nélkül sötétség borul a házra. Látni senki nem láthat semmit. Reméli, hogy Ninquë tényleg becsukta a szemét, ahogy jelezte neki. Előtte memorizálta magában a három dagorladi helyzetét.
Kezébe kapja botját, miközben felpattan. A bot végével az asztal előtt álló gonosz felé bök.*
- Falco lucis!
*A bot végén lévő faragott sólyom mintha megelevenedne. Hirtelen vakító fehér fény tölti be a szobát, s e vakító fény szárnyaló sólyom alakját ölti fel. Elszáguld a két szemét fogó dagorladi mellett, egyenesen neki a vezetőjüknek. A sólyom fénykarmai mélyen beleszántanak annak arcába maradandó sebeket égetve bele, miközben fénye el is vakítja annak szemét is, majd a következő pillanatban el is enyészik.
Közben Dreamien megszünteti a sötétséget és már úton is van. Felkapja az asztalról az ájult tündért és Ninquë kezébe nyomva küldi őket a vészkijárathoz.
Megfordul, immáron szembe a dagorladiakkal. Tudja, hogy az előbbi hirtelen varázslat hatása nem tart sokáig. Fel kell tartania őket, míg a többiek menekülnek.
Bár minden nagyon gyorsan történik, már csak arra van ideje, hogy a dagorladi vezérre még egy bűbájt alkalmazzon. Botjával rábök az arcát markolászó latorra és egy „Flectorus” kiáltással annak fegyvereit átröpíti a szobán. Közben próbálja elállni a másik kettő útját, de erre már nem marad több ideje. Hallja a vezér kiáltását, hogy ne engedjék szökni őket.
Az egyik dagorladi utánuk is veti magát, a másik pedig Tifar felé rohan.*
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Lyllen

Lyllen

Hozzászólások száma : 237
Age : 27
Hírnév : 6

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzer. Dec. 16 2009, 13:27

*Dreamien mihelyst alkalma nyílik rá támad. Varázsigével vakítja meg a dagorladiakat., ám a mágia nem tart ki annyi ideig, hogy a mágus odaérhessen a vezetőjükhöz. Közben meg is állt felvenni a tündért. Ezt csúnyán kihasználta a dagorladi.*
-Dolor dus!-közben kezével ostorcsapás szerü mozdulatot tesz. A katonáinak egyfolytában parancsokat osztogat.*
-A nőt!-Erre mindketten Ninque felé fordúltak. Az amelyik már amúgy is őt vette célba, az elé ugrik, a másik kikapja a kezéből Lyllent. Majd együttes erővel leszorítják a földre. A varázslat ahogy kimondta a dagorladi megdermesztette az isthart, a harmadik furcsa mozdulatra kínzó fájdalom járta át Tifárt. Mosolyogva közelítette meg a földön fekvő mágust. *
-Látod? Én is ismerem a varázslataitokat. És most jöjjön amit megígértem!-*gonosz mosoly húzódott a szájára, miközben áldozata felé nyújtotta kezét. Valami érthetetlent mormolt egy furcsa idegenszerü nyelven. Érezte ahogy a mágus megvonaglik a keze alatt, majd mozdulatlan lett. Még a két katona is megrémült. Félve kérdezték meg aggályaikat.*
-Uram, csak nem..., azt mondtad nem ölünk meg senkit.
-Nem is öltem meg!-*vonta meg a vállát, míg odaért Ninquehez, rámosolygott és így szolt.: - Szép álmokat!
*És az ő emlékeiből is kitörölte azt amelyik rájuk és Lyllenre vonatkoznak. A nő is elvesztette az eszméletét, akit gyengéden letettek a földre a katonák. Ekkor tért magához Lyll. Ijedten körbenézett, majd a vezéren állapodott meg a tekintete, mintha kérdőre vonná, de nem kérdezett. Az meg csak gúnyoros mosloyt küldött felé.*
-Rakjátok a kalitkába!
-Ezt még megkeserülöd!-*Üvöltötte kikelve magából.*
~Miattam halltak meg...~
*A rajz pedig ott hevert a szekrény alatt, de már nem is fogják keresni.*


//köszi a játékot, remélem nem velem fogjátok rendbe tetetni a házat ^^ Very Happy lol! //
Vissza az elejére Go down
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzer. Dec. 16 2009, 17:06

*Ninquë az utolsó pillanatban jött rá, hogy mit is akar Dreamien. Már csukott szemmel hallgatja a meglepett dagorladiak hangját és a vezetőjük fájdalmas ordítását. Mozgást érez, majd a kezébe nyomnak valami puhát. Kinyitja és Lyllent látja benne. Férje a menekülés irányába tuszkolja. Nem jut messzire. Az egyik dagorladi állja útját. Közben hallja, amint a vezér már magához térve férjére támad. Nincs ideje figyelni. Lefogják, a tündért pedig elveszik tőle. Rémülten látja, hogy férje mozdulatlanul fekszik a földön. A sötét mágus felé tart. Katonái kérdésére megkönnyebbülten hallja, hogy nem ölte meg férjét a gonosz férfi. Rajta is varázslatot hajt végre. Hirtelen minden elsötétül és már tehetetlenül fekszik a földön, ahová a többiek helyezték.
Arra ébred, hogy valaki gyengéden simogatja. Mikor kinyitja szemeit otthonában van. Férje karjaiban fekszik, ő ébresztgeti. Körülötte romokban a szoba.*
- Mi történt itt?
*Kérdi férjét mosolyogva. Utolsó emléke hogy Dreamien reggel elindult fát vágni.*

//Köszi a játékot! Smile//
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzer. Dec. 16 2009, 17:24

*Dreamien nem tudja megállítani a mellette elrohanó dagorladit. A másik sem felé közelít már, miután a főnökük Ninquëre küldte őket.
Szembefordul a mágussal, aki azonban bot nélkül is veszélyes.
Hirtelen nem bír mozdulni, de lát és hall mindent. A következő mozdulatra erős fájdalom járja át a testét. Nem tudja meghatározni, mi fáj, mintha minden egyszerre sajogna.
A dagorladi szavaira nem is jut eszébe, hogy nem ismerheti a fénysólyom varázslatot, hiszen azt csak ő ismeri. A fájdalom eltereli gondolatait erről. Ninquët látja, hogy közben leszorítja a másik gonosz. Tehetetlenség, fájdalom és kétség uralja gondolatait. Hiába küzd, nem bír az átokkal, mely megbénította tagjait. Még hallja a varázslat első szavait, melyek sötétségbe borítják.*

*Megmozdul. Tagjai mintha ólomból lennének, nehezen mozognak. Ködös fejjel áll talpra. Körbetekint. A szobát mintha háború dúlta volna. Látja a beszakított ajtót, az összetört szekrényt a szoba másik végében.
Körülötte könyvek és fadarabok hevernek.
Megpillantja Ninquët és elfelejti minden fájdalmát és minden fáradtságát.
Odarohan hozzá. Él. Megkönnyebbülten térdel le mellé és kezdi simogatni, csókolgatni, ébresztgetni.
Ninquë kérdése üt szöget a fejébe. Utolsó emléke, hogy az Alceron fennsíkon egy fát készül kidönteni.*
- Nem…tudom.
Hogy vagy?
*Aggódó tekintettel néz kedvesére, majd mikor a lány közli vele hogy jól van, zavartan tekintget körbe ismét. Szerelmét felsegíti a földről és biztos, ami biztos az ágyhoz kíséri.*


//Köszi a játékot, jó volt nagyon. Nem, de a számlát majd benyújtjuk Wink//
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Dec. 20 2009, 01:06

*Elkövetkező napjaik dolgosan, szeretetben teltek.
Ninquë növekvő óvatossággal, egyre többet pihenve tüsténkedett a ház körül, férje pedig az Alceron-fennsíkon korábban kidöntött fát dolgozta fel verejtékes munkával, majd szállította fel apránként a ház mellé.
A romokat hamar eltakarították, a könyveket visszatették a helyükre.
Gondolataik vissza-visszatértek a történtekre, melyekre nem emlékeztek. Minden esetre valamit sejtetett felük a bevetetlen és láthatóan használt gyerekágy, a kis kanál és a harmadik, szintén kis tányér.
Logikájuk azt diktálta, hogy vendégük volt. Talán egy kis gyermek, ám innentől jótékony, ám bosszantó köd takart minden mást.
Talán elrabolták a vendéget, talán maga okozta a rombolást és az emlékezet kiesést, mielőtt elhagyta őket?....nem tudni.
Dreamien pár nappal később fedezte fel a hiányzó grafitot. Újabb tanakodás követte, de nem vezetett eredményre, mert nem találtak sehol semmit, amihez felhasználhatták volna. Egyike lett a megfejtetlen rejtélyeknek.
Ninquë rendezkedés közben ráakadt egy a ház leírását tartalmazó pergamenre. Apja jól elrejtette. Kiderült, hogy az ismerteken kívül jóval több varázslat védené a házat, de ezek mintegy alvó állapotban vannak.
Mikor Tifar hazatért összedugták fejüket és közös döntéssel tekintettel a múltra elhatározták, hogy amint a felújítások készen lesznek újra aktiválják a ház mágikus védelmét, hogy többé ártó szándékú nem juthasson be és ne támadhasson rájuk.
Az ishtar kezei lassan megkérgesedtek, de a ház nemsokára megerősítve állt.
A házaspár szerelmesen, egymást ölelve állt és nézett végig rajta, miközben a pergamenről egymás után mondták ki az azon lévő varázsszavakat, melyek bűbájokat és védő varázslatokat keltettek életre a házon kívül és azon belül egyaránt.
Rejtett csapdák keltek életre és váltak ismét láthatatlanná, erős pajzsok emelkedtek, melyeken átok, ártó mágia, fegyverek át nem hatolnak. Illúziók keltek életre a gonosz megtévesztésére, ha esetleg behatolna és átkok is, melyek újra kitessékelik. Átkok, melyek egy hasonló szándékkal érkező életét is elvehetik.
Kívülről nyomai nem látszottak ennek, ám már sokkal nagyobb biztonságban érezték magukat.
A felújítás utolsó szakasza is véget ért. A ház kívülről ugyanolyan elhagyatottnak látszott, mint korábban. Ez is az illúziók egyike volt.
Dreamien még mindig sokat jártatta agyát a rejtélyeken, de már kevesebbet gondolt rájuk.
Szerelmes éjszakákon kedvese és a benne lévő csöpp kis élet mellett ő is nyugodtan aludt. Kezdtek visszatérni a gyermekvárás örömteli napjai.*
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyKedd Dec. 22 2009, 22:07

*Ninquë nagyon örül már, hogy férjével végre hazaérnek a Minnaräll vízeséstől. Már sötétedik és elfáradt az úton. Hagyja, hogy Dreamien lesegítse a lováról, majd ahogy beérnek, a szoba felé veszi az irányt.
Óvatosan fekszik be a puha dunyhák közé. Kényelmesen elnyúlik rajta,
Dreamien is megérkezik, miután ellátta a lovakat. Ez a nap a pihenésé, és férje sem akar most dolgozni.
Mikor Dreamien odafekszik mellé, odabújik a férfihoz. Az egész napot együtt töltötték, de mégsem tud betelni a közelségével.
Keze végigsiklik az izmos felsőtesten és beletúr a férfi hajába.
Finoman csókolgatja végig, miközben halad szájával felfelé a kemény hasfalon, a széles mellkason és az izmos karokon, vállakon keresztül egészen addig, míg ajka Tifar szájával találkozik és egy forró csókban forrnak össze.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyKedd Dec. 22 2009, 22:15

*Aggódva figyeli feleségét út közben. Meglepően csendes.
Megnyugszik, mikor hazaérnek és Ninquë végre bemegy lefeküdni.
Kate-et és Odint az istállóba vezeti, gyorsan lecsutakolja őket és friss vizet és szénát ad nekik.
Sietve megy a házba és gyorsan Ninquë mellé veti magát.
Jól esik a semmit tevés.
Kedvese amúgy cicásan odabújik hozzá és hamarosan el is kezdi simogatni, majd csókolgatni. A tekintet, melyet váltanak, többet ér minden szónál.
Nagyon nincs ellenére a dolog,
Az ő kezei is elkezdik vándorútjukat a nő testén. A csókok magukkal ragadják, és mikor egy forró csókban találkozik szája Ninquë ajkaival, nem is gondol már semmire. Viszonozza, és már előre is örül, hogy milyen csodálatos éjszaka elé néznek.*
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzer. Dec. 23 2009, 23:11

*Dreamient a Ninquëvel eltöltött felettébb kellemes idő után hamar elnyomja az álom. Arcán mosollyal alszik el, míg mellette kedvese is úgyszintén mélyen elpihen.
A mosoly hamarosan leválik róla. Hamarosan forgolódni kezd, kiveri a verejték, miközben ugyan nem ébred fel, de szemmel láthatóan nem alszik jól.

"Megáll egy domb oldalában. Kezét szemei fölé emeli ernyőzve az erős napfény ellen. A távolba néz, hol valami gyanús történik. Alant egy kis falu terül el. Házai mint apró gombák sorakoznak egymás mellett. Nem is azt nézi.
Az égen varjak fekete serege özönlik elő, károgásuk betölti a levegőt. Tifar érzi a rosszat, a sötétséget. Nem mer megmozdulni, csak figyel. A varjak a falu felett kezdenek körözni, mikor nagy hirtelen megelevenedik a táj a falu mellett. Fekete alakok fekete köpenyben, páncélban. Az elsők berohannak a falu mit sem sejtő lakosságára. Akit érnek, egyből kardélre hányják.
Kitör a káosz. Dreamien szaladna le a domboldalon, de lába mintha gyökeret vert volna. Itt csak külső szemlélő lehet.
A falu lakosai közül néhányan szembeszállnak a támadókkal.
Kevesen vannak, többségük éppen csak kezébe kaparintott egy szerszámot és már indul is.
Mind most az otthonukért harcolnak. Nincs esélyük. Nem telik sok időbe, a nőket és a gyermekeket láncra fűzik a támadók, az ellenálló férfiakat lemészárolják, a többi szintén láncon, összekötözve.
A támadók égő zsarátnokot hajítanak a házakra, majd amilyen gyorsan jöttek el is tűnnek a messzeségben. Dreamien még innen is látja a vérben úszó megcsonkított holttesteket.
Mostmár odaérhet. Borzalmas látvány fogadja. A testek ott fekszenek a lángok fényénél. Tifar ordítani tudna fájdalmában, de hang nem jön ki a torkán."

Zihálva ébred fel. Ninquë az igazak álmát alussza mellette, ő pedig a rémálom hatása alatt fekszik és próbál rájönni, mi is volt ez.*
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Flow

Flow

Hozzászólások száma : 659
Age : 909
Hírnév : 47

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Lyllen kiszabadítása...   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Jan. 03 2010, 10:23

*A kelő nap sugarai oly messze jártak még Evolyran partjaitól, amikor Flow halk szárnysuhogással leereszkedett a házzal szemközti fa csúcsából az ég felé meredező, vékonyka faágra. De végülis mihez képest vékonyka? Hiszen egy tündér nem a robosztus méretekről ismert. Az úrnő pille könnyű teste alatt pedig enyhén ringott az ág a hajnali hűs fuvallatoknak köszönhetően.*
- Fura... Nem látok egy fia mozgást sem.
*A tündér távcső féleséget formált két kezéből, és úgy nézett bele, mintha valóban az is volna. De szinte azonnal kuncogni is kezdett, és kínos mosollyal vakargatta meg széltől borzas haját.*
- Hihihi... Elfeledkeztem valamiről... *amint ezt kimondta, tenyeréből apró, arany fénnyel csillámló por szóródott a levegőbe, s a tündéri kezek között alakot öltött egy aranyló távcső* - Így már mindjárt más...
*S most valóban távcsővel vette szemügyre a környéket. Nem mintha bármi veszedelmes dolgot látott volna. Ó, nem... Csupán némi érzet késztette megállásra, s meggyőződésre.*
- Ahogy sejtettem... *kezei közt aranyló fénnyé alakult a távcső, hogy aztán tündérporként végezze a nyugtalan hajnali szellők szárnyán, Flow pedig vidáman csillogó szemekkel kezdett le föl rugózni a faágon* - Egy... Két... Háááá...
*És a "rom"-ra már ki is lőtte őt a felfelé süvítő ágacska, s az úrnő vékonyka hangú kacaja ott csilingelt még a földet borító, bársonyosan puha, zöld fűszálak között is.*
- Wooowwwww... *s a csöpp hölgyemény vihogva ragadta meg a ház előtti bokor egyik kiálló ágát, s egy kis visítással már át is süvített a ház ablakpárkányára, melyen némi egyensúlyozás árán sikerült is megállapodnia*
~ Óóó... Még alszanak... ~
*Kezeit szemellenzőként használva lesett be az ablakon.*
- Fura... Pedig a tündéreim ezt a házat mondták... Hmmm.
*Leselkedését némi zaj szakította félbe. Flow oldalra fordította fejét, s nagy pislogásokkal próbálta kivenni, ki vagy mi is közeledik. Persze igazából már ide libbenésekor észlelte a közeledőt. Csak nem foglalkozott vel. De, most egyenesen felé tart, s Flow magabiztosan, és szája sarkában huncut mosollyal leste az érkezőt. Egy tündér közeledett. Ezt pontosan tudta. Mint ahogy azt is, melyik tündér az.*

//Errinaya... Te vagy a hunyó.. hehe...Wink//
Vissza az elejére Go down
ErrinayaHozzászólások száma : 72
Age : 27
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Lyllen kiszabadítása...   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Jan. 03 2010, 12:01

*Már rég járt a tündérek földjén túl. És most nagyon élvezte, hogy máshová is elreppent. Valójában azért nem nagyon mozdult ki otthonról, mert félt. Hallotta a híreket, miszerint a Birodalom területei egyre veszélyesebbé válnak. Állítólag valamiféle kémek is próbálnak beszivárogni. És Erri amilyen ijedős, nem mozdult ki jó ideig. Pontosan addig, míg össze nem futott egyik barátnőjével, s nem hallotta meg, hogy mostanában mi folyik a vezérek háza táján. Ekkor eszébe jutott,mily régen is beszél tFlow úrnővel. Pedig olyan nagyon közel álltak/állnak egymáshoz, mintha legalább testvérek lettek volna. Erri ezután még aludni sem bírt. Folyton au járt a fejében, hogy vajon mi lehet az úrnővel. Talán haragszik rá, amiért már régóta nem kereste fel? És ezen kívül még rengeteg kérdés merült fel benne. Egész éjszaka ezen rágódott, s egy semet nem aludt. Aztán reggel úgy határozott, meglátogatja Flow-t, de csak miután pihent pár órácskát. Mikor felébredt, rögtön felkapkodta magára egyik szebb ruhácskáját, majd kireppent a fa odvából, s egy kis tócsa fölé repült, amiben megpillantotta magát. Mikor már megfelelőnek találta a kinézetét, megindult az úrnőhöz. Viszont mire odaért az Éjmély-odúhoz, az úrnő már épp kireppent onnan. Erri éppen hogy csak látta ezt. És mivel nem volt jobb ötlete, követte az úrnőt. És most itt tartunk.
Kellő távolságból követte Flow-t, hogy az ne vegye észre egyelőre. Nem akart lábatlankodni. No meg hát még mindig félt valamelyest attól, hogy az úrnő haragudna rá és jól rápirítana, amiért eddig nem kereste fel. Így hát óvatosan megpróbálta észrevétlenül követni hőn szeretett úrnőjét. Úgy tűnt, ez sikerül is. Legalábbis egy darabig. Ugyanis amikor elértek egy erdei házhoz, az úrnő megpihent egy kis faágon, amiről aztán ki is lőtte magát. Erri akkorát csodálkozott ezen, hogy felreppent, s közelebb ment, hogy jól láthassa, milyen messze repítette az ág Flow-t. De sajnos nem figyelt, s nekireppent egy száraz faágnak, ami hangos reccsenéssel vált le a fáról, s zuhant le a földre. Erri gyorsan elbújt az egyik fatörzs mögé, de úgy tűnt, már észrevették. Sőt, talán már eddig is, csupán az úrnő nem akart vele foglalkozni. Talán mert haragszik rá. Viszont most már muszáj lesz odamennie elé, s bocsánatot kérni vagy valami ilyesmi. Így hát fogta magát, s megindult az úrnő felé. Pillanatok alatt ott termett előtte, s szemlesütve ereszkedett le ő is az ablakpárkányra.*
-Szia Flow úrnő! Öhm...bocsánat, hogy követtelek. Igazából csak meg szerettelek vbolna látogatni, de aztán láttam, hogy épp elindulsz valahová...és engem meg érdekelt, most miféle kis kalandban lesz részed. Na meg talán nekem, ha követlek téged. Ne haragudj!
*Erri a mondandója végére teljesen vörös lett. Bár ez köszönhető a vörös ruhájának is. Félig mosolygott azért, mert látta az úrnőn, hogy az bizony nem haragszik. Sőt, kimodnottan boldog volt az arca. Ennek hatására a kis tündérke is bátran elmosolyodott, s enyhült a vörössége is. Már amennyire ez lehetséges volt vörös hajjal és vörös ruhával.*
-Tudod, már hiányoztál nekem. Csak...csak egyszerűen féltem kimozdulni otthonról. Tudod, a rémhírek miatt...ne nézz bugyutának. Csak egyszerűen féltem...és még félek is kicsit. De a kíváncsiságom ismételten legyőzte a félelmeimet. Mint már oly sokszor ezelőtt.
*Halkan kuncogni kezdett, s nagy vigyorral nézett az úrnőre. Mélyen a szemébe nézett, majd egy hirtelen késztetésnek engedve a karjaiba zárta az előtte állót. Sokáig ölelte, szorosan magához húzva. Nagyon jól esett ez neki. Bátorságot adott neki...*
Vissza az elejére Go down
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Jan. 03 2010, 17:13

*Ninquë örült annak, hogy férje mellett ébredhet. Az utóbbi egy-két hét alatt Dreamiennek sok fontos elintézni valója akadt, és olyankor korán elhagyta közös otthonukat. Kis házuk ablakán erősen tűzött be a felkelő nap, ami még romantikusabbá tette az ébredésüket. Ninquë élvezte, ahogy férje mellette fekszik és arcát csendesen szemlélheti. Ez a meghitt pillanat sok szép gondolatot ébresztett benne.*
~A napok olyan gyorsan elrohannak, annyi értékes percet veszítünk, amit kettesben tölthetnénk. Gyakrabban meg kellene ezt ismételnünk. A babavárásra minden készen áll, a többi teendő meg várhat. A baba is egyre többet mocorog a hasamban jó lenne ezeket az élményeket közösen átélni, és együtt örülni neki.~
*Ninquë hirtelen a falon lévő órára pillantott, és meglepődve vette észre, hogy elrohant az idő. Mire férje felébred terülj - terülj asztalkám várja majd a konyhában. Gyorsan elindult hát, hogy reggelit készítsen. Miközben a konyhában szorgoskodott, furcsa érzése támadt. Ritkán jön vendég a hozzájuk, de most mégis úgy érezte, hogy váratlanul betoppan valaki. Örülne annak, ha valami kedves ismerős ellátogatna hozzájuk, mert néha úgy érzi, hogy túl nagy itt a csend. Úgy hallja lassan férje is ébredezik már. Nagyokat nyújtózkodik, és feleségét keresi maga mellett.
- Jó reggelt kedves Uram! Hatalmasat aludtál, lassan hasadra süt a nap. Amíg melletted feküdtem, sok értékes gondolat jutott az eszembe. Gyere reggelizz velem, és közben megosztom veled, hogy mire gondoltam.
*Közben Ninquë érezte, ahogy a hasában lévő közös gyermekük nagyokat rugdos. Szólt férjének, aki azonnal oda is tette a kezét, hogy ő is érezze a finom kicsi mozdulatokat.
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Jan. 03 2010, 17:40

*Dreamien hosszan aludt. Az utóbbi hetek kimerítették és végre nem volt neki rémálma. Talán felesége is észrevette ezeket a feszült pillanatokat éjszaka, talán nem akarta megzavarni. Finom, érzékeny lélek az ő szerelme, tudja, mikor avatkozzon bele a dolgokba és mikor ne.
Az ishtar lassan ébred. Jóleső érzéssel nyújtóztatja ki izmait, melyeket a hosszú éj zsibbasztott el. Még csukot szemmel kezével a drága testet keresi maga mellett, de csak az üres helyet tapintja. Még meleg. Nemrég kelhetett fel.
Hallja is már a csendes sürgölődést. Lassan feláll, mikor is Ninquë bepillant a szobába és kedvesen köszönti.*
- Szép jó reggelt, Kicsim! Már éppen hiányoltalak mellőlem.
*Mikor a kisbaba megmozdul a kedves hasában, Tifar azonnal ráteszi a kezét és érzi is a semmivel össze nem hasonlítható finom mozgást. Valahogy úgy érzi, mintha a leendő kis élet megérintené őt. Szíve nagyokat dobban, majd finom kis puszit nyom a pocakra ott, ahol a gyermek kis mozgását érezte. Belenéz Ninquë zöld szemeibe és elveszik a csodálatos szempárban, majd lágy csókkal üdvözlik egymást.
Megérinti a lelkét a békés, nem sietős reggel, a napsütés, a reggeli illata.
Meg is kordul a gyomra.
Kedvese mondja is, hogy mennyire örülne egy-két kedves vendégnek.
A férfi kissé elszomorodik, nem mutatva, hiszen arra gondol, hogy kedvese magányos ezen az isten háta mögötti helyen.*
~ Mostanában oly sokat voltam távol innen, túl sokat hagyom egyedül.~
*Dreamien igyekszik nem mutatni az önostorozást. Oly szívesen töltené minden percét szerelme mellett, de a dolgok, miket halaszthatatlanul el kell intéznie folyton máshová szólítják. Fontosak is, hiszen a kicsi érkezését készítik elő.
Ninquë hirtelen kinéz az ablakon és elkerekednek a szemei. Tifar követi a pillantást és két tündért lát meg az egyik bokornál, amint éppen egymást ölelgetik. Bizony, csak második pillantásra ismeri fel az egyikben Flow-t, a tündérek úrnőjét. A másik nem ismerős neki.
Nyomban ki is nyitja az ablakot és halkan üdvözli a két kis tündért*
- Szép jó reggelt Úrnőm, Hölgyem!
Micsoda meglepetés, hogy itt láthatlak nálunk!
Kérem fáradjatok beljebb, épp szerény reggelinket készülünk elkölteni. Csatlakozzatok hozzánk!
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Flow

Flow

Hozzászólások száma : 659
Age : 909
Hírnév : 47

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyCsüt. Jan. 07 2010, 10:08

//Időn túli játék... Smile//

- Óóó... Mintha valamivel bátrabb Erri-re emlékeznék a legutóbbi szellemvadászatunkról...
*Flow viccesen felhúzta egyik szemöldökét, s egy röpke pillanatra még kacagott, s meg is csípte a lányka szárnyvégét, ahogy kislisszant a tündérke karjai közül. De mielőtt bármelyikük megszólalhatott volna, máris megzavarta őket egy mély, és felettébb hangosnak tituálható hang. Úgy libbentek néhány centivel arrébb, mintha kisebb szívroham lendületét követték volna. Aztán Flow a nyitott ablakban bámulóra pillantott, s szívéhez kapta egyik kacsóját.*
- Dreamien...
*A megszólítás után, másik kezét homlokához tapasztotta, s úgy tett, mintha hirtelen kővé dermedt volna, majd eldőlt, mint egy szál fa. Még egy csodás virág is ott pompázott markában, ahogy "hullaként" hevert a párkányon. Persze a virágot dőlés közben szedte ki a hajából, hiszen népének szimbolikus jelét mindegyikük magán viseli.*
- Kampec... Új vezetőt nekünk... Kipurcant az úrnő... *ezeket Flow suttogta csukott szemekkel, de a mondat végén kis résnyire nyitotta szempilláit, hogy leskelődhessen alóla*
*Az első, amit észrevett az volt, hogy Errinaya lassan fölé hajolt, s még szárnyvégeinek finom remegését is látta Flow. A következő pillanatban már fel is ült az úrnő, és vidáman csilingelő hangján megszólalt.*
- Most tuti öregedtem pár ezer évet a frásztól, amit kaptam... *közben elkezdte visszanyomkodni hajába a virágot, majd a művelet sikeres elvégzése után folytatta csak tovább* - Még jó, hogy halhatatlan vagyok. Máskülönben bizonyára szívroham terített volna ki. Most lenne is gondban szegény feleséged, hogy eltüntesse a bizonyítékokat... hehe
*Persze képtelenség lett volna egyetlen szavát is halálos komolysággal könyvelni, hiszen a tündér népség köztudottan imádja a túlzásokat, már ami a játszadozásaikat, meg pimaszkodásaikat illeti. Flow meg felugrott, és az isthar arcával egy vonalba röppenve megállapodott a levegőben.*
- Viszont különös... *elgondolkodva vakargatta meg kusza fürtjeinek tövét* - Már megint sikerült lefülelned egy kíváncsiskodó tündért... Vagyis kettőt...
*Aztán tekintete Errire tévedt, s szemeiben bárki felismerhette volna a turpisság halovány izzását.*
- Errinaya hibája! *és kacarászva csípte el a lány szárnyainak végét, melyeket egy kicsit meg is húzott, s rögvest eztán már aranyló fényével keretezve be is suhant a kitárt ablakon, s meg sem állt a szemközti szekrény tetejéig* - De fincsi illatok...
*Kis orrocskáját a levegőbe emelve szimatolt egy ideig, majd vigyorogva nézett a magát utána vető tündérre.*
- O-óóóó... Légi bosszúálló közeleg... hihi *és már el is röppent a szekrény tetejéről, még mielőtt Erri elkaphatta volna, s vidám kacagásuk még a falakba is beitták magukat* - Áááááálj!
*Flow hirtelen torpant meg a plafon magasságában, s kezét maga elé tartva kiáltotta az előbbit. Errinaya sebesen hőkölt vissza, de egy szempillantással később, már el is tűnt előle az úrnő.*
- Nahát... Rejtélyes szekrény aljaitok vannak? *Flow a térdein támaszkodva hajolt előre, s úgy kukkantott be a bútor árnyékkal fedett részére. Valamin megcsillant a nap fénye egy röpke pillanatra. Aztán megint. Ekkor már Erri is csatlakozott hozzá, s ketten nézték azt az izét ott a sötétben. De Flow egyszer csak megpördült, s csípőre tett kézzel kezdett beszélni az istharhoz, s annak nejéhez.*
- Titokzatos dolgokról jut eszembe... Küldtetek hozzám egy galambot, egy levélkével a lábán... *majd elképedt ábrázatot vágott* - Majdnem ki is lapított az a buta tollas... És még ő volt megorrolva rám...
*Ez utóbbi mondatot csak az orra alatt mormogta, amit nem is igen hallhatott más a mellette álló tündéren kívül. De neki úgysem újdonság a viselkedése, hiszen ő is csak tündérből van.*
- Kit akartatok bemutatni?
Vissza az elejére Go down
ErrinayaHozzászólások száma : 72
Age : 27
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyCsüt. Jan. 07 2010, 16:53

//Időntúli...//

*Egészen megriadt, mikor rájuk köszönt az a nagy nagy emberke, jobban mondva mágus, az ablakból. Flow és ő is arrébb reppent azonnal. Jól megriadtak, az már szent. De úgy tűnt, nincs félnivalójuk. Legalábbis Flow mintha felismerte volna az ablakban leledzőt. Errinaya csak hallgatott. És csodálkozva nézte, mi történik éppen az úrnővel. Meglepődve reppent Flow fölé, aki épp az előbb dermedt meg és dőlt hanyatt. Erri értetlenül figyelte az úrnőt, aki mintha még sutyorgott volna pár szót, amit alig-alig lehetett érteni, majd kinyitotta a szemeit. Erri még mindig csodálkozva nézte őt, de aztán mosoly kerekedett a szájára, amint Flow megszólalt a megszokott, csilingelő hangján. A tündérke csípőre tett kézzel nézett az úrnőre, s próbált sértődött arcot vágni, de nem igazán sikerült neki. Közben Flow meg is jegyzett pár dolgot, s Erri hibájának állította be, hogy észrevette őket az a mágus. A kis tündérke persze nem hagyhatta magát, azonnal utánairmodott, be a házba.*
-Ezt most nem úszod meg, úrnő!
*Nevetve repült egyenesen Flow felé, aki a következő pillanatban már egy teljesen távoli helyen volt. Erri bosszankodott is magában, hogy ilyen "lassú". Bár attól függ, mihez viszonyítjuk. Villámgyorsan irányt váltott, s megindult ismét az úrnő felé. Kergetőzni kezdtek, de Flow egyszer csak megállt, s elkiáltotta magát. Erri meg egyből visszahőkölt. Persze mindez csel volt (már Flow részéről), ugyanis a következő pillanatban már ott sem volt. Erri nevetve reppent utána. Viszont a kergetőzésnek, úgy tűnt, vége szakad, mert Flow különös dolgokat pillantott meg az egyik szekrény alján. Erri leszállt a térdeplő úrnő mellé, majd ő is nézelődni kezdett. Valami csillogott odabent, de nem lehetett tudni, mi az. Erri a fejét vakargatva próbálta kitalálni, mi is lehet az. Közben az úrnő már Dreamiennel kezdett el társalogni. Viszont Errit jobban foglalkoztatta az a valami ott a szekrény alján. Így hát mindent megtett azért, hogy sikeresen kivehesse onnét a csillogó izébizét.*
-Hogy miért nem vagyok pöttömebb? Akár csak egy kicsivel is?
*Zsörtölődve próbálta elérni azt a valamit, de mindhiába. Túl nagynak bizonyult, s keze pedig túl vastagnak ahhoz, hogy elérhesse azt a valamit. Száját elhúzva állt fel, s leporolta vörös ruhácskájáról a port. Mélyen gondolkozva nézett körül, hogy minek a segítségével tudná onnan kivenni azt a csillogó dolgot. Épp megpillantott egy kisebb seprűcskét.*
-Óóóó...tökéletes lesz!
*Azzal már ott is termett, s leszállt a seprű nyelére. Az most kissé nagyobbnak tűnt, mint még ez előtt pár másodperccel. Erri fejvakargatva álmélkodott el ezen.*
-Akkor most mitévő legyek? Ehh..hát akkor maradt a varázslat.
*Azzal vigyorogva reppent vissza ahhoz a bizonyos szekrényhez, majd szemeit összehúzva elkántálta a varázsigét.*
-Gyere ide kicsi tárgy,
a kezem neked puha ágy.
Jer ide, jer ide,
azonnal de izibe!
*Ekkor vörös színű tündérpor hatolt be a szekrény alá, s megvilágított mindent. Azt a bizonyos tárgyat is, amit Erri meg akart szerezni. Viszont mindez csak egy pillanatig tartott. Ugyanis a vörös tündérpor elhalványult, majd eltűnt. Pár pillanattal később pedig kireppent onnan valami, ami vörösen izzott. Jó magasra repült, talán egészen a plafonig. Erri meg utána vetette magát, villámgyorsasággal, s a kezébe kaparintotta azt. Leszállt ismét a földre, majd jól szemügyre vette a tárgyat. Az egy gyűrű volt. Méghozzá egy ékköves gyűrű. Erri szemei elkerekedtek.*
-Micsoda gyönyörű gyűrű! Ki hagyta el ezt? Hahó! Kié ez a gyűrű, ami a szekrény alatt rejtőzött mindeddig?
*Az utolsókat már úgy kiabálta, miközben Flow mellé reppent, aki épp eszmecserét futtatott a mágussal. Erri csípőre tette egyik kezét, másikkal pedig a gyűrűt fogta, s úgy várta, hogy végre őt is észrevegyék.*
-Hahó! Errinaya is itt van ám! Ha nem foglalkoztok velem és nem áruljátok el, mi is folyik itt, akkor megharagszom. És annak nem lesz jó vége!
*Mindezt persze széles vigyorral a száján mondta. Természetesen csak viccelt. Viszont tényleg zavarta már, hogy semmit nem tud a jelenlegi dolgokról. Így hát karba font kézzel meredt hol az úrnőre, hol pedig a mágusra.*
Vissza az elejére Go down
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyPént. Jan. 08 2010, 21:37

*Ninquë serényen pakolja ki a tányérokat az asztalra. Örül a két kis vendég érkezésének. Dreamien már sokat mesélt neki az Úrnőről, de eddig személyesen még nem találkozott vele. Az első benyomás alapján mind a két vendéget kedves kis teremtésnek találta. Pozitív benyomást keltett benne a vidám kis játszadozásuk.*
~Erősen belemélyedt gondolataiba, és próbált visszaemlékezni, hogy találkozott-e már az életében tündérrel. Vajon minden tündér ilyen, mint ők? Úgy játszadoznak egymással, mint a gyerekeknél szokás.~
* Kis szárnyaik hangos suhogása beteríti az egész erdőt. Levélről –levélre egyre közelebb, és közelebb a ház ablaka felé, és egy olyan gyors landolás a párkányon, hogy Ninquë meglepetten veszi észre, hogy egyik pillanatról a másikra már be is repülnek az ablakon. Mintha versenyeznének egymással, hogy ki ér be hamarabb a házba. Alig telik el egy kis idő, és a következő pillanatban Ninquë piros füstfelhőre lesz figyelmes, ami szinte teljes egészében belepi a szobát. Kíváncsi mi is az pontosan, így odamegy hát férje mellé, aki éppen akkor hívja meg a két kicsi tündért reggelire. A kicsiny asztalka körül éppen négy személy fér el kényelmesen. Reggelijük nem éppen lakoma, de mindenki bőven jól lakik belőle. Ninquë nem tudja, hogy a tündérek mit is esznek pontosan. Növényekkel, hússal táplálkoznak, vagy ugyanúgy, mint ők mindkettőt megeszik? Szeretne a kedvükben járni, a lehető legjobbat nyújtani nekik. A legjobb lesz, ha először bemutatkozik, majd megkérdezi tőlük, hogy mi az, amit ők szívesen ennének.*
- Köszöntelek benneteket kicsiny hajlékunkban!
*Ninquë közelebb lép az Úrnőhöz, tisztelettel üdvözli őt. Kissé meghajol, és kezet nyújt felé.*
- Ninquë Tifar –Cua vagyok. Örülök, hogy találkoztunk.
*Meglepetten néz rá a kis tündér és ő is odanyújtja pici kezét.*
~Talán furcsának találja ezt a köszönési módot? A tündéreknél nem így szokás? Talán túlságosan hivatalosnak tűnhet ez e kéznyújtás.~
*A másik tündér a kezében lévő kicsi fénylő tárggyal van elfoglalva. Nagyon érdekesnek találhatja, mert úgy nézegeti, mint aki még nem látott ilyet.*
-Bocsánat nem akarlak megzavarni, de szeretnék bemutatkozni.
*Ninquë kezet nyújt felé, és reggelizni hívja őket.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyPént. Jan. 08 2010, 22:32

*Dreamien látja, hogy a két tündér megijed a megszólítástól, pedig nagyon igyekezett, hogy nem ijesszen meg senkit. Flow úgy tűnik, mintha elájulna, de gyorsan kiderül, hogy csak játszik, valójában kutya baja nincs neki. Tifarnak még elmosolyodni sincs ideje a kis lények játékosságán, mert már el is szállnak mellette.
Olyan gyors a két tündér, hogy egy szempillantással később már mindketten bent szállonganak a házban. Flow a szekrény alá néz, miközben a másik tündér is le és fel szálldos, őt üldözve.
Aztán Flow érdekes dolgokat kérdez a mágustól.*
~ Galambot? Mi?~
*Képed el Tifar az úrnő szavaira. Bizony nem kicsit meglepődik. Közben fél szemmel a másik tündért is látja, amint az a szekrény alatt ügyködik. Csak kis piros ruhácskája látszik ki sokszor. Majd kis vörös porfelhő kerekedik és a szekrény alól kilebeg valami egészen magasra. Egy ékköves gyűrű az.
Dreamien már másodjára képed el. Valójában nem is tudja, hogyan kerülhetett egy gyűrű a szekrény alá, arról meg végképp nincs fogalma, hogy az a gyűrű ugyan kié is lehet. Az övéké kedves feleségével ujjaikon van.
Közben a másik kis tündér is igyekszik magára vonni a figyelmet, odareppen melléjük és arra kíváncsi, hogy mi történik. *
~Mi tagadás, azt én is szeretném tudni.~
*Dreamien kissé zavarban van. Egyrészt a két kis tündér vidám kis nyüzsgést hozott a házba, ami így kora reggel, ébredés után kissé szokatlan neki. A gyűrű megtalálása is újdonság, de végül is a házban nem régóta laknak, bárkié lehet a Cua családból, vagy egy régi vendégé.
Leginkább azonban Flow kérdése okoz neki fejtörést.
Az ishtar a fejét vakarva néz egyik tündérről a másikra. Ekkor lép oda Ninquë mellé, bemutatkozik a két tündérnek és reggelizni hívja őket.
Dreamien szeretettel átöleli feleségét, egy csókot nyom a nyakába, majd kerít néhány kisebb dobozt, melyekből szerencsére jó sok van a házba, és az asztalra helyezi őket a két tündérnek, kis asztalkának és székecskének.
Ezután az úrnőhöz fordul.*
- Úrnőm! Valami tévedés történhetett. Mi nem küldtük egyik galambunkat sem sehova.
Igaz....Hermës, az egyikük eltűnt egy időre, de épp tegnap vissza is tért....azt gondoljuk, elkóborolt kicsit.
*Feleségére néz. Ninquë is ugyanolyan tanácstalanul néz vissza rá. Ő sem emlékszik semmi ilyen esetre. Pedig hát ha lett volna, valaki kettejük közül bizonyára emlékezne rá.*
- Így aztán bemutatni sem tudnánk neked senkit, hiszen csak ketten vagyunk. Minden esetre nagy öröm számomra, hogy végre láthatod, hogy Sincornak is köszönhetően, kit segítségül rendeltél mellém, a kedvesemmel újra együtt vagyunk és nemsokára már hárman leszünk.
*Mosolyogva néz Ninquëre, aki szerelmes mosollyal viszonozza a pillantást. Tekintetük egy pillanatra összefonódik, de gyorsan észbe kapnak és vendégeikkel törődnek ismét.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

A Tifar-család otthona - Page 2 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Feb. 21 2010, 18:09

//Időntúlin kívül Ninquëvel//

*Dreamien hirtelen megérzi a feszültséget kedvesén. Odapillant rá, látja, hogy arca elfehéredik. Levegő után kapkod, és kezeit hasára tapasztja.
A döbbenet ül ki az ishtar arcára. Olyan sokszor beleképzelte már magát, hogy milyen lesz, amikor megindul a szülés. Nem ilyennek gondolta. Magát határozott, bátor apukaként látta, aki nyugalmával és lélekjelenlétével jó támasza feleségének.
De most más a helyzet. Hirtelen felszökik az adrenalin vérében, szíve a torkában dobog és kiszárad a szája. Nem is tudja, mit tegyen. Ninquë szavai rántják ki a pánikból.*
~ Nyugalom, Dreamien! Annyi mindent átéltél már, menni fog ez is….~
*Fél azonban. Fél, hogy minden rendben lesz-e, hogy időben biztos helyre érnek-e, mert abban bizonyos, hogy egyedül itt az erdőben nem tudja segíteni szerelmét. Közben üggyel-bajjal felsegíti a szenvedő Ninquët a lóra. Nehezen, megy, a lány is kellően ideges, a ló is érzi, ő pedig kapkod és figyelmetlen.
Mikor sikerül, felpattan a mágus is Odin hátára, és már indulnak is, mikor Tifar a homlokára csap.*
- A kardok!
*Ott hevernek, ahova ledobta a fűre őket. Gyors mozdulattal rántja meg lova kantárját, miközben visszaléptet a pengékhez , felkapja és a nyereghez erősíti őket. Előrelátóan indulás előtt hoztak magukkal egy galambot is. Bár az ishtarnak eszébe sem jutna, ha Ninquë nem szól neki.
Pár pillanat múlva Hermës már szeli is a levegőt a bába felé. Dreamien is találkozott már az asszonnyal és meg is bízik benne. Már csak azt kell elérni, hogy a házig visszaérjenek gond nélkül.
A mágus aggódó tekintettel kíséri feleségét az úton. El nem mozdulna mellőle. Látja, hogy nem ül stabilan a lovon, így egészen közel marad hozzá, hogy ha kell, elkaphassa.*
~ Milyen bátor! Milyen erős..! Hogy tud ilyen lenni, míg én itt azt sem tudom, hol vagyok?! Csak óvatosan! Ő az első és a kicsi. Óh, istenek! Vigyázzatok rájuk! Csak a házig jussunk el! Csak legyen minden rendben….!
Remélem, Hermës otthon leli a bábát…
Nyugalom, Dreamien…nyugalom. Csak én vagyok a támasza. Nem szabad engednem magam pánikba esni.~
*Nehezen, de végre nyugalmat erőltet magára, elszánt tekintettel vezeti a lovakat.
Végtelenül hosszúnak tűnő idő után végre feltűnik előttük a kis ház a fák között.
Tifar kedvesét egészen az ajtóig vezeti lóháton, csak ott segíti le. Nem is törődik a lovakkal, úgysem kószálnak el. Ninquë fontosabb náluk ezerszer is.
Még mindig idegesen, de már gyors, biztos mozdulatokkal segíti le a nőt a lóról és kíséri be a házba. Erős karjaival átkarolja és tartja, míg oda elérnek és lefekteti az ágyra.
Majd bár legszívesebben Ninquë mellett maradna, az ő kérésére sietve erre az alkalomra tartogatott törölközőket, lepedőt, gyógyfüveket készít elő, majd begyújt a tűzhelybe és egy jókora edényben vizet tesz fel melegedni.*
~ Hol van már az a bába???!~
*Nyomban siet is vissza szerelméhez és nem is mozdul mellőle, míg a bába meg nem érkezik.*

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

A Tifar-család otthona - Page 2 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Feb. 21 2010, 19:07

*Ninquë próbálta egyenletesen venni a levegőt. Férje az ágy szélére ült, fogta felesége kezét, és közben mély légvételekkel segítette a légzőtornában. Egyre erősödtek és gyakrabban jelentkeztek a fájdalmak. Minden egyes fájdalommal jobban szorították egymás kezét! Dreamien figyelmesen nézte a falon lévő óraszerkezetet, és figyelte a fájdalmak gyakoriságát!
-Szép jó napot kívánok! Én vagyok az, a bábaasszony!
-Jöööjjön csak be! Itt vaaagyunk a szoooobááában!

*Kiáltott fel Ninquë fájdalmasan.*
-Naaagyon vártuuuk már! Egyre erőőőősebbek a fájdalmak, és egyre gyakraaaabban jelentkeznek! A buuuurok még nem reeepedt meeeeg, a magzatvíz nem folyt el.
*Dreamien szinte kapkodva mutatja, hogy már mindent előkészített.*

-Nagyon rendesen idekészítették a szüléshez szükséges dolgokat. Látom nem felejtették el amit megbeszéltünk.
*A bábaasszony bevizezi a ruhát, és megkéri a férjet, hogy törölgesse felesége verejtékes homlokát. Szegény nagyon megizzadt a nagy fájdalmak közepette.
Ninquë felszisszent hirtelen.*

-Elfolyt a magzatvíz!!!
*Szólt Dreamien a bábaasszonynak. Közben egyre idegesebb lett. Most már mellé is kellene valaki, aki az ő homlokát törölgeti. Nem szabad, hogy elveszítse a lélekjelenlétét, hiszen neki kell asszisztálnia. Ő a jobbkeze a bábaasszonynak. Minden ott van egy helyen, csak oda kell adnia, amit kér.*
-Továbbra is tessék figyelni a légvételre! A megfelelő légvétel megkönnyíti a szülést. Milyen gyakoriak a fájások?
*Dreamien idegesen nézi az időmérő szerkezetet! Szinte összefolynak előtte a számok.*
-Őőőő, 5 percesek!!!
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyVas. Feb. 21 2010, 21:49

*Dreamien már egyre türelmetlenebb, mire a bábaasszony megérkezik. Mégis megkönnyebbüléssel fogadja. Közben felesége kezét fogva próbál erőt adni neki. Szinte neki is fáj, ami kedvesének.
Kissé meglepődik, mikor Ninquë a fájdalmak közepette is mintha bába lenne, beszél a nőhöz. Pedig nem kellene ezen meglepődni, hiszen ő is gyógyító.
Az ishtar vizes ruhával hűti és törölgeti Ninquë homlokát, mikor arra figyel fel, hogy hirtelen nedves lesz alattuk az ágy.
Feszülten szól a bábának, hogy elfolyt a magzatvíz. Kiveri a verejték, de hősiesen uralkodik magán. Jól tudja, hogy itt őrá is szükség van.
Magában hálát az Luynak, Ninquë édesapjának, ki a falra odaépítette azt az időmérő szerkezetet. A leendő nagypapa mindig is szeretett barkácsolni.
Nem kalandoznak el azonban gondolatai.
A fájdalmak egyre gyakrabban jelentkeznek és ezzel együtt Ninquë is egyre meggyötörtebb. Már nem is figyelik mennyi idő telt el.
A leendő édesanya nagyon ügyesen, és kitartóan nyom, miközben férje tehetetlenül figyel a háttérből és adja, amit a bába kér.
Ninquë szenvedése, és kiáltásai hatására összeszorítja fogait.
Aztán egyszer csak a bába lenyúl és finoman kisegíti a csepp kis újszülöttet. A bába hívására az újdonsült apa odasiet, miközben az asszony lefogja a köldökzsinórt, s elvágja azt. *
- Kisleány, ahogy jósoltam.

A Tifar-család otthona - Page 2 Babyelf

*Szól a bába mosolyogva a kimerült édesanyához és az újdonsült apához, miközben a babát Ninquë karjaiba helyezi.*
- Mi legyen a kicsi neve?
*Szól a meghatott szülőkhöz. Ninquë szemei összekapcsolódnak a kislányéval, szinte érezni lehet a szent pillanatot, mikor egy örökre szóló kapocs pecsételődik meg anya és lánya között. Dreamien könnybe lábadt szemmel öleli mindkettőt. Az asszonynak várnia kell kicsit a válaszra, pedig már régen eldöntötték. Végül elcsukló hangon szól az ishtar.*
- Níra…Níra Tifar.
*Ninquët nagyon kifárasztotta a kis Níra világra jövetele, így Dreamien veszi kezébe a gyermeket. Van egy ősi szokás az ishtar családjában, melyben az apa áldást mond újszülött gyermekére. Ez követve emeli kezét a karján lévő kisbabára.*

Ősi szokás szerint neked adom nevemet,
Viseld büszkén, méltón, édes gyermekem.
Óvjon az ég, áldjanak az istenek
Vigyázzák lépteid, fiatal életed!

*Könnyek között, büszkén mondja szavait, miközben érzi, hogy élete egy új szakasza kezdődik e pillanatokban.
Majd odafordul a bábhoz, és egy zacskó aranyat nyújt át neki szolgálataiért. A bába megköszöni, és biztosítja a szülőket arról, hogy továbbra is jön segíteni, ha szükség lesz rá.*

//Köszi a játékot Kicsim! Smile//

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

A Tifar-család otthona - Page 2 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Flow

Flow

Hozzászólások száma : 659
Age : 909
Hírnév : 47

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzer. Ápr. 07 2010, 19:57

//Időn túli folytatása...//

*Nem értette a dolgot. El sem tudta képzelni, hogy miért akarhatott neki Dreamien olyan akárkit bemutatni, akit még neki sem mutattak be. Mert, hát nem ismeri. Ez már kiderült. És ha egyszer a Tifar család nem küldött neki levélkét, akkor magát küldte el az a levél? Akkor a levél szerette volna bemutatni valakinek? De azt csak küldeni szokták... Magától még sosem jött el Flowhoz egy sem.
Amikor zavaros eszmefuttatásába annyira belegabalyodott, hogy attól jobban már képtelenség lett volna, akkor végre megterítették az asztalt azokkal az ínycsiklandozó illatú valamikkel.*
- Nahát... Még sosem ettem ilyet...
*Flow megdöbbenve de, annál kíváncsibban szemlélte az eléjük pakolt finomságot. Az Errire vetett pillantás is azt mondta, hogy a másik tündér sem kevésbé van lenyűgözve az újdonságtól. Mivel láthatóan a házaspár nyugodtan megmerte kezdeni az étel elfogyasztását, hát Flow, és barátnője is úgy döntött, hogy lesz ami lesz... Akkor is esznek ebből a finom illatú izékéből.*
- Öööö... *Elgondolkodva pillantott körbe, mire megakadt szeme egy kanálon. Több se kellett neki, hát oda röppent, két karjával átölelve magához szorította, és elkezdte vonszolni magával. Azaz csak kezdte volna de, az a kanál makacs egy jószágnak bizonyult. Ugyanis meg sem moccant.*
- Rossz kanál! Gyere szépen!
*És igen... Ez valóban a kanálnak lett címezve. De az a fránya, mihaszna evőeszköz makacsul ragaszkodott előző helyéhez.Szerencse, hogy nem voltak karjai, mert még képes lett volna azokat is keresztbe tenni a makacskodás jelzése végett. Így viszont Flow rángatni kezdte.
Sikeresen ki is billent egyensúlyából, és jött utána a kanál magán jelenete, ami a Repülj, repülj kanálkám címet viselhette volna. Hiszen lebillent tündérestől az asztal pereméről. Természetesen Flow reflexből engedte is elfelé, mert nem szándékozott ő egy ilyen jellemtelen bigyóval repdesni, ami csak makacskodni tud.
Így aztán a kanál, némi csilingeléses hangoskodás után meglapult a szemközti szekrény árnyékos aljának mélyén. Flow valamit motyogott az orra alatt, amikor belibbent a sötétségbe a bigyó után. Aztán jött egy kis koppanás, na meg egy felszisszenés.*
- Jujj! Buta kanál!
*Szegény tündér kicsit találkozott a szekrény aljával. Legalábbis a kobakja megkoppintotta. De szinte azonnal magára vonta figyelmét valami nem kanál képű dolog.
Flow odamászott, és a gyéren beszűrődő fényben, fejét forgatva próbált rájönni, mit is ábrázolhat az az izéke, ami olyan, mintha egy levélke bújdosna a sötétben.*
- Itt is egy szökevény levél... Ezek mindig ilyen önállóan közlekednek nálatok?
*Közben mindkét kezével belekapaszkodva rángatni kezdte. Még egy jókora rántás, és Flow a papírral egyetemben zúgott ki a szekrény alól. A tündér picit még csúszott is a hasán, mielőtt megállt volna a röpüléséből, majd a papír darab is landolt rajta, befedve az aprónyi tündért.*
- Valaki megcímezné valaki máshoz ezt a buta levelet? Nem akarom, hogy rajtam maradjon... Amúgyis... Olyan büdös, áporodott szaga van...
*Ennek ellenére továbbra is ott lapult a papír alatt.*
Vissza az elejére Go down
ErrinayaHozzászólások száma : 72
Age : 27
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzer. Ápr. 07 2010, 20:39

//Időntúli...//

*Olyan hirtelen történtek a dolgok, hogy szinte fel sem ocsúdott, s Flow máris segítségért "kiáltott" a számára igencsak nagynak bizonyuló papírdarab alól. Erri halk kuncogást hallatva nézett a másik tündérre. De amint meglátta, hogy a Tifar-házaspár milyen csodálkozó, s kissé megrovó tekintettel néz rá, abbahagyta a kárörvendezést, s Flow-hoz reppent. Ott szépen megpróbálta legörgetni a kis papírocskát az úrnőről, de az sokkal nehezebb dolognak tűnt, mint gondolta. Csípőre tette a kezeit, s összeszűkítette a szemeit.*
-Hogy képzeled, hogy nem vagy hajlandó arráb gurulni az úrnőről? Tudod te, kit készülsz épp agyonnyomni? Mert szerintem nem! Ha tudnád, akkor már rég összeszégyellted volna magad és hosszú bocsánatkérő levelet írattál volna magadra! Ja, és hogy ki ne hagyjam, lefojt volna rólad a tinta szégyenedben. Nekem elhiheted! Már láttam nem egy ilyen esetet...
*Erre egy kis tündérport szórt a papírosra, majd csettintett egyet. A papírdarab azonnal odébb gurult, kiszabadítva Flow úrnőt a "halálos szorításból". Erri vigyorogva nézett Flow-ra, s a kezét nyújtotta a még mindig a földön fekvő tündérnek.*
-Parancsoljon, úrnő! Amint látja, minden engedelmeskedik magának...még ha csak egy kis segítség is kell hozzá.
*Hirtelen elnevette magát. Megrántotta az úrnő kezét, minek következtében a magasba röppentek mindketten. Erri nevetve repkedett körbe-körbe a szobában, Flow úrnővel táncot járva, s az egész helyiséget tündérporral beszórva. Mikor végre megálltak, a tűztündérke csodálkozva nézett körül a szobában. Minden csillogott, villogott, hála az ő tündérporuknak. Ja, és ha ez még nem volt elég, hát a csilámló bútorok még a magasba is emelkedtek valamelyest. Még a házaspárra is jutott egy kis tündérpor, minek hatására ők is enyhe kis lebegésbe kezdtek. Erri a szája elé emelte a kezét, s úgy kuncogott. De nem tudta igazán visszafogni magát, így végül kitört belőle a felhőtlen nevetés. Körberepülte a két hatalmas alakot, majd Dreamien orra előtt megállván hátratette kezeit, s kislányos módon ecsetelni kezdte a helyzetet.*
-Nos, ami azt illeti, úgy nézem, kissé túlságosan is beleéltük magunkat a mókába és nem figyeltünk eléggé. Bár elég mókásan festetek...na meg a bútorok is. De úgy érzem, jobb, ha inkább a földön maradtok az egyéb tárgyaitokkal együtt. Nektek ott a helyetek. A levegő a miénk és nem fogjátok elvenni tőlünk!
*Gúnyosan kinyújtotta a nyelvét, majd Flow mellé repült. Szélesen vigyorogva oldalba bökte társát, s segítségkérően nézett rá. De mivel az úrnő nem igazán tudta megérteni, mit is akar ezzel mondani Erri, a kis tündér heves mutagatásba kezdett. Ezt persze láthatták Tifarék is, éppen ezért nem tűnt valami logikusnak az egész. Végül -mivel Flow így még annyira sem értette a dolgot, mint eddig- a tűztündérke vékonyka hangon, s teljesen vörösen izzva így szólt.*
-Flow úrnő! Kérlek, segíts...egyedül nem fog menni.
*Szégyenkezve odébb reppent, s onnan figyelte a többieket, meg a repülő tárgyakat. Még jó, hogy így tett, ugyanis ha nem figyelt volna eléggé, akkor könnyen kupán vághatta volna egy villához hasonlatos evőeszközféleség.*
-Hékás! Tessék jobban figyelni! Nem kellene a testi épségemet veszélyeztetni...
*Azzal durcásan belerúgott a villába. Persze pont a legszúrósabb részébe, így most "au"-kat sipítozva "ugrált" a levegőben, csillámló csíkokat húzva maga után.*
Vissza az elejére Go down
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 08 2010, 22:39

*Ninquë kitette a szokásos reggelit az asztalra. Férje jó étvágyához mérten sok féle étel volt ott. Kenyér, kolbász, tükör tojás, szalonna, zöldségek, melyek a hátsó kis kertben termettek. Közben figyelte a két kis tündért. Előbb Flow vonta magára a figyelmet. Egy kanállal bajlódott. Ninquë nem értette, hogy miért van rá szüksége, de közben a kanál beesett a szekrény alá. A tündér pedig utána ment és egy papírlapot szabadított ki onnan. Magára is rántotta, és meggyűlt a baja vele, mert nem bírta levetni magáról.*
~Szólhatnék Dreamiennek, hogy segítsen levenni róla. Milyen játékosak! Nagyon aranyosak, ahogy így játszanak a szobában. Flow valamilyen levélről beszélt. De hát hogy kerülne levél a szekrény alá? Nem is kaptunk senkitől.~
*De ekkor már segített is neki a másik tündér, Errinaya. Örömükben sűrű szárnysuhogások közepette nevetgélve táncolták körbe a szobát.
Valami furcsaság történt, mert miközben táncukkal csillogó port szórtak szerteszét a tárgyak mozogni, lebegni kezdtek. Előbb csak a kisebbek, a tányérok, kanalak, később az asztal a székekkel, és nem sokára már Dreamien és ő is megemelkedtek.
Furcsa érzés volt. A baba a hasában is meglepődött rajta, mert szapora rugdosásba kezdett Egyik másik rúgásra Ninquë fel is szisszent.
Közben a piros kis tündér is tartott egy kis előadást. Először Dreamiennek mondta el, hogy mi is történt, majd belerúgott egy villa hegyébe és utána ott ugrándozott a levegőben a lábát fogva.
Ninquë nem tudta megállni és nevetni kezdett rajta. Nem rossz szándékból, de olyan aranyos volt, ezzel a játékossággal, és olyan derűt hozott a házba, hogy nem bírta ki nevetés nélkül.*
- Nagyon aranyosak vagytok. Egészen feldobjátok a reggelünket azzal a jó kedvvel, amit magatokkal hoztatok.
*Szól még mindig lebegve a két tündérhez.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 08 2010, 23:11

*Dreamien egyenlőre csak kapkodja a fejét a két tündér olyan gyorsan sürgölődik a szobában. Előbb Flow verekszik meg egy kanálla és kerül a szekrény alá, hogy aztán egy nagy szerinte levéllel bukkanjon elő. Láthatóan nem bír szabadulni alóla. Az ishtar kelne is fel, hogy segítsen neki, de Errinaya gyorsabb nála és máris ott van, hogy kisegítse az úrnőt szorult helyzetéből.*
- Már megbocsáss, de milyen levél...?
*Érdeklődik Tifar, miközben furcsa émelyítő érzés keríti hatalmába. Előbb azt hiszi, hogy szédül, hiszen az egész szoba megmozdulni látszik, de hamarosan rájön, hogy nem így van, csak a tündérek táncukkal túl sok tündérport szórtak szét a helyiségben. Hallott már a tündérpor ilyesféle hatásáról. Most saját bőrén is érzi, szó szerint.
Nem érzi magát egyensúlyban, meg is kapaszkodna az asztalban, de az sem áll éppen stabilan a lábán.
A helyzetről Errinaya tereli el a figyelmét, mikor tájékoztatja a kialakult helyzetről. A nyelv öltésre csak elmosolyodik.
Közben a tündér folytatja a mókát, összekülönbözik egy villával és közben hevesen gesztikulálva próbál valamit elmagyarázni az úrnőnek. Persze nem sikerül és kénytelen szóban is megpróbálkozni, hogy felvilágosítsa Flowt, mit is akarna tőle.
Az űrnő láthatóan még nem érti, de Dreamien sejti már, hogy az ő lebegésükkel lehet kapcsolatban. Hallja, hogy Ninquë felszisszen, biztosan a kicsi rúg nagyokat. Bizony, nemsokára itt lesz az ideje. Gondolataiból az rángatja, ki, hogy szeme megállapodik a lapon. Tifaron úrrá lesz a kívánsiság. Feleségével egyet akarnak. megtudni, mi van a papíron. Lassan, nagyon óvatosan meg is indulna, de ez a fránya lebegés nem hagyja normálisan mozogni. Mivel lába alatt szinte nem is érzi a talajt, nem tud könnyen haladni. Ami máskor két lépés, most sokkal több időbe és munkába kerül.
Végre lenyúl a föld felett levő papírért.
Lassan megfordítja, hogy lássa, miféle irományt talált az úrnő a szekrény alatt. Szeme elkerekedik, mikor meglátja a rajzot a lapon, melyen ő és szerelme vannak és egy kis tündér, aki ráadásul szemmel láthatóan nem lány, hanem fiú...
Fejébe irtózatos fájdalom hasít, oly erős, hogy egyből térdre rogy, azaz csak rogyna...de a tündérpor nem engedi neki. Hirtelen képek rohanják meg, de fájdalmában nemigen figyel először rájuk.*
- Flow...ez nem levél...

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

A Tifar-család otthona - Page 2 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Flow

Flow

Hozzászólások száma : 659
Age : 909
Hírnév : 47

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyPént. Ápr. 09 2010, 20:40

//Időn túli játék...//

*Flow és Erri egy szempillantás alatt abbahagyták a vírgonckodást, ahogy Dreamien hangja megütötte érzékeny füleiket. A következő pillanatban már ott is libegett az isthar által megkaparintott "néhai" levél körül.
Némi agyalás, és szemrevételezés után sikerült megállapításra jutnia az úrnőnek.*

- Nahát... Ez tényleg nem levél...

*Majd közelebbről szemlevételezte a papíron ábrázolt alakokat.*

- Ó... Ez te vagy Dreamien... *majd egy újabb ismerős körvonalat vettek ki szemei* - Jééé... Ez Ninquë...

*De a harmadik figurán valahogy nem stimmelt neki valami. Elmélyülten vakargatta fejét, hogy rájöjjön a titokra. Aztán egyszer csak, mintha fény gyúlt volna szemeibe.*

- Egy tündér... egy tündér fiú...

*Tátott szájjal nézte a továbbiakban. Nem akart hinni a szemeinek. Hallani már hallott réges régen meséket fiú tündérekről, akik evilág szülöttei voltak de... azok csupán gyermeteg mesék voltak, amik azt a célt szolgálták, hogy lekössék a zabolátlan kis tündérkéket.
Ám ezek a mesék csak evilágban számítanak mesének. Hiszen Flow, s a többi tündér nem Evolyran szülöttei. Őket egy másik létsík dobta ki magából.*

- Különös... * szólalt meg hosszas hallgatás után* - Én úgy tudom, hogy a ti világotokban nem léteznek tündérek rajtunk kívül... Rajtunk kívül, akik nem evilágiak vagyunk ugye...

*Odahaza, a saját világában mindennapi dolog volt neki, hogy tündér fiúk szárnyalnak itt is, ott is, amerre csak megfordulhatnak tündérek. Itt azonban teljesen érthetetlen...*

- Ki ez a fiú?

*Ennyit kérdezett csak eztán, majd némán bámulta a képet, és várta a választ.*
Vissza az elejére Go down
ErrinayaHozzászólások száma : 72
Age : 27
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Tündérek
Beosztás: Bűbájos
Rang: Bűbájtudó

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyPént. Ápr. 09 2010, 21:28

//Időntúli Very Happy//

*Mindvégig csendben volt, míg az úrnő és a többiek (Errivel egyetemben) a képet tanulmányozták. Tetszett neki ez a kép. Valahogy olyan érdekes és egyedi volt a rajzolási módja, de mégis könnyen felismerhetőek voltak az alakok. Legalábbis Dreamien és Ninquë. A harmadik, az a tündérfiú is ismerős volt Erri-nek, de nem tudta beazonosítani. Egyelőre erről nem szólt semmit sem. Hagyta, hogy a "nagyok" megbeszéljék a dolgokat. De mivel nem úgy tűnt, hogy sok ötletelő lenne, halkan megszólalt.*
-Öhm...lehet, hogy én ismerem a képen szereplő kis tündérfiúcskát. Legalábbis biztos vagyok abban, hogy valahol már láttam. A mesekönyvekben biztosan... De mintha...
*Állát és haját vakargatva tanulmányozta tovább a képet. Hol közelebbről, hol messzebről nézte, de végül ugyanarra a következtetésre jutott, mint a többiek. Így hát sajnálkozó tekintettel fordult az úrnőhöz és a házaspárhoz, majd így szólt.*
-Sajnos nem tudom! Annyi szent, hogy ő egy fiútündér... De hogy hol láthattam és mi a neve, azt nem tudom megmondani! Pedig esküszöm, hogy már láttam valahol. Olyan zavaró, hogy nem jut eszembe. Ehh...ebbe a kis buksiba itt kevesebb ész szorult, mint azt gondoltam volna.
*Mutatott saját fejére, majd ütögélni kezdte saját magát, hátha úgy eszébe jut majd valami használható. Ezzel persze nem ért el semmi mást, minthogy jól beverte a feját egy éles tárgyba, ami meg is vágta kicsit a homlokát. Hangosan, s élesen felsikkantott, majd odatapasztotta mindkét kezét a vérző sebhez. Kétségbeesetten repkedett körbe-körbe. Nem tudta, mitévő legyen. Nagy kétségbeesésében el is felejtette, hogy nincs egyedül.*
-Jaj, mi lesz velem! El fogok vérezni! Végem van! Jajj...temessetek a kedvenc fám tövébe! Kérlek, csak ennyit tegyetek meg értem és akkor örökre nyugalomban "alhatok" ott.
*Azzal mint akinek tényleg vége, abbahagyta a szárnycsapkodást, s lezuhant az asztalra, pont bele a reggelibe. De még ennek hatására sem röppent fel. Úgy feküdt ott az ételben a fejére szorított kezeivel, mintha valóban eltávozott volna az élők közül. Persze ez közel sem volt igaz. A kis Erri nagyon is élt. Csak egy nagyobbacska seb volt a fejecskéjén, amiből lassan csörgedezett a vére. De semmi komoly.*
Vissza az elejére Go down
Ninquë Tifar-Cua
Lélek-kutász
Ninquë Tifar-Cua

Hozzászólások száma : 166
Age : 166
Hírnév : 0

Beosztások, rangok
Nép: Elfek
Beosztás: Boszorkány
Rang: Gyógyító

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptyPént. Ápr. 09 2010, 22:55

*A többiekkel együtt Ninquë is odament Dreamienhez, hogy megnézze, mit talált. Furcsa volt ez a lebegve mozgás, de lassan kezdte megszokni. Közben a férje mintha rosszul lett volna. Már messziről is megérzi, ha így van és most látta is rajta.
Mikor a lapra nézett, ő maga is megszédült. Hirtelen, mintha kinyitnának egy ablakot, amin beárad a napfény, olyan érzése támadt.
Csak most érezte, hogy hiányzott eddig valami az életéből. Egy nap emlékei voltak. Lassan tisztázódott a fejében minden, míg Flow beszélt. Aztán Erri következett.
Már mindenki kezdett megörülni, hogy a kis tündérnél van a titok nyitja.
De végül kiderült, hogy nem tud semmit és ezt ő maga vette nagyon zokon. A fejét kezdte ütögetni és hirtelen vérezni is kezdett egy sebből.
Eljátszotta, hogy ő bizony meg fog halni.
Ninquë odasietett az asztalon fekvő tündér mellé. Fogott egy tiszta kis kendőcskét és miután lefejtette a tündér kis kezecskéit a homlokáról, azzal leitatta a vért. Közben megnyugtató hangon, mosolyogva beszélt hozzá.*
- Nem fogsz meghalni, Erri. Nem hagyom.
*Beszélt volna már, hiszen visszatértek emlékei, de közben férje már jobban lett és szólásra nyitotta a száját.*
Vissza az elejére Go down
Dreamien Tifar
Mágus vezér
Dreamien Tifar

Hozzászólások száma : 1188
Age : 38
Hírnév : 63

Beosztások, rangok
Nép: Mágusok
Beosztás: Vándor
Rang: Isthar

A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 10 2010, 01:45


*Dreamien lassan kezdi összeszedni magát. A fájdalom is enyhül. Hallotta az úrnő kérdését és látta Errinaya kis balesetét is, de tehetetlen volt a rá zúduló fájdalomtól és az emlékek súlyától.
Szerencsére Ninquë gyorsan reagált és már ott ápolja a kis piros tündért.
Eközben Tifar arra összpontosít, hogy összeszedje a gondolatait. Nem is olyan könnyű, hiszen majdnem egy egész nap emlékeit kell rendszereznie.*
- Flow úrnőm! Ezzel a kis tündérfiúval kint a fennsíkon találkoztam. Lyllen a neve. Éhes volt és fáradt.
Megmentettem és hazahoztam. A kedvesemmel láttuk vendégül.
Akkor készítette ezt a rajzot is. Azt mondta, messzi földről jött, ahol mindig magányosan éltek. Vezetői őt küldték egy titkos küldetésre, hogy segítséget kérjen az evolyrani tündérektől. Dagorlad közel van országához és fenyegeti őket. Ezért jött, hogy segítsetek neki.
Már emlékszem, hogy Hermëst is akkor küldtem ki neked egy levéllel pont emiatt.
De követhette 3 dagorladi. Ránk törtek és hiába harcoltunk, végül legyőztek minket. A vezetőjüket azonban megjelöltem. Egy karmolást égettem belé az arcába, messziről is fel lehet ismerni. Sajnos kitörölhette az emlékeinket, így mostanáig nem emlékeztünk semmire.
Ez a rajz törte meg az átkot.
*Ninquëre néz, aki még mindig Errit nyugtatgatja.*
- Nem tudom, hol lehetnek. Talán magukkal vitték Lyllent. Nagyon akarták a mocskok...

_________________
Mindenki lelkében ott a fény.

A Tifar-család otthona - Page 2 IsEkJb
Vissza az elejére Go down
http://evolyran.hungarianforum.net/
Ajánlott tartalom
A Tifar-család otthona - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A Tifar-család otthona   A Tifar-család otthona - Page 2 Empty

Vissza az elejére Go down
 
A Tifar-család otthona
Vissza az elejére 
2 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
EVOLYRAN  :: EVOLYRAN - A SZÖVETSÉG :: Mágus föld-
Ugrás: